Intrebari frecvente despre lampile uv germicide

Intrebari frecvente despre lampile uv germicide

Intrebari frecvente despre lampile uv germicide

Lumina ultravioleta, desi este imperceptibila, face parte din viata noastra in diferite domenii si cu aplicatii variate. Avand in vedere importanta pe care o are atunci cand vine vorba de sterilizarea alimentelor si a mediului, diferite companii folosesc aceasta tehnologie pentru a oferi clientilor lor cele mai sigure si mai pure produse, evitand astfel orice tip de risc. Ramaneti cu noi pentru a primi raspuns la diferite intrebari care ar putea aparea in legatura cu aceste lampi uv.

Cum stiu daca lampa mea uv este aprinsa?

Lampile au intrerupator ON/OFF. Daca vrem sa ne dezinfectam spatiul trebuie sa ne asiguram ca este aprins si vom vedea un fulger – acesta indica faptul ca lampa noastra este activa.

Cum sa pornesc lampa germicida?

Toate modelele de lampi, atat de masa cat si DUO, au o telecomanda timer, prin care putem programa sursa de lumina si o putem mentine in acea stare pentru timpul dorit (15, 30 sau 60 de minute). Cu cat timpul de expunere este mai lung, cu atat actiunea germicida este mai mare.

Cat timp este aprinsa lampa mea germicida dupa ce am aprins-o?

Cu comanda, alegem timpul in care dorim sa ne dezinfectam lampa. Acest lucru ne permite sa incepem procesul de dezinfectie din afara incaperii. Odata ce procesul este incheiat, lampa se va stinge automat, permitand intrarea in camera fara niciun fel de pericol.

Ce se intampla daca lampa mea este pornita in mijlocul unui ciclu si intru in camera?

Daca detecteaza vreo prezenta in camera, se va opri automat datorita senzorului de prezenta si va intrerupe emisia de lumina UV, evitand astfel expunerea accidentala. Odata ce parasiti camera, lampa isi va relua activitatea in 15-20 de secunde.

Cat de des este recomandat sa pornesc lampa?

Totul depinde de concurenta spatiului de dezinfectat. O locuinta nu va avea nevoie de aceeasi frecventa de dezinfectie ca o afacere, care are un aflux mai mare de oameni pe parcursul zilei.

Deci nu mai trebuie sa petrec timp cu curatarea?

Se crede ca prin utilizarea lampilor germicide nu este necesar sa se foloseasca alte metode de curatare, totusi, acest lucru nu este corect, deoarece pentru ca lampile germicide sa functioneze corect trebuie sa completam ambele metode.

Ce posibile efecte au lampile uv asupra sanatatii?

Expunerea accidentala prelungita poate provoca leziuni adverse ale ochilor si tesuturilor pielii. Cu toate acestea, datorita senzorului de prezenta, lampile sunt lipsite de orice tip de expunere accidentala la lumina UV in timpul utilizarii zilnice. Acesta este ceea ce le face sigure in comparatie cu alte metode similare de dezinfectie.

Lampile uv emit ozon?

Nu, modelele moderne au un filtru care previne emisia de radiatii UV sub 200 nm si astfel previne formarea ozonului (185 nm)

Ce certificate au lampile de acest gen?

Produsele au certificatul CE (Conformitate Europeana) conform cu autorizatia de libera circulatie si valabilitate in Spatiul Economic European, precum si RoHS (din engleza “Restriction of Hazardous Substances”) care garanteaza restrictia anumitor substante periculoase in dispozitive electrice si electronice.

Unde pot folosi lampa?

Locurile de aplicare ale lampii sunt nenumarate. Aceasta este eficienta oriunde este nevoie de dezinfectare. Acestea sunt insa unele dintre cele mai comune locuri de aplicare: laboratoare, spitale si centre de sanatate, magazine, birouri, scoli si universitati, sali de sport, hoteluri, baruri si restaurante, supermarketuri si lacasuri de cult.

Speram ca aceste raspunsuri v-au fost de folos si ca v-am inspirat si ajutat sa intelegeti mai bine ce este aceasta lampa uv si de ce este cu adevarat necesara si folositoare.

Facebook Comments