Vacanță în Tenerife cu Buget de 300 de Euro? Da…Se poate!

Vacanță în Tenerife cu Buget de 300 de Euro? Da…Se poate!

Vacanța în Tenerife

De câte ori nu ne gândim la o vacanță într-o destinație inedită, nemaipomenită, de ce nu, o insulă exotică? Și totuși, rămâne de cele mai multe ori așa, ceva irealizabil, la nivel de vis. Primul gând care ne trage înapoi este cel cu privire la costurile mari care se asociază imediat cu ideea de inedit, exotic. Ei bine, acesta este doar un mit care poate fi demontat dacă alegem ca destinație Tenerife.

Vacanță exotică în Tenerife la îndemâna tuturor

Tenerife este insula cea mai mare a arhipeleagului Canare din Oceanul Atlantic și o destinație perfectă de vacanță, indiferent de anotimp. Foarte aproape ca distanță de Continentul Africa, doar 300 de kilometri și la 1000 kilometri de Penisnula Iberică, Tenerife aparține de Spania. Clima este caldă pe tot parcursul anului cu temperaturi ce nu scad sub 17 grade în lunile de iarnă. Temperaturile blânde și prezența numeroaselor microclimate fac Tenerife cunoscută ca insula eternei primăveri.

Tenerife - Insula Eternei Primăveri

În ciuda tuturor argumentelor care ar putea duce la excluderea acestei destinații din lista de dorințe, există elemente care le pot demitiza. Unul foarte puternic este vacanța în sistem do it yourself pornind mai întâi în căutarea biletelor de avion. Aici sunt două opțiuni:

  • zbor direct cu Wizz air care are curse dus – întors luni și vineri în sezon și doar luni în extrasezon
  • zboruri combinate cu 1-2 escale

În varianta zborului direct, nu ai stresul timpului pierdut prin aeroporturi, escala având între 2-3 ore și 10-12 ore.  Asta dacă nu iei în calcul să petreci o zi într-unul dintre orașele de escală: Londra, Brusseles, Barcelona etc. Prețul poate fi și el unul destul de bun dacă urmărești reducerile, ții cont de tipsuri, îți iei abonament Wizz sau urmărește siturile de DIY. Spre exemplu, ai putea lua un bilet cu 130 -150 euro București – Tenerife dus- întors de persoană.

Ar mai fi de notat aici  un tip cu privire la bagaje. Tenerife este o insulă fără taxe, motiv de bucurie pentru pasionații de shopping. Astfel se pot economisi bani de la biletul de avion câștigând pentru cumpărături, achiziționând bagaj de cală doar la întoarcere.

Cazarea în Tenerife


Booking sau airbnb au  oferte de apartamente/camere la prețuri rezonabile în funcție de zonă, dotări etc., pornind de la  275-350 euro pe săptămână. De asemenea, poți apela la o agenție de imobiliare.

Mâncarea în Tenerife.

Pe insulă există foarte multe restaurante, terase, cafenele unde se poate mânca foarte bine la prețuri pentru toate buzunarele, dar și restaurante scumpe. Dacă ți-ai propus să alegi un mic dejun  englezesc în micile restaurante sau terase, atunci ofertele încep de la 3,50- 4 euro meniul.  Prânzul costă între 12-15 euro de persoană și cuprinde o supă și un fel de mâncare, funcție de alegeri sau pizza.

Altă opțiune este să faci cumpărăturile din supermercado Mercadona, Super Dino etc.  Acestea au o gamă extrem de variată de produse alimentare, preparate, semipreparate, legume, pește, salate, fructe de mare. La fel cu băuturile: apa, sucuri, bere, vinuri specific zonelor canarinene, sangria și fructe sau desert. Astfel, se poate pregăti mic dejunul și prânzul sau/și cina cu sume rezonabile. Spre exemplu, mâncare, cafea, bere, apă, sucuri, aroganțe, pentru o săptămână costa aproximativ 250-280 euro/ 2 persoane.

Sfatul de care este indicat să țineți cont: alegeți restaurante unde mănâncă localnicii și care sunt aglomerate. Acolo se mănâncă bine, ieftin iar mâncarea este foarte proaspătă. Restaurant El Cine este unul dintre acestea.

Vacanța în Tenerife - Mâncare

Ce băuturi consumăm?

În Tenerife apa bună pentru băut este doar cea îmbuteliată, plată/minerală cumpărată din supermerket. Pentru că este cald și trebuie să ne hidratăm dar și pentru că suntem în vacanță, suntem interesați și de bere.

Prețurile la bere variază și ele, de la 1-1,50 euro halba (cana cerveza) în timpul zilei, până în ora 18, la 2,50-3 euro după ora 18. Sucurile naturale, 3 euro, cafeaua 1,50 euro (espresso, white coffe, american coffee etc.).

Barraquito- cafeaua specific insulei, din cafea cremoasă, lapte, scorțișoară, coajă de lămâie și lichior cu 3 – 4 euro. Arată spectaculos, în straturi cu 4 culori, grozavă la gust.

barraquito-Tenerife

Cum ne deplasăm în Tenerife ?

Titsa este compania de transport în comun de pe insulă bine pus la punct, după un orar bine stabilit, cu busuri foarte curate și aer condiționat. Există niște carduri, bono card  care pot fi achiziționate cu 15/30 euro foarte utile pentru orice traseu care au avantajul  reducerilor pentru distanțe mai mari.Taxi se poate folosi pe distanțe mici, cost 4 euro, pentru distanțe mai mari 15-18 km, 25 euro. A treia variantă, mașina închiriată. Există agenții de închiriat mașini la tot pasul cu prețuri rezonabile, benzina având prețul sub 1 euro pe litru.

Vacanța în Tenerife - Transport Titsa

Ce poți face în Tenerife?

Tenerife este o insulă vulcanică, mică și care poate fi străbătută de la Nord la sud în câteva ore. Cu toate acestea, insula are multe de oferit: de la plajele inedite cu nisip negru provenit din erupțiile vulcanice sau cu nisip auriu din Sahara, la obiective aflate în patrimoniul UNESCO. De la spectacole flamenco, la parcuri, rezervații sau monumente naturale. Iată câteva dintre aceste obiective care pot face vacanța ta un vis:

Plajele cele mai renumite –  Playa Las Vistas, Playa Las Teresitas, Playa El Duque, Playa Gigantes, Playa Jardin sau Piscinele naturale de la Garachico.

Plajă Tenerife

Parcul Național Teide – patrimoniu UNESCO, aflat pe vulcanul Teide, cel mai înalt din Spania, 3718 m. Pentru a vizita Teide se poate cumpăra o excursie sau folosind transportul în comun. Pe vârf se urcă cu telecabina, dacă vreme permite și cu un certificat că nu există probleme medicale (cardiace). Este o experiență unică, având o panoramă extraordinară asupra insulei și oceanului.

Parcuri de distracții – Siam Park, AquaPark, Jungle Park

Loro Parque – cel mai mare și vizitat parc având într-un singur loc rol de gradină zoologică, botanică, acvariu, delfinariu, loc de joacă, relaxare sau spectacole. Excursia de la agențiile locale costă în jur de 40 de euro, mai ieftine decât cele de la hoteluri.

Amatorii de sport pot juca golf pe terenurile amenajate sau face surfing, scufundări, înot.

Lista atracțiilor turistice și activităților de vacanță în Tenerife nu se epuizează aici. Ne oprim spunând doar că mai sunt multe de văzut sau făcut pe această superbă insulă.

Iată cum se poate ca visul la o destinație exotică să fie împlinit cu o sumă de 270-300 euro de persoană. Îndrăzniți să visați și credeți în visurile voastre.

Autor: Mirela Marin

Vacanță în Tenerife cu Buget de 300 de Euro? Da…Se poate!

De câte ori nu ne gândim la o vacanță într-o destinație inedită, nemaipomenită, de ce nu, o insulă exotică? Și totuși, rămâne

Summary
0 %
User Rating : 5 (3 votes)

Facebook Comments