Cateva sfaturi pentru un inceput bun in lumea afacerilor

Cateva sfaturi pentru un inceput bun in lumea afacerilor

Cateva sfaturi pentru un inceput bun in lumea afacerilor

Atunci cand esti la inceput de drum, despre orice domeniu ar fi vorba, iti sunt utile oricare sfaturi pe care le primesti, mai ales daca acestea vin din partea unor specialisti. Poti urmari pagini de internet, afaceri de succes care s-au dezvoltat, care este afacerea zilei si in ce fel te ajuta in propria afacere si altele.

  1. Nu renunta niciodata la control, cel putin pana atunci cand incepi sa vinzi

Unii antreprenori cu impact ridicat vor renunta cu usurinta la control in schimbul atractiei de se dezvolta in mod rapid prin capital de risc – dar nu este tocmai indicat sa faci acest lucru. Daca renunti la control si alegi sa risti este posibil sa pierzi viziunea stabila pe care o ai asupra companiei pe care ti-ai propus sa o construiesti.

  1. Nu face compromisuri cu privire la lucrurile mari – fa compromisuri cu orice altceva

Viziune. Scop. Valori de baza. Scrie aceste lucruri in piatra si nu te mai clinti in deciziile pe care le iei. Dar flexibilitatea in propunerile de valoare, produsele si serviciile pe care le construiesti pentru a-ti indeplini scopul este extrem de importanta. Multi antreprenori pe care ai ocazia sa ii vezi nu reusesc sa se „aplece pe piata” adaptandu-se la ceea ce le spun clientii lor.

  1. Afla cum sa iti atingi obiectivele cu un buget redus – apoi redu acest numar la jumatate.

Da, ai mai auzit-o spunand, dar te va costa de doua ori mai mult si va dura de doua ori mai mult decat crezi daca nu faci acest lucru. Recomandat este sa aplici principiile lean pentru afacerea ta inca din prima zi. Fara birouri de lux. Fara brosuri colorate fanteziste. Scopul tau este sa ramai in viata pana cand iti poti pune formula secreta pentru succes. Risipirea bugetului initial nu va asigura nimic altceva decat o moarte rapida in afaceri.

  1. Este un maraton, nu un sprint

Construirea unei afaceri nu este nici pentru cei slabi de inima, nici pentru adeptii vitezei. Urcarea pe cel mai inalt varf nu se face decat in 3 pasi simpli: decide daca doresti sa o faci, lanseaza-te in aventura cu un minimum de pregatire, aventureaza-te direct pe munte in 12 minute simple. Construieste sisteme pe termen lung si concentreaza-te pe pasi conectati mici.

  1. Ai grija de sanatatea familiala, personala si spirituala – daca nu razi sau zambesti in mod regulat, recalibreaza

Imagineaza-ti  calea catre o afacere de mare succes: un fondator care lucreaza intr-un ritm febril timp de 18 ore in fiecare zi, timp de multi ani consecutivi. Adevarat? Nu, deloc. Este nevoie, inainte de toate, de o dorinta de a pastra echilibrul personal. Trebuie sa ai incredere in scopul tau, apoi sa iti doresti sa pastrezi echilibrul personal. Nu ucide relatiile de familie, sanatatea personala sau sanatatea pentru a-ti construi propria afacere. Invata de la experimentati, acestia asa sfatuiesc debutantii: nu alege acest drum!

Tine cont de aceste reguli in afacerea ta si traieste dupa ele in fiecare zi din viata ca antreprenor si ai toate sansele sa ajungi pe un piedestal.

Facebook Comments