Cum să vă păstrați piscina curată în timpul verii

Cum să vă păstrați piscina curată în timpul verii

întreținerea piscinei

Pentru majoritatea oamenilor, vara este perioada de înot și de vacanță. Iar pentru mulți, o piscină este principalul punct culminant al verii lor. O piscină vă poate ajuta să vă bucurați de căldură și să vă faceți vara mai plăcută. Dar necesită, de asemenea, întreținere pentru a rămâne curată.

Iată patru modalități de a vă păstra piscina curată în timpul lunilor fierbinți de vară, fără prea multă muncă sau efort.

Menținerea nivelurilor chimice ale apei 

Produsele chimice pentru piscine sunt întotdeauna necesare pentru a menține apa curată și igienizată.
Este important să verificați în mod regulat nivelurile de substanțe chimice, astfel încât acestea să nu fie prea scăzute sau prea ridicate.
Vă recomandăm să achiziționați substanțe avizate și testate doar de la o firmă specializată de întreținere a piscinelor,

Curățarea filtrelor

Filtrele trebuie să fie curățate la fiecare câteva săptămâni pentru a menține apa limpede și curată. Există mai multe moduri în care puteți curăța cartușele filtrante, dar fierberea unei oale cu apă și apoi turnarea acesteia peste cartuș este una dintre cele mai ușoare metode. . De asemenea, este important să schimbați filtrele cel puțin o dată pe an sau atunci când încep să se colmateze.

Acoperire pentru piscină

Una dintre cele mai simple modalități de a vă păstra piscina curată pe timp de vară este folosirea unei copertine pentru piscină. O copertină de piscină va împiedica frunzele, murdăria și alte resturi să intre în apă. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a reduce costurile cu produsele chimice, deoarece reduce evaporarea.

Păstrarea unei piscine curate

Păstrarea unei piscine curate poate fi o provocare pentru multe persoane. În mod normal, acestea trebuie doar să cumpere clor, să facă un șoc și să adauge algicide. Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient, deoarece nici întreținerea piscinei nu trebuie neglijată. Este nesesar să facți ceva și în privința murdăriei care ajunge în piscină în timpul verii.

Iată câteva sfaturi:

– Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să spălați cu presiune suprafața piscinei dvs. cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru va îndepărta toată murdăria și resturile de pe laterale. De asemenea, este necesar să aspirați toate frunzele care au căzut în piscină.

– Apoi, asigurați-vă că aveți grijă de pompa și de sistemul de filtrare. Filtrul captează toate resturile din apă înainte ca acestea să se depună pe fundul piscinei. Programați un ciclu de funcționare de 8 ore pe zi pentru a vă asigura că apa va rămâne curată și .

– Îndepărtați algele care au crescut deasupra liniei apei. Atunci când apa se evaporă, lasă în urmă minerale care, în cele din urmă, se pot transforma în alge sau alte depozite. Dacă le îndepărtați în fiecare zi cu un burete, veți preveni dezvoltarea lor și depunerea pe fundul piscinei, ceea ce poate cauza mai multe probleme de întreținere în săptămânile viitoare, dacă nu se rezolvă la timp.

Concluzie:

Aceste lucruri vă pot ajuta să vă păstrați piscina curată și imaculată în timpul verii. Dacă urmați aceste sfaturi, familia dvs. va avea mult timp pentru distracție în piscină. Dacă vi se pare complicat sau dacă timpul nu vă permite, puteți apela la o firmă specializată de întreținere a piscinelor.

Facebook Comments