Merita sa-mi cumpar o masina sh?

Merita sa-mi cumpar o masina sh?

Merita sa-mi cumpar o masina sh?

A detine un autoturism in aceasta perioada este cu siguranta o necesitate pentru fiecare persoana adulta care detine un permis de conducere. Este cat se poate de firesc acest lucru, in conditiile in care fiecare are posibilitatea de a se deplasa unde si cand doreste, cu masina personala.

Cand ai la dispozitie un autoturism personal, nu trebuie sa mai astepti transportul in comun, nu trebuie sa iti faci griji ca nu gasesti loc pe scaun in autobuz, nu trebuie sa te gandesti ca vei intarzia din vina altcuiva la o intalnire importanta, etc.

Practic, in momentul in care detii un autoturism, nu mai depinzi de nimeni si de nimic, decat de tine, deci trebuie sa faci acest pas important si sa iti cumperi cat mai repede o masina. Alegerea unui autoturism insa, nu este o sarcina foarte simpla, mai ales daca urmeaza sa iti alegi o masina second hand.

In continuare vom discuta putin despre avantajele masinilor sh in Romania, si cu siguranta vei afla daca merita sa iti alegi un astfel de autoturism.

  1. Masina second hand este mai ieftina decat masina noua

Acest lucru este cat se poate de firesc, iar atunci cand bugetul pe care il ai la dispozitie nu este unul foarte mare, in mod evident trebuie sa te multumesti cu o masina second hand.

De exemplu, o masina second hand care are doar un an vechime, costa cu cateva mii de euro mai putin decat o masina similara, de la acelasi producator, acelasi model, aceiasi motorizare, aceleasi dotari, acesiai culoare.

Practic, o masina noua imediat ce iese din fabrica isi pierde o mare parte din valoare. De aceea, este recomandat sa iti alegi o masina second hand.

  1. Ai mai multe variante

Atunci cand bugetul iti este undeva la 10.000 de euro stabilit, nu ai posibilitatea de a-ti alege o masina noua, sau si daca vei gasi, nu va fi cu siguranta ceva care sa fie pe placul tau. Mai mult ca sigur nu vei dori un Logan nou, cand vei putea alege un BMW sau un Audi care desi au cativa ani vechime, iti ofera alte performante, alt confort, alte conditii.

Plus de asta (poate nici Logan nu gasesti la acesi bani), dar masini second hand cu siguranta vei gasi o multime care sa se incadreze in acest buget. Deci, vei avea un numar mare de optiuni la dispozitie, din care sa reusesti in cele din urma sa faci cea mai potrivita alegere pentru tine.

  1. Personalizarea masinii

Atunci cand iti cumperi o masina noua, in mod evident nu o poti face pe gustul tau (decat sa comanzi dotarile pe care le doresti). Nu ii vei putea aplica folii pe geamuri si luneta, nu vei putea sa aplici folii pe stopuri, etc. Cand iti cumperi o masina second hand insa, lucrurile se schimba.

De exemplu, daca vrei ca masina ta sa iasa in evidenta in trafic, pot opta pentru un serviciu de colantare premium, iar astfel iti vei tuna masina in functie de preferinte. Vrei sa ai o masina ca in Fast & Furious? Cu siguranta daca vei alege o masina second hand, acest lucru va fi posibil.

Vei putea de-asemenea sa optezi pentru aplicarea foliilor pe stopuri, pentru a imbunatati aspectul exterior al masinii tale. Si, stii ce este avantajos daca alegi sa iti tunezi masina? Stopurile tale vor arata mult mai cool. In plus, daca vei opta pentru cel mai bun serviciu de colantare, masina ta va beneficia de o protectie deosebita.

Ei bine, acest lucru nu va fi insa posibil in cazul unei masini noi. Deci, iata inca un motiv pentru care este recomandat sa alegi o masina second hand.

Acum probabil te intrebi si care ar fi cele mai importante dezavantaje atunci cand vrei sa iti cumperi o masina second hand. Ei bine, unul dintre acestea este reprezentat de uzura masinii, care in functie de vechiul proprietar, poate fi mai mult sau mai putin uzata. O masina sh poate avea de-asemenea un numar destul de mare de km. Cu cat vechimea este mai mare, cu atat sunt sansele ca numarul km parcursi sa fie mai mare.

Aceste detalii insa sunt firesti. Daca vei alege o masina sh insa, si o vei verifica intr-un service autorizat sau chiar la reprezentanta, vei avea certitudinea ca masina este in stare buna de functionare, deci vei face o afacere buna.

Ulterior, vei putea sa iti personalizezi masina in functie de preferinte. Aplicandu-i folii pe luneta si pe geamurile din spate, optand pentru un serviciu de colantare premium si schimbandu-i si jantele, cu siguranta vei obtine dintr-o masina second hand, o bijuterie pe patru roti.

Tinand cont de toate acestea, cu siguranta merita sa iti alegi o masina second hand, mai ales daca o alegi de la un renumit producator de pe piata.

Facebook Comments