Sfaturi utile pentru alegerea corecta a ceasului

Sfaturi utile pentru alegerea corecta a ceasului

Sfaturi utile pentru alegerea corecta a ceasului

Doriti sa cumparati sau sa oferiti un ceas, dar nu stiti ce ceas sa alegeti? Ce mecanism este cel mai potrivit pentru nevoile sau bugetul dumneavoastra? Guidelook va dezvaluie punctele la care trebuie sa fiti atenti atunci cand alegeti un ceas. Vom trece in revista diferitele mecanisme de ceasuri cu avantajele lor, diferitele bratari.

Mecanisme de ceasuri: avantaje

Exista 3 tipuri de mecanisme de ceas, fiecare are avantajele si dezavantajele sale, totul depinde de modul in care doriti sa folositi ceasul, precum si de bugetul pe care il dedicati acestui accesoriu.

  1. Ceas cu cuart

Ceasul cu cuart este un model foarte popular datorita accesibilitatii sale si usurintei de productie pentru marcile de ceasuri. Ceasul cu cuart ofera un ceas accesibil, care necesita putina intretinere din partea dumneavoastra. Tot ce trebuie sa faceti este sa schimbati bateriile la o bijuterie sau la un ceasornicar, sau sa o faceti singur. Aveti grija sa nu va deteriorati ceasul atunci cand schimbati bateriile.

  1. Ceas mecanic

Ceasul mecanic necesita mai multa munca de ceasornicarie decat ceasul cu cuart. Functioneaza prin miscarea incheieturii mainii pe parcursul zilei. Acest tip de mecanism este foarte popular printre iubitorii si colectionarii de ceasuri.

Mecanismul poate fi ascuns sau vizibil, caz in care se numeste ceas schelet.  Un ceas automat este, prin urmare, mai scump decat un ceas cu cuart, dar ramane accesibil, asa cum este ceasul de la Zeppelin 7680-1 Cronograf perfect pentru barbatii ce adopta un stil elegant.

  1. Ceasul cu infasurare manuala

Ceasul cu infasurare manuala este cel mai vechi mecanism de ceas creat de om. Acesta trebuie infasurat cu un volan in fiecare zi inainte de a purta ceasul. Este un ceas popular printre entuziasti si colectionari, dar este mai putin potrivit pentru utilizarea zilnica.

Cureaua ceasului: culoare si material

Dupa ce ati ales mecanismul ceasului, este timpul sa alegeti cureaua, partea care va va imbraca incheietura mainii si care trebuie sa fie asortata cu tinuta si situatia.

  • Bratara din metal

Bratara metalica este asociata cu ceasurile sport si cu ceasurile de lux, cum ar fi Rolex. Metalul poate fi pretios, cum ar fi aurul, sau mai obisnuit, cu efect argintiu. Bratara de ceas poate fi confectionata din verigi de dimensiuni medii sau din plasa (un set de verigi mici). O bratara din plasa este mai minimalista, mai moderna si mai discreta, deoarece este mai subtire.

  • Curea din piele

Alegerea unui ceas cu o curea din piele ofera o eleganta si o sobrietate fara egal. Alegeti, de exemplu, o piele neagra, maro, verde inchis sau albastru marin. Evitati pieile prea originale, deoarece acestea pot proveni din mode care nu vor mai fi la moda peste cativa ani. Acest lucru poate fi enervant pentru un cadou.

Dimensiunea incheieturii mainii

Un lucru pe care multi oameni il uita atunci cand cumpara un ceas este importanta cunoasterii dimensiunii incheieturii mainii. Pastrarea proportiilor intre incheietura mainii si ceas este extrem de importanta. Daca va cumparati un ceas prea mare sau prea mic pentru incheietura voastra, acesta nu va arata la locul lui.

Facebook Comments