Cutii de plastic- la ce sunt folosite

Cutii de plastic- la ce sunt folosite

Cutii de plastic- la ce sunt folosite

Ingrijirea, siguranta si protectia bunurilor reprezinta una dintre principalele preocupari ale operatorilor de logistica sau ale zonelor desemnate in acest scop in diferite industrii.

In fiecare zi, oferta de noutati insoteste provocarile si progresele tehnologice ale pietei. Cutiile din plastic, sunt pentru transportul, depozitarea si stadializarea marfurilor si au devenit o contributie vitala in operatiuni. Usoare, igienice si rezistente, cutiile din plastic au fost adoptate de intregul lant de operatiuni si de vanzare cu amanuntul. De la linia de productie din fabrica, pana la raft sau la vitrina supermarketului. Vezi si oferta  Lazi plastic.

Tot ce straluceste este plasticul

Exista numeroase motive pentru care cutiile din plastic au reusit sa impuna utilizarea lor in operatiunile de manipulare si transport de marfuri. Cutiile din plastic sunt rezistente, astfel incat sa poata fi refolosite din nou si din nou, reducand considerabil tot ceea ce tine de costurile de ambalare pentru transport. Normele actuale pentru transportul de marfuri au adoptat asa-numitul Standard European, stabilind masurile externe ale cutiilor din plastic, ca sub-multipli ai masuratorilor europene ale paletilor.

Fiind stivuite si, in multe cazuri, cutiile de plastic detasabile, au o mare versatilitate atunci cand vine vorba de depozitarea lor pentru utilizare ulterioara, ocupand putin spatiu, ceea ce in logistica este o contributie la reducerea costurilor de operare. Noile modele de cutii din plastic vin cu sisteme de incastrare usoara care permit asamblarea unei cutii in cateva secunde.

Materialele cu care sunt fabricate aceste cutii de plastic ii confera o utilizare foarte variata, in special in acele industrii legate de alimente. Ele sunt igienice, nu absorb umezeala, nu sunt impregnate cu mirosuri, sunt lavabile. Legumele, fructele, lactatele, carnatii, produsele de panificatie, sunt transportate in acest tip de cutii de plastic.

Pentru industria fructelor si legumelor, utilizarea cutiilor din plastic a imbunatatit considerabil manipularea, igiena si conservarea produselor. Cutiile din plastic cu pereti cu zabrele permit respiratia corecta si conservarea umiditatii produselor, deoarece faciliteaza circulatia aerului.

Cutiile din plastic au servit, de asemenea, la optimizarea timpilor operatiunilor de manipulare si transport al marfii.

Caracteristicile sale, rezistenta si posibilitatea unor masuri adaptate fiecarui client permit ca cutiile din plastic sa fie depozitate impreuna cu produsul in rafturi, rafturi sau camere frigorifice, iar de acolo, direct la palet, sa ajunga la destinatie.

Chiar si astazi, putem vedea cum produsele care ajung in cutiile de plastic, merg de la transport, direct la expozant pentru a fi disponibile clientului. Culorile sale variate permit utilizarea sa apreciabila in transport, pentru a fi utilizate, de asemenea, in expozitia de produse.

Schimbul de cutii de plastic

La fel ca paletii, cutiile din plastic alcatuiesc setul a ceea ce este cunoscut sub numele de Containere de transport reutilizabile (ERT) si, prin urmare, pe piata au aparut companii dedicate formarii de bazine de cutii de plastic.

Aceste companii sunt responsabile pentru inchirierea si asigurarea schimbului echilibrat de cutii de plastic, intre acele companii care au nevoie de ele. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru colectarea lor, depozitarea lor si curatarea si dezinfectarea lor.

Aceste bazine de cutii din plastic intervin in operatiunile logistice, impiedicand utilizarea, manipularea si tot ceea ce tine de aceste containere, sa devina un cost fix si sa ramana variabil, in functie de necesitatile operatiunii.

Utilizarea cutiilor din plastic pentru transportul si depozitarea marfurilor inseamna o contributie importanta la conservarea mediului. Cutiile din plastic au o durata lunga de viata, care depaseste cu mult colegii lor din lemn si carton.

De asemenea, folositoare acasa

In cele din urma, atunci cand cutiile noastre de plastic sunt la sfarsitul duratei lor de viata utila pentru transport si industrie, mai au inca multe de dat.

Astazi putem vedea ca numeroase gospodarii folosesc aceste cutii de plastic pentru a rezolva multe probleme cu lucruri care trebuie sa mearga la mansarda sau garaj.

Cutiile de plastic au fost adoptate si intentioneaza sa ramana perioade lungi printre noi, facilitand tot ceea ce are legatura cu depozitarea, depozitarea sau transportul. Fie ca este vorba de marfa, suvenirurile noastre si cumparaturile de weekend.

Sistemul de rezervoare reutilizabile pentru ambalaje de transport (ERT) a inceput sa fie stabilit in Europa la inceputul anilor ’90, ca raspuns la reglementarile privind ambalajele care intrau in vigoare in tari precum Germania. In ceea ce priveste volumul si durata calatoriilor lor,

La inceputul anului 1997, au fost convenite standarde de margine si masurare pentru modelele de cutii cel mai frecvent utilizate in transportul fructelor si legumelor, ceea ce faciliteaza interoperabilitatea ambalajelor.

In ceea ce priveste mediul, se face o incurajare a utilizarii containerelor multifunctionale de plastic, spre deosebire de carton si lemn, care teoretic sunt destinate pentru o singura utilizare. Pe de alta parte, plasticul pe care il incorporeaza multe cutii nu este 100% reciclabil si, prin urmare, polueaza mai mult decat cartonul sau lemnul. Astfel, multe piscine au optat pentru utilizarea containerelor din polipropilena, un material complet recuperabil.

 

Facebook Comments