Pistol electric de vopsit, ce este si cum sa il alegeti

Pistol electric de vopsit, ce este si cum sa il alegeti

Pistol electric de vopsit, ce este si cum sa il alegeti

Toata lumea vrea sa descopere si sa stie cum sa aleaga un pistol electric de vopsit 600W 1200ml/min. Pentru ca acesta va fi instrumentul potrivit pentru vopsirea si decorarea a ceea ce are nevoie de smalt, protectie impotriva ruginii, lustruire si culoare.

Sa recunoastem, cumpararea unui pistol de pulverizare pentru vopsea sau apa (de fapt, orice fel de lichid) este un pas crucial in completarea atelierului.

Pentru ca nu este suficient sa obtineti un compresor de aer de calitate: pictura in cele mai bune conditii este posibila numai daca definiti operatiunile cu un echipament bun.

Ce este un pistol de pulverizare, din ce consta acesta?

Este un accesoriu de compresor, cu un mecanism de presiune, care va permite sa folositi aerul pentru a pulveriza vopsea. Adesea ignoram faptul ca exista diferite tipuri de pistoale de pulverizare. Puteti cumpara modele electrice de inalta presiune sau de joasa presiune.

Acestea sunt pistoale cu aer comprimat independente, dar nu sunt potrivite pentru munca profesionala. Cele mai bune solutii sunt cele pneumatice, desi, pentru a o alege pe cea mai buna, exista o serie de puncte esentiale care trebuie luate in considerare. Iata ce trebuie sa stiti pentru a intelege cum sa alegeti un pistol electric de vopsit 600W 1200ml/min.

Ce sunt pistolul electric si airbrush

V-ati decis sa cumparati un pistol electric in locul unui pistol de pulverizare de baza? Aceasta poate fi o solutie buna mai ales atunci cand trebuie sa faceti lucrari mici. Exista pistoale electrice fara fir sau cu fir si exista unelte potrivite pentru munca semi-profesionala. Lucrul interesant: puteti folosi aceste modele pentru lucrari ocazionale.

Daca nu va folositi pistolul de pulverizare in fiecare zi pentru hobby-ul preferat, puteti opta pentru aceasta solutie, si anume un model electric. Exista o alta solutie: aerograful. Aceasta combinatie ofera posibilitatea de a aplica vopseaua cu mai multa precizie si atentie la detalii datorita unui sistem diferit de amestec aer/vopsea.

Cum sa alegeti un pistol de pulverizare

Exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand va decideti sa cumparati un pistol de pulverizare pentru a-l conecta la compresor. Calitatea produsului afecteaza rezultatul final. Dar ce ar trebui sa stiti pentru a proceda fara probleme?

Gravitatie sau aspiratie

Este mai bine un pistol de pulverizare cu gravitatie sau cu aspiratie? Primul are un rezervor superior si poate fi utilizat cu compresoare de joasa presiune. Are un singur defect: nu poate fi folosit in sus din cauza pozitiei compresorului.

Aceasta conditie este rezolvata de pistolul de aspirare, care are un rezervor mic. Aceasta solutie permite vopsirea in sus, dar este nevoie de un compresor de inalta presiune. De asemenea, trebuie sa evaluati bunatatea si calitatea aerului comprimat.

Capacitatea rezervorului

Un rezervor mare, cu un volum bun de lichid, ajuta la o munca continua si constanta. Pe de alta parte, un rezervor prea mare risca sa ingreuneze bratul: un pistol bun cu un rezervor mic poate avea la dispozitie un litru de vopsea si sa lucreze bine, cu o rata de executie buna.

Facebook Comments