Este bine sa faci miscare in fiecare zi? Aflati de ce ar trebui sa alegeti o zi de odihna pe saptamana

Este bine sa faci miscare in fiecare zi? Aflati de ce ar trebui sa alegeti o zi de odihna pe saptamana

Este bine sa faci miscare in fiecare zi? Aflati de ce ar trebui sa alegeti o zi de odihna pe saptamana

Exercitiile fizice nu numai ca regleaza nivelul de grasime si ajuta la pastrarea siluetei, dar si reduc sansele de a suferi de boli.

Lasand o zi libera in rutina de exercitii fizice va permite sa obtineti beneficii cheie pentru a evita leziunile.

Pentru a face exercitii zi cu zi cel mai important lucru este de a incepe… Dupa doua sau trei saptamani, organismul se obisnuieste cu sportul si se umple de energie, astfel incat oamenii nu vor sa se opreasca si cred ca mentinerea unei rutine fara odihna le va oferi rezultate mai bune si mai rapide.

Exercitiile fizice sunt foarte importante. Clinicile si salile de sport afirma ca o singura sedinta care creste ritmul cardiac poate reduce tensiunea arteriala, poate scadea anxietatea, poate imbunatati somnul si sensibilitatea la insulina in aceeasi zi in care se face. Alte beneficii incep sa se adune in cateva zile sau saptamani: risc redus de boli cronice si cancere.

Activitatea regulata pregateste corpul pentru o „batranete buna”. In plus, reduce riscul de mortalitate de toate cauzele si de boli specifice pentru persoanele cu afectiuni cronice.

In plus, exercitiile fizice nu numai ca regleaza nivelul de grasime si ajuta la pastrarea siluetei, ci si reduc sansele de a suferi de depresie si stres, ofera energie si vitalitate, printre multe alte beneficii.

Zilele de odihna sunt la fel de importante ca si rutina ta de antrenament.

Este bine sa faci miscare in fiecare zi?

Expertii recomanda alegerea unei zile de odihna pe saptamana, asa cum explica specialistii, deoarece daca nu faceti acest lucru, riscati sa:

  • Suferi leziuni din cauza oboselii musculare legate de timpi scurti de recuperare.
  • Senzatie de dureri persistente care indica faptul ca organismul nu si-a revenit dupa antrenamentele anterioare.
  • Senzatie de oboseala cronica, ca semn ca trebuie sa va odihniti.
  • Schimbari emotionale si lipsa de motivatie din cauza dezechilibrului serotoninei si cortizolului care apare din cauza epuizarii fizice.
  • Probleme cu somnul de la aceleasi niveluri ridicate de cortizol si adrenalina. Vezi aici exercitii de stretching acasa.

De ce sa te odihnesti o zi din rutina exercitiilor fizice

Lasand o zi libera in rutina de exercitii fizice va permite sa obtineti beneficii cheie pentru a evita leziunile. Acordarea de timp pentru recuperare si adaptare permite muschilor sa repare, sa creasca si sa devina mai puternici.

In timpul exercitiului, se lucreaza la forta musculara si apar “lacrimi” microscopice in tesuturi. Masa musculara este construita datorita antrenamentelor riguroase dar are nevoie de pauza intre antrenamente. In concluzie, este recomandabil sa ne adaptam intensitatea la starea noastra fizica, dar sa incercam intotdeauna sa mentinem o frecventa ridicata de antrenament, adica sa ne miscam in fiecare zi sau aproape in fiecare zi a saptamanii, deoarece regularitatea face schimbarea corpului nostru si a sanatatii sale. Prin urmare, recomandarile indica faptul ca cu cat ne putem misca mai mult (indiferent de intensitate), cu atat mai bine pentru organism.

Facebook Comments