De ce ar trebui sa implementati OHSAS 18001 in organizatia dvs.?

De ce ar trebui sa implementati OHSAS 18001 in organizatia dvs.?

De ce ar trebui sa implementati OHSAS 18001 in organizatia dvs.?

OHSAS 18001 reprezinta acel sistem de management care asigura sanatatea si securitatea operationala, iar in cazul in care aveti de gand sa obtineti un certificat 18001 ati ajuns in locul potrivit, dat fiind faptul ca in acest articol aflati de ce ar trebui sa implementati OHSAS 18001 in organizatia dvs.

Beneficiile pe care vi le poate aduce un certificat OHSAS 18001 nu pot fi supraevaluate, dar trebuie sa aveti la cunostinta ca o multime de companii mari si mici au folosit acest standard la nivel mondial. Iata doar cateva dintre aceste beneficii de care puteti avea parte daca obtineti si dvs. pentru compania pe care o detineti, un astfel de certificat 18001:

In primul rand, cu un astfel de certificat obtinut, va puteti imbunatati imaginea si credibilitatea in fata clientilor dar si in fata partenerilor de afaceri sau a potentialilor parteneri de afaceri.

Asigurandu-va clientii si partenerii sau potentialii parteneri de afaceri ca aveti un angajament fata de gestionarea sanatatii si securitatii la locul de munca, va puteti imbunatati imaginea si cota de piata prin mentinerea unei imagini publice bune si a unor relatii comunitare imbunatatite.

Stiati ca daca obtineti un certificat 18001 puteti chiar sa imbunatatiti controlul costurilor? O imbunatatire pe care o cauta toate companiile din intreaga lume mai ales in clipa de fata, este fara doar si poate reprezentata reducerea costurilor.

OH si SMS pot fi de mare folos in acest sens prin reducerea incidentelor la locul de munca care pot duce la procese si deteriorarea imaginii companiei. Astfel, si costurile companiei platite catre companiile de asigurari vor fi mai mici.

Utilizati luarea deciziilor bazate pe dovezi. Asigurandu-va ca utilizati date exacte pentru a lua deciziile cu privire la ceea ce trebuie imbunatatit, puteti creste foarte mult sansele ca imbunatatirile dvs. sa aiba succes prima data, mai degraba decat sa aveti mai multe incercari nereusite.

Utilizand aceste date pentru a va urmari progresul, puteti corecta aceste initiative de imbunatatire inainte ca acestea sa iasa „de pe sine”, ceea ce poate economisi costuri si timp.

Creati o cultura a imbunatatirii continue din momentul dobandirii certificatului 18001, astfel incat sa puteti lucra la reducerea riscurilor pentru sanatatea si securitatea muncii intr-un mod sistematic, pentru a va imbunatati imaginea publica si a reduce potential costurile.

Cand se creeaza o cultura a imbunatatirii, oamenii cauta intotdeauna modalitati de a-si imbunatati procesele, ceea ce face mai usoara mentinerea OH & SMS.

Avand posibilitatea de a alege intre a lucra pentru o companie care da dovada de ingrijire si preocupare pentru sanatatea si siguranta la locul de munca si una care nu da dovada de ingrijire si preocupare la locul de munca, majoritatea oamenilor ar prefera prima companie. Implicandu-va angajatii intr-un efort de grup pentru a va reduce riscurile de sanatate si siguranta la locul de munca, puteti creste concentrarea angajatilor.

Care sunt pasii practici pentru a deveni certificat OHSAS 18001?

Exista doua tipuri de certificare: certificarea unui sistem de management al sanatatii si securitatii muncii al unei companii in conformitate cu cerintele OHSAS 18001 si certificarea persoanelor fizice pentru a putea audita in conformitate cu cerintele OHSAS 18001. Aceasta sectiune discuta pasii pentru ca o companie sa implementeze un sistem de management al securitatii si sanatatii in munca OHSAS 18001 si sa il certifice.

Certificarea OHSAS 18001 pentru compania dvs. implica implementarea unui OH & SMS bazat pe cerintele OHSAS 18001 si apoi angajarea unui organism de certificare recunoscut care sa auditeze si sa aprobe OH & SMS-ul dvs. ca indeplinind cerintele standardului OHSAS 18001.

Incepand cu asistenta de management si identificand cerintele legale pentru OH & SMS, va fi necesar sa incepeti cu definirea politicii dvs. de OH&SMS, a riscurilor cu privire la sanatatea si securitatea ocupationala si a obiectivelor OH&SMS, care impreuna definesc domeniul de aplicare general si punerea in aplicare a sanatatii si securitatii la locul de munca.

Impreuna cu acestea, va trebui sa creati procesele si procedurile obligatorii si suplimentare necesare operatiunilor organizatiei dvs. Exista mai multe procese obligatorii car este necesar sa fie incluse, in timp ce alte procese trebuie sa fie adaugate pe masura ce compania le considera necesare.

Odata ce toate procesele si procedurile sunt la locul lor, va trebui sa operati OH si SMS pentru o perioada de timp. Procedand astfel, veti putea colecta inregistrarile necesare pentru a trece la urmatorii pasi: auditarea si revizuirea sistemului dvs. si obtinerea certificarii.

Pasi obligatori pentru finalizarea implementarii si obtinerea certificarii companiei

Dupa ce ati terminat toata documentatia si ati implementat-o, organizatia dvs. trebuie de asemenea sa efectueze acesti pasi pentru a asigura o certificare de succes: audit intern, revizuirea managementului si actiuni corective.

Procesul de certificare a companiei este impartit in doua etape. Prima etapa reprezinta revizuirea documentatiei, o etapa in care auditorii de la organismul de certificare ales vor verifica daca documentatia dvs. indeplineste cerintele OHSAS 18001.

Etapa a doua sau auditul principal este cea in care auditorii organismului de certificare vor verifica daca activitatile dvs. reale sunt conforme atat cu OHSAS 18001, cat si cu propria documentatie, prin revizuirea documentelor, inregistrarilor si practicilor companiei.

Facebook Comments