De ce este importanta curatenia in scoli?

De ce este importanta curatenia in scoli?

De ce este importanta curatenia in scoli?

O scoala este un loc in care multi oameni impart spatiu multe ore in fiecare zi. Datorita numarului mare de activitati care se desfasoara in aceste centre, este important ca diferitele spatii sa fie intotdeauna cat mai curate posibil, pentru a evita acumularea de murdarie si bacterii. In plus, curatenia in scoli  si gradinite implica, de obicei, o serie de sarcini specifice care nu sunt efectuate in mod normal in case, astfel incat rezultatele sa fie mai optime.

Pentru a preveni ca locurile de predare sa devina o sursa de infectie, este necesar sa le igienizati corect, astfel incat aceasta sarcina este aproape intotdeauna incredintata companiilor de curatenie scolara care au experienta in acest tip de sarcina.

Si  adevarul este ca gradul de igiena care permite sa ajunga la masinile profesionistilor este intotdeauna mult mai mare decat cel al unei curatenii de baza precum cea pe care o putem face acasa.

Datorita lor, este posibil sa se elimine tot felul de germeni sau bacterii din spatiile colective in care copiii petrec mai mult timp intr-un grup. In acest fel, nu numai un numar mai mare de infectii sunt evitate, ci si riscurile copiilor care sufera de alergii sau alte patologii legate de sistemul respirator si ochi sunt reduse la minimum.

Pe de alta parte, pe langa aceste probleme tehnice, companiile de curatenie scolara sunt obligate sa urmeze proceduri specifice de intretinere printr-o planificare in care se stabilesc sarcinile care trebuie indeplinite in fiecare zi, in fiecare saptamana, in fiecare luna si la fiecare trei luni. Evident, curatarea zonelor care tind sa acumuleze mai multa murdarie se efectueaza intotdeauna zilnic.

Pentru a continua curatenia in scoli, este necesar ca firma care va avea grija de ea sa-si cunoasca foarte bine facilitatile, astfel incat sa poata stabili o ordine in diferite zone si sa nu lase necuratate, impiedicandu-le, de asemenea, sa se murdareasca din nou atunci cand a fost terminata. Fazele care sunt de obicei urmate sunt: indepartati praful de pe mobilier, maturati podeaua, indepartati petele, frecati podeaua si efectuati tratamente de dezinfectie.

Vezi aici norme de igiena in gradinite!

Cerinte de baza atunci cand alegeti compania de curatenie in gradinite si gradinite

Atunci cand alegeti una sau alte companii de curatenie pentru a lucra in scoli si  gradinite, acestea trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte de baza de doua tipuri

Pe de o parte, exista cerintele legale si de afaceri care vor asigura responsabilitatea si seriozitatea, iar pe de alta parte exista cerintele cunoasterii concrete a acestui serviciu si siguranta in aplicarea protocoalelor specifice de curatenie pentru gradinite.

Cerinte legale si de afaceri:

  • Compania selectata trebuie sa aiba toata documentatia legala in ordine, inclusiv o asigurare curenta si cu capital suficient pentru a acoperi orice tip de situatie neprevazuta atunci cand efectueaza lucrarile de curatenie in gradinita si cu toti lucratorii sai inregistrati in securitatea sociala.
  • Compania de curateniepe care o alegeti trebuie sa aiba un canal de comunicare fluid si permanent, nu numai prin mijloace telematice si telefon, ci prin contact personal cu un supraveghetor sau manager caruia ii puteti transfera tot felul de probleme, cum ar fi schimbarea schimburilor, orarele, cresterea sau scaderea personalului, printre altele.

Facebook Comments