Ce puteti face intr-o vacanta in Delta Dunarii?

Ce puteti face intr-o vacanta in Delta Dunarii?

Ce puteti face intr-o vacanta in Delta Dunarii?

In ciuda faptului ca nu este la fel de intens promovata precum alte tari, Romania are o multime de locuri foarte frumoase, pe care trebuie sa le vizitati cel putin odata in viata, iar Delta Dunarii este unul dintre acestea.

Delta Dunarii este un paradis al pasionatului de animale salbatice (in special al unui observator de pasari). Calatorii pot petrece trei sau mai multe zile explorand pasajele sale, facand echipa cu cea mai mare concentrare de colonii de pasari din toata Europa.

Labirintul de canale marginite de paie, salcie si stejarii infasurati in liane, ofera locul de reproducere perfect pentru nenumarate specii de pasari, unele dintre ele ajungand aici din locuri foarte indepartate precum China si Africa.

Milioane de pelicani albi egipteni ajung aici in fiecare primavara pentru a-si creste puii, in timp ce un numar mare de gaste arctice vin aici pentru a scapa de iernile dure ale Europei de Nord.

Aproximativ 300 de specii de pasari fac din Delta Dunarii casa lor, inclusiv cormoranii, vulturii cu coada alba si multe alte pasari. Sezonul de observare a pasarilor dureaza de la inceputul primaverii pana la sfarsitul verii. Pasarile nu sunt singurii locuitori ai Deltei. Exista de asemenea, o comunitate bogata de pesti si animale; de la pisici, vulpi si lupi, pana la mistreti sau un cerbi care pot fi vazuti ocazional. In total, aici pot fi vazute 3.450 de specii de animale, precum si 1.700 de specii de plante.

Accesul in Delta Dunarii

Delta poate fi explorata ca parte a unei croaziere pe Dunare sau in excursii de o zi. Pentru a ajunge in Delta Dunarii, indiferent de unde veniti, trebuie sa va opriti in Tulcea. Port Aval Tulcea este locul in care va imbarcati pentru a ajunge in Delta.

De aici, mergeti spre Delta, iar odata ce ajungeti acolo, trebuie sa cautati cea mai buna oferta de cazare Delta Dunarii, iar in ceea ce priveste unitatile de cazare din Delta, fara doar si poate, NewLebadaResort reprezinta cea mai buna solutie.

Practic, in momentul in care ajungeti la NewLebadaResort intrati intr-o alta lume. Aici aveti parte de conditii de lux, iar vacanta dvs. va fi cu adevarat de vis. Cu siguranta nu va va lipsi absolut nimic la NewLebadaResort, din moment ce aveti posibilitatea de a va bucura de centrul spa al unitatii de cazare, de camere cu conditii excelente.

Nu trebuie sa ne credeti pe cuvant. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa cautati pe Google site-ul oficial al acestei unitati de cazare (asa cum am facut si noi), si sa vizualizati galeria foto. Cand veti vedea care sunt conditiile oferite de acest resort, cel mai probabil veti crede pentru o clipa ca va uitati la pozele unui resort din strainatate.

La NewLebadaResort aveti parte de conditii de lux, pentru un sejur de lux, asa cum doar in strainatate ati mai intalnit. Din acest movit, este indicat sa alegeti aceasta unitate de cazare cand doriti sa petreceti un sejur de senzatie in Delta.

Ei bine, dupa ce ajungeti la unitatea de cazare, puteti lua masa la restaurantul resortului, unde puteti savura cele mai bune delicatese specifice zonei, dupa care va puteti face un plan al locurilor pe care doriti sa le explorati in Delta.

Locuri de explorat

Delta Dunarii este alcatuita dintr-o retea complexa de cai navigabile si lacuri impartite intre cele trei canale principale ale estuarului. Aceasta zona de insule plutitoare de stuf, paduri, pasuni si dune de nisip acopera 3.000 de mile patrate si gazduieste un amestec fascinant de culturi si oameni, precum si o gama vasta de animale salbatice.

Situat in varful celor trei canale, Tulcea este un punct de plecare excelent pentru a explora Delta Dunarii, exact cum va spuneam mai devreme ca, din Port Aval Tulcea plecati in Delta.

Sulina

Sulina reprezinta punctul final pentru navele de croaziere care navigheaza pe Delta Dunarii, si a fost mentionata intaia oara in urma cu mai bine de 1.000 de ani. La acea vreme, era cunoscuta sub numele de Selina, si a fost mentionata intr-o lucrare scrisa de imparatul bizantin Constantin Porphyrogenetes.

Orasul a servit ca sediu pentru Comisia Europeana a Dunarii in secolul 19, cand Dunarea a fost transformata intr-o cale navigabila potrivita pentru transportul comercial.

Acest proiect urias a atras un numar impresionant de muncitori din toata Europa, iar pietrele tombale anglicane, catolice, protestante, ortodoxe, musulmane si evreiesti din cimitirul Sulinei dau marturie acestei foste comunitati internationale.

Murighiol

Acesta este un sat traditional de pescuit care  gazduieste orasul roman ruinat Halmyris, unul dintre cele mai importante situri antice din Romania. Orasul a fost locuit continuu din secolul VI i.Hr. pana in secolul VII d.Hr.

Chiar daca aici a fost descoperita o bazilica si o cripta in care se afla mormantul lui Epictet si Astion, cei mai vechi martiri crestini romani, multe dintre ruinele raman neexcavate. O vizita ofera sansa de a vedea un oras antic inca in proces de a fi descoperit.

Murighiol este punctul de pornire al barcilor spre Uzlina. Situata la 24 de mile est de Tulcea, Uzlina gazduieste birourile Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si a Fundatiei Jacques Cousteau.

Acestea sunt doar doua exemple, insa exista multe alte locuri de explorat in Delta, iar plimbarile cu barca sunt recomandate. De-asemenea, recomandat este sa optati pentru cazare la NewLebadaResort, pentru a avea parte de cele mai bune conditii.

Facebook Comments