Cum alegeti tonerul potrivit pentru imprimanta?

Cum alegeti tonerul potrivit pentru imprimanta?

Cum alegeti tonerul potrivit pentru imprimanta?

Cum alege un proprietar de imprimanta tonerul potrivit pentru imprimanta sa? Pare un proces destul de simplu, dar exista mai multe componente cheie care intra in acesta si multi proprietari de imprimante nu stiu adesea de unde sa inceapa.

In randurile care urmeaza ale acestui articol veti putea desciperi care sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa aveti grija in momentul alegerii cartusului toner potrivit pentru nevoile dvs. de imprimare.

Model de cartus de toner

Primul pas in alegerea tonerului corect pentru imprimanta dvs. este gasirea modelelor de cartus de tip toner compatibile cu imprimanta respectiva. Pe aproape fiecare site web (magazin online) care vinde toner, puteti introduce pur si simplu modelul imprimantei si vor fi afisate cartusele de toner compatibile cu acel model.

Color sau negru

Apoi, trebuie sa evaluati daca imprimanta pentru care achizitionati tonerul este o imprimanta color sau monocroma si daca va trebui sa imprimati color. Daca detineti o imprimanta color, cum ar fi  HP Color LaserJet Pro M452dw , dar nu trebuie sa imprimati color, puteti alege sa achizitionati doar toner negru si sa evitati costurile suplimentare de cumparare a tonerului color.

Daca detineti o imprimanta monocroma, cum ar fi HP LaserJet Enterprise 600 M603dn, atunci acea decizie a fost deja luata pentru dvs. si va trebui sa achizitionati doar toner negru.

La fel stau lucrurile si in cazul in care detineti o imprimanta fabricata de catre alt producator precum Canon de exemplu. Puteti gasi cartuse imprimanta Canon color sau monocrome cum ar fi de exemplu acest cartus toner Black 034B 12K original Canon IR C1225, care este compatibil cu echipamentele Canon IR C1225, sau Canon IR C1225IF.

Randament pagina

Apoi, trebuie sa decideti cat de mult veti imprima si daca modelul dvs. de imprimanta ofera optiuni de cartus de toner cu randament ridicat sau cu randament extra. Daca modelul dvs. de imprimanta este compatibil doar cu cartusele de toner cu randament standard, aceasta decizie a fost deja luata pentru dvs.

Dar daca modelul dvs. de imprimanta este compatibil cu cartusele de toner cu randament ridicat sau cu un randament extra-ridicat, atunci trebuie sa evaluati cat de mult va fi utilizata imprimanta si cat de mare va fi capacitatea de imprimare.

Daca necesitatea de imprimare va fi redusa, cartusele de toner cu randament standard ar fi cele mai potrivite. In cazul in care capacitatea de imprimare va fi mare si doriti sa prelungiti timpul dintre inlocuirea cartuselor de toner, atunci cartusele de toner cu randament ridicat sau cu randament extra ar fi cea mai buna optiune.

Cartusele de toner cu randament ridicat si extra-mare contin mai mult toner, dureaza mai mult, imprima mai multe pagini si sunt mai scumpe decat cartusele de toner cu randament standard.

OEM, compatibil sau remanufacturat

Apoi, trebuie sa decideti daca cumparati toner OEM, compatibil sau refabricat. Tonerul OEM este toner original care a fost fabricat de producatorul original si ofera o calitate superioara a textului si a imaginii, o colorare mai precisa si randamente mai mari ale paginii, printre alte avantaje.

Ca urmare, tonerul OEM de la Canon sau HP are un pret mai mare decat tonerul compatibil si refabricat, care este compatibil cu imprimantele acestor producatori.

Cartusele de toner compatibile, sunt cartusele de toner care au fost fabricate de o terta parte si sunt concepute pentru a reproduce cartusele de toner OEM. Cartusele de toner remanufacturate, denumite si cartuse reumplute, sunt cartuse utilizate care de obicei au fost curatate si reumplute.

Cartusele de toner compatibile si remanufacturate produc o colorare mai putin precisa, randamente mai mici ale paginilor si prezinta risc de disfunctionalitate, printre alte dezavantaje. Ca urmare, cartusele de toner compatibile si remanufacturate sunt oferite la preturi mai ieftine decat cartusele de toner OEM.

Un singur toner sau pachet combinat

In cele din urma, trebuie sa decideti daca cumparati cartuse de tip toner individual sau intr-un pachet combinat. In general, daca aveti optiunea, ar trebui sa cautati sa cumparati in pachete combinate, mai degraba decat sa cumparati aceleasi cartuse de toner individual, deoarece de obicei veti economisi bani.

Daca aveti o imprimanta monocroma, puteti face o comanda pentru un singur cartus de toner sau puteti cumpara un pachet dublu. Daca aveti nevoie de doua dintre aceleasi cartuse de toner, atunci veti economisi de obicei daca alegeti cumpararea lor intr-un pachet dublu, in comparatie cu achizitionarea lor individuala.

Daca aveti o imprimanta color si aveti nevoie de toate cele patru cartuse de toner color pentru imprimanta dvs., atunci un pachet combinat este cea mai buna optiune, deoarece din nou veti economisi bani cumparandu-le intr-un pachet combinat in comparatie cu cumpararea lor individuala. Daca aveti deja toner negru pentru imprimanta dvs. color si aveti nevoie doar de toner color, puteti cumpara un pachet tri-color.

Acestea sunt asadar cateva detalii care va pot ajuta sa faceti cea mai buna alegere cand aveti nevoie de un nou cartus pentru imprimanta.

Facebook Comments