Tipuri de termostate

Tipuri de termostate

Tipuri de termostate

Functionalitatea termostatului are un impact considerabil asupra eficientei instalatiei HVAC. De asemenea, poate influenta nivelul de confort interior. Daca va ganditi sa treceti la un alt tip de termostat, este important sa intelegeti optiunile dvs. Continuati sa cititi pentru a afla despre optiunile de termostate 2020 pe care le aveti in clipa de fata.

Tipuri de baza de termostate

Exista patru tipuri de baza de termostate moderne: neprogramabile, programabile, Wi-Fi si inteligente. Cu cat descoperiti mai departe lista termostatelor discutate mai jos, cu atat devin mai scumpe. Cu toate acestea, eficienta energetica creste cu fiecare termostat.

Daca sunteti in cautarea unui termostat care sa ofere eficienta energetica maxima si cel mai bun confort in interior, treceti la sectiunea de termostat inteligent.

Termostat neprogramabil

Un termostat neprogramabil este ideal pentru cei care sunt rareori departe de casa. Este simplu sa reglati manual temperatura la preferinte. Un termostat neprogramabil este foarte de baza. De fiecare data cand doriti sa schimbati temperatura din casa dvs., va trebui sa ajustati setarea pe termostat.

Nu puteti pre-programa termostatul pentru a schimba temperatura casei dvs. in timp ce sunteti plecat sau dormiti. Cu toate acestea, un termostat neprogramabil de calitate poate obtine eficienta energetica ridicata, comunicand cu sistemul de incalzire pentru a mentine preferintele de temperatura.

Termostat programabil

Cu un termostat programabil, il puteti pre-programa pentru a regla temperatura in timpul zilei sau noaptea. Multe termostate programabile au setari zilnice si saptamanale. De exemplu, daca nu sunteti departe de casa doar in zilele de luni si joi, puteti pre-programa termostatul pentru a va mentine casa la o temperatura mai moderata in acele zile.

Pentru a face acest lucru, centrala nu trebuie sa munceasca atat de mult pentru a incalzi casa. Aceasta scade uzura unitatii. Drept urmare, reduce facturile la energie si costurile de reparatie.

Un termostat programabil este ideal in special pentru cei care traiesc in climat cu schimbari drastice de temperatura. Un termostat programabil va permite sa setati temperatura astfel incat sa fie cald in casa pe dimineata, si sa fie rece si sa va racoriti in timpul zilei. Trebuie sa faceti toate acestea fara a fi necesar sa reglati manual termostatul in fiecare dimineata si in fiecare noapte.

Termostat Wi-Fi

Termostatele Wi-Fi se conecteaza la o retea wireless. Puteti accesa reteaua prin intermediul smartphone-ului, computerului sau tabletei. Acest lucru va permite sa reglati de la distanta temperatura termostatului. Un termostat Wi-Fi este de asemenea un termostat programabil.

Ofera comoditatea finala prin faptul ca puteti inlocui o setare de temperatura preprogramata daca plecati din timp. Acest tip de termostat este ideal pentru cei care doresc un control deplin asupra setarii temperaturii unei case chiar si atunci cand sunt departe de casa.

Termostat inteligent

Un termostat inteligent se integreaza usor cu diverse instrumente si echipamente de automatizare pentru locuinte. In timp, termostatul invata obiceiurile de viata si ajusteaza temperatura in consecinta. O sa invete cand ajungeti acasa in fiecare zi.

Deoarece observa tiparele, stocheaza informatiile pentru a obtine o eficienta maxima de incalzire si racire. Multe termostate inteligente sunt dotate cu functii de control vocal si sunt compatibile cu Google Assistant sau Amazon Alexa.

Termostatele inteligente sunt ideale pentru gospodariile cu tehnologie care prefera un confort optim in interior. Ca si un termostat Wi-Fi, puteti accesa un termostat inteligent de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet compatibila cu aplicatia mobila a termostatului.

Un termostat inteligent vine cu un pret mai mare decat alte tipuri de termostate. Cu toate acestea, banii economisiti pentru cheltuielile de incalzire si racire vor acoperi cu usurinta investitia dvs. intr-un an pana la doi ani. Un termostat inteligent poate chiar sa va avertizeze odata ce este timpul sa programati intretinerea HVAC.

Facebook Comments