Cum sa beneficiezi de folosirea unui termostat inteligent?

Cum sa beneficiezi de folosirea unui termostat inteligent?

Cum sa beneficiezi de folosirea unui termostat inteligent

Pe termen lung, folosirea unui termostat manual este substanțial mai costisitoare decât utilizarea unui termostat inteligent. Acestea fac gestionarea temperaturii în casă mai rapidă, mai simplă și semnificativ mai puțin costisitoare.

 

Ce este un termostat inteligent?

 

Popularitatea tot mai mare a tehnologiei casei inteligente a dus la o creștere a numărului de firme care își comercializează bunurile ca gadgeturi „inteligente”.

 

Termostatele smart sunt diferite de termostatele manuale prin faptul că îți permit să planifici diferite temperaturi în avans. Este posibil să economisești bani la facturile de utilități, aranjând ca casa ta să fie răcită în timpul absenței și încălzită imediat de întoarcere.

 

Se anticipează că termostatele inteligente pot economisi costurile de încălzire și răcire cu 10 până la 30 la sută. Pentru ca un termostat să fie considerat „inteligent”, acesta trebuie să utilizeze tehnologii automatizate pentru a elimina erorile umane și pentru a spori eficiența energetică pentru zona în care este amplasat.

 

Tipuri de termostate inteligente

 

Numeroase termostate inteligente sunt termostate de învățare, care utilizează senzori pentru a colecta date despre comportamentele și preferințele utilizatorilor pe măsură sunt folosite. Apoi, aceste termostate pot fi programate pentru a echilibra automat preferințele utilizatorului cu consumul optim al energiei.

 

În schimb, multe termostate inteligente de bază oferă doar recomandări, mai degrabă decât modificări automate, permițând mai mult spațiu pentru ca greșeala umană să afecteze suma de bani pe care o economisesc.

 

Unele termostate de învățare pot determina:

  • orele în care oamenii sunt cel mai probabil să fie acasă;
  • numărul de ocupanți prezenți la un moment dat;
  • preferințele de temperatură ale locuitorilor

Un număr tot mai mare de termostate inteligente sunt și termostate WiFi, permițând proprietarilor să-și acceseze setările de la distanță prin intermediul dispozitivelor mobile. Termostatele WiFi sunt adesea gestionate printr-o aplicație care poate oferi utilizatorului măsuri de economisire a energiei și alte date de diagnosticare.

 

Cum poți beneficia de un termostat inteligent?

 

Termostatele inteligente aduc proprietarilor în următoarele moduri:

  • Reduc riscul de eroare umană asociat cu termostatele manuale și standard
  • Necesită mai puțin efort manual pentru operare și întreținere
  • Pot economisi mai mulți bani la facturile de utilități

 

Compatibil cu alte dispozitive inteligente

 

Interoperabilitatea platformelor de dispozitive inteligente se extinde. Acest lucru implică faptul că termostatul tău inteligent poate comunica cu un număr tot mai mare de alte gadgeturi de uz casnic. Dacă umidificatoarele inteligente și purificatoarele de aer sunt pe platforme compatibile, acestea pot fi controlate de termostat.

 

Cheltuiește mai puțin pe facturile de energie

 

Un termostat inteligent este precis și instructiv. Folosind sfaturile manuale și de economisire a costurilor oferite de termostatele inteligente, poți identifica mai precis zonele de temperatură ideale pentru a economisi bani pe cheltuielile cu energia.

 

Termostatele inteligente apar pentru a oferi o varietate tot mai mare de funcții utile, gestionând în același timp utilizarea energiei într-un mod mai eficient. Investiția într-un termostat smart Salus Controls  de înaltă calitate te va ajuta să economisești bani pe termen lung și va face mai ușor să îți menții casa la o temperatură plăcută.

Facebook Comments