Cele mai interesante locuri de vazut in Israel

Cele mai interesante locuri de vazut in Israel

Cele mai interesante locuri de vazut in Israel

Israelul este o tara vizitata in fiecare an de milioane de oameni din intreaga lume. Este cat se poate de evident faptul ca majoritatea celor care merg in aceasta tara, viziteaza locurile sfinte, insa exista si alte locatii interesante care merita vizitate in Israel

Dat fiind faptul ca milioane de oameni din toate colturile lumii viziteaza Israelul, o tara care are unele legi foarte stricte si care are legislatia foarte diferita de legislatia din tara noastra, ar fi indicat sa luati legatura cu cel mai cunoscut avocat Israel – Samy Ilie.

Samy Ilie este un avocat roman stabilit in Israel, isi desfasoara activitatea in aceasta tara si este unul dintre cei mai renumiti avocati din Tara Sfanta. De aceea, este recomandat sa apelati la serviciile lui, pentru a va oferi informatii despre ce nu aveti voie sa faceti, pentru a nu incalca legea.

Cu siguranta nu veti dori sa ajungeti pe la politie sau sa va confruntati cu alte probleme. Luati legatura cu acest avocat roman in Israel, si veti fi bine informati, pentru a avea o vacanta perfecta si lipsita de griji. In acest fel, veti putea vizita cele mai interesante locuri din Israel fara a avea alte ganduri.

Nazaret

Nazaret, cel mai mare oras din Galileea, este cunoscut ca fiind capitala araba a tarii, dat fiind faptul ca locuitorii sai sunt in principal cetateni arabi ai Israelului. Nazaretul este o destinatie de pelerinaj vizitata de milioane de crestini, dat fiind faptul ca Biblia spune ca a fost casa lui Iosif si Maria si, prin urmare, casa copilariei lui Isus.

Acest oras antic este locul in care ingerul Gabriel a aparut pentru a-i spune Mariei ca il va naste pe Iisus. Din aceasta cauza, Nazaret este uneori numit leaganul crestinismului. Orasul sau vechi se mandreste cu Biserica Buna Vestire, cea mai mare biserica catolica din Orientul Mijlociu. Atunci cand vizitati acest oras, este important sa va organizati timpul in asa fel incat sa puteti merge pe strazile pitoresti si a vizita piata locala plina de culoare.

Ierusalim

Considerat un oras sfant pentru cele trei mari religii ale iudaismului, crestinismului si islamului, Ierusalimul este unul dintre cele mai vechi orase din lume si este impartit in patru cartiere: evreiesc, crestin, armean si musulman.

Aici puteti merge pe urmele lui Isus pe Via Dolorosa, va puteti ruga la Zidul de Vest, puteti vedea Biserica Sfantului Mormant, unde Iisus a fost ingropat si puteti vizita Turnul lui David, o cetate medievala.

Puteti de-asemenea sa vizitati si Moscheea Al-Aqsa de pe Muntele Templului. In afara orasului vechi, atractiile populare sunt Mormantul Gradinii, Tunelurile lui Ezechia, Gradinile Botanice din Ierusalim si Gradina Zoologica Biblica.

Marea Moarta

Marea Moarta si-a primit numele dintr-un motiv intemeiat. Este de aproape 10 ori mai sarata decat oceanul, ceea ce o face un mediu dur pentru a putea creste orice specie aici. Aflandu-se la 400 de metri sub nivelul marii, este cea mai mica altitudine de pe uscat. De mii de ani; sarea si mineralele din apa sa sunt folosite in produse cosmetice. Apa si noroiul din Marea Moarta au beneficii dovedite din punct de vedere medical, tratand bolile severe ale pielii si problemele articulare pe termen lung.

Eilat

Eilat este un oras antic de la Marea Rosie, care a servit ca oras port de pe vremea regelui Solomon. Eilat este cel mai sudic oras al Israelului. Plajele sale somptuoase si climatul arid contribuie la transformarea intr-un oras-statiune major. Are unele dintre cele mai bune zone de scufundari din lume, probabil datorita frumosului recif de corali situat aici.

Alte atractii includ King City, un parc tematic de familie bazat pe Biblie de inalta tehnologie si observarea pasarilor. Eilat se afla pe ruta principala de migratie intre Europa si Africa.

Tel Aviv

Tel Aviv, al doilea oras ca marime din Israel, dar trebuie facuta precizarea ca este centrul financiar al tarii, insa si aici exista multe lucruri de vazut si de facut, mai ales daca va place viata de noapte. Tel Aviv este cunoscut ca un oras in care exista multe locuri in care puteti petrece, un oras care nu doarme.

Orasul gazduieste opera nationala si orchestra filarmonica. Mai multe sondaje de publicatii de calatorie clasifica orasul printre cele mai bune locuri de vizitat din Israel. Plajele sale mediteraneene sunt unele dintre cele mai bune din lume. Orasul are mai multe muzee remarcabile, cum ar fi de exemplu Beth Hatefulsoth, care spune povestea persecutiei evreiesti de-a lungul veacurilor.

Haifa

Haifa este in primul rand un oras portuar si industrial, dar ofera o varietate de lucruri de facut. Muzeul de Stiinta, Tehnologie si Spatiu din Israel este cel mai vizitat muzeu al sau. Artele sunt importante de asemenea, iar Ein Hod gazduieste aproximativ 100 de artisti si mesteri. Haifa are plaje frumoase, insa cu toate acestea, cea mai mare atractie turistica a acestui oras frumos este Baha’i World Center, cu altarul sau Bab si frumoasele gradini.

Facebook Comments