Cum poti monitoriza starea inimii tale?

Cum poti monitoriza starea inimii tale?

Cum poti monitoriza starea inimii tale?

Electrocardiograma (ECG)

Studiul este cel care asigura inregistrarea grafica a semnalelor electrice care creeaza bataile inimii, prin plasarea electrozilor pe brate, picioare si piept. Cu aceasta se poate da un diagnostic initial.

Holter

Este o monitorizare electrocardiografica ambulatorie de 24 sau 48 de ore, electrozii adezivi sunt plasati pe piept si informatiile sunt stocate intr-un inregistrator similar cu un portofel, informatiile sunt analizate ulterior pentru a documenta rare, scurte modificari sau pentru a cuantifica sarcina unei aritmii in 24 de ore.

Inregistrator eveniment

Este un dispozitiv mic similar cu un stick USB care este plasat sub piele sub anestezie locala si care automat sau printr-un control pacientul activeaza si stocheaza accidente vasculare cerebrale de ritm. Utilitatea este ca poate inregistra aritmii care apar la intervale de saptamani sau luni si dureaza mai mult de doi ani.

Test de inclinatie

Este un test care cauta cauza lesinului sau a sincopei. O banda de electrocardiograma si tensiune arteriala este inregistrata in repaus si in timpul inclinarii unui pat special la 70 de grade. Daca apare lesin, inseamna, de obicei, ca pacientul are sincopa vasovagala sau neurocardiogenica care nu pune viata in pericol.

Test de rezistenta

Este un test de banda nesfarsit cu inregistrare electrocardiografica si a tensiunii arteriale pentru diagnosticul bolilor coronariene si stratificarii riscului cardiovascular in care pacientul este monitorizat in orice moment de catre medic.

Stimulator cardiac

Sistemul electric al inimii genereaza si conduce impulsurile electrice necesare pentru a regla pomparea inimii intr-un ritm eficient. Stimulatoarele cardiace sunt dispozitive care sunt implantate in organism pentru a face munca sistemului electric al inimii la pacientii cu bradicardie.

Stimulatoarele cardiace au un computer cu memorie, circuite electrice si o baterie in interiorul unei carcase sau generator si au intre 3 si 4 cm lungime si nu cantaresc mai mult de 30gr. Ele au, de asemenea, unul sau doua fire care sunt introduse prin venele situate sub clavicula si care sunt fixate pe inima, unul in ventriculul drept, iar atunci cand exista doua, celalalt cablu in atriul drept; ele servesc la transportul impulsurilor electrice de la generator la muschiul inimii, spunandu-i sa pompeze.

 

Stimulatoarele cardiace sunt singura terapie pentru ritmuri lente care genereaza simptome.

Plasarea unui stimulator cardiac nu necesita o interventie chirurgicala pe cord deschis, procedura dureaza de obicei doua ore si se efectueaza in camera hemodinamica cu anestezie locala si sedare superficiala. Bateria generatorului dureaza intre 7 si 10 ani, iar inlocuirea sa este programata conform recenziilor in consultare cu stimulatorul cardiac cu echipamente specializate de monitorizare.

Electrofiziologul este medicul specializat in implantarea, programarea si monitorizarea dispozitivelor de stimulare cardiaca, cum ar fi stimulatoare cardiace, defibrilatoare si resincronizatoare. Afla aici Despre ce inseamna ablatie si elctofiziologia cardiaca.

Studiu electrofiziologic:

Este o procedura in care, in conditii de siguranta in camera hemodinamica (laboratorul de eletrofiziologie), cateterele sunt plasate in venele sau arterele din zona inghinala pentru a le transporta la inima folosind un aparat cu raze X. Semnalele electrice sunt inregistrate din interior, iar viteza si fluxul acestor semnale electrice sunt studiate pentru a detecta zone ale muschiului sau ale sistemului de conducere care provoaca aritmii.

Facebook Comments