Luati in considerare ofertele si alegeti o companie de incredere

Luati in considerare ofertele si alegeti o companie de incredere

Luati in considerare ofertele si alegeti o companie de incredere

Pentru a fi la curent cu preturile si ofertele, studiati anunturile pentru casele si apartamentele de vanzare din zona care va intereseaza, direct de la un dezvoltator imobiliar de incredere. Fiti atenti daca se lucreaza pe santierele pe langa care treceti in drum spre serviciu. Cu toate acestea, puteti merge imediat la o agentie imobiliara sau la un dezvoltator imobiliar. In acest caz, alegeti o companie cu o buna reputatie.

Contractul de prestari servicii pe care il incheiati cu agentia trebuie sa precizeze pretul si domeniul de aplicare a serviciilor: cate apartamente va prezenta brokerul, cat timp, cine – dumneavoastra sau brokerul – va colecta

Din ce in ce mai multi oameni doresc sa cumpere proprietati

Motivul interesului crescut, in special pentru proprietatile de la noi, este faptul ca orasele mari atrag tinerii, oferindu-le posibilitatea unei mai bune realizari. Cu toate acestea, problema finantarii unei potentiale tranzactii imobiliare ingrijoreaza adesea partile interesate.

Creditul de consum

Un imprumut de consum este o modalitate buna de a finanta achizitionarea unei proprietati in cazul in care aveti o anumita suma economisita. Daca aveti bani, dar nu sunt suficienti, un imprumut bancar poate fi un bun ajutor. Aceasta va va permite sa investiti fondurile disponibile pentru a obtine proprietatea pe care o doriti.

Creditele de consum sunt negociate pe mai multi ani. Astfel, in cazul in care detineti o locuinta si cumparati o locuinta suplimentara cu un credit de consum pentru a o inchiria, veti incepe sa castigati imediat ce achitati creditul bancar.

Bani de la o ruda

Atunci cand nu dispuneti de finantare proprie sau de un venit stabil pe care sa il dovediti bancilor, trebuie sa gasiti o alta modalitate de a va ajuta la cumparare. Aici intervine rolul rudelor. Primii care pot ajuta intr-o astfel de situatie sunt parintii. Chiar daca nu dispun de intreaga suma, puteti cere ajutorul altor rude si prieteni apropiati.

Avantajele acestui tip de finantare sunt ca, atunci cand trebuie sa rambursati suma, nu veti datora dobanzi, puteti prelungi perioada de rambursare fara a suporta dobanzi penalizatoare si taxe suplimentare, puteti rambursa diferite sume in functie de ceea ce aveti.

Vanzarea sau inchirierea altor proprietati

In cazul in care detineti mai multe proprietati diferite, dar aveti nevoie de o locuinta in care sa locuiti, sau ati decis sa cumparati un apartament in scop investitional, puteti finanta o tranzactie de cumparare cu bani proveniti din vanzarea altor proprietati.

Impreviziuni la cumpararea de bunuri imobiliare

Atunci cand va decideti sa cumparati o proprietate imobiliara, nu uitati ca exista costuri suplimentare legate de aceasta tranzactie. Este o idee buna sa calculati cu atentie de cati bani veti avea nevoie si sa stiti de unde ii veti lua. Iata cateva costuri de tranzactie care sunt adesea uitate:

Comisionul brokerului

Atunci cand va ganditi cum sa finantati o achizitie imobiliara, nu uitati sa includeti comisionul brokerului cu care veti lucra. Agentiile stabilesc comisioane diferite, care reprezinta de obicei un procent din valoarea tranzactiei.

 

Facebook Comments