Cum sa ai parte de o recolta de exceptie?

Cum sa ai parte de o recolta de exceptie?

Cum sa ai parte de o recolta de exceptie?

Ce este un sistem de irigare prin picurare?

Irigarea este ansamblul de lucrari prin care apa este adusa si distribuita in mod artificial pe o suprafata cu vegetatie pentru a contribui la cresterea randamentelor agricole atunci cand nu exista o sursa naturala de apa in zona (desi utilizarea sa nu se limiteaza la culturile agricole). Irigarea este principala si cea mai importanta masura de combatere a efectelor secetei asupra terenurilor cultivate, care poate duce adesea la pierderi uriase si chiar la pierderea totala a culturilor.

Irigarea a fost folosita in agricultura de secole, iar importanta sa a crescut in ultimii ani, pe masura ce tot mai multe zone devin predispuse la seceta. Este important de retinut ca irigarea nu se limiteaza la culturi – poate fi folosita si pentru a uda copacii si alte tipuri de vegetatie.

Exista mai multe tipuri de sisteme de irigare, dar cel mai comun este sistemul de picurare. Acesta presupune sa se faca o gaura in pamant, sa se suspende o teava deasupra acesteia, sa se lase apa sa curga incet din teava si sa ajunga pe plantele de dedesubt. Acest sistem este deosebit de eficient in zonele care au putina apa disponibila.

Cu ajutorul irigatiilor, culturile pot supravietui in zone care altfel ar fi de nelocuit. In plus, irigarea poate contribui la cresterea randamentului, ceea ce inseamna ca fermierii pot produce mai multe alimente cu aceeasi suprafata de teren.

In general, irigarea este un instrument esential in agricultura moderna, iar utilizarea sa va continua sa creasca in viitor.

Irigarea este un proces necesar pentru agricultorii care isi practica profesia aleasa la scara larga. Cu cea mai variata gama de produse si accesorii pentru irigatii de pe piata interna, precum banda picurare, RegalFermierul.ro ofera cea mai buna solutie pentru nevoile tale.

Unde gasesti cele mai bune accesorii pentru sisteme de picurare si irigare?

Exista o varietate de locuri in care poti gasi accesorii pentru sisteme de picurare si irigare. De asemenea, poti gasi accesorii in magazinele online de specialitate. Este important sa gasesti cele mai bune accesorii pentru nevoile tale specifice, astfel incat sa poti obtine cele mai bune performante de la sistemul tau. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa gasesti cele mai bune accesorii pentru sistemul tau de picurare si irigare:

Alege dimensiunea si tipul potrivit de accesoriu

Unele accesorii sunt specifice anumitor tipuri de sisteme de picurare si irigare. Asigura-te ca alegeti dimensiunea si tipul de accesoriu potrivit pentru sistemul dvs. inainte de a-l cumpara. Nu doriti sa cumparati un accesoriu care nu se va potrivi sistemului dvs.

Verificati compatibilitatea

Unele accesorii sunt compatibile cu alte tipuri de sisteme de picurare si irigare. Asigura-te ca verifici compatibilitatea inainte de a cumpara un accesoriu. Acest lucru iti va economisi timp si batai de cap in viitor.

Alege accesorii de calitate

Este important sa alegi accesorii de calitate pentru sistemul tau de picurare si irigare. Cu cat calitatea este mai buna, cu atat accesoriul va dura mai mult.

Verifica recenziile

Inainte de a cumpara orice accesoriu, este o idee buna sa verifici recenziile. Acest lucru te va ajuta sa gasesti cea mai buna calitate si compatibilitate pentru sistemul tau.

De ce este important sa uzi plantele

Plantele au nevoie de apa pentru a creste! Plantele sunt aproximativ 80-95% apa si au nevoie de apa din mai multe motive pe masura ce cresc, inclusiv pentru fotosinteza, pentru racire si pentru a transporta minerale si nutrienti din sol si in planta.

Nu putem cultiva plante, inclusiv fructe, legume si cereale, fara apa. Plantele furnizeaza hrana atat pentru noi, cat si pentru animalele pe care le mancam. Deci, nici nu putem creste vaci, gaini sau porci fara apa. Apa este esentiala pentru cultivarea porumbului, precum si a vacilor!

Agricultura este cel mai mare consumator de resurse de apa din lume. La nivel global, aproximativ 70% din utilizarea apei umane este pentru irigarea culturilor. In regiunile aride irigarea poate cuprinde mai mult de 80% din consumul de apa al unei regiuni.

Miscarea apei din sol in radacinile plantei si prin planta este condusa de un proces de evaporare numit transpiratie. Transpiratia este doar evaporarea apei prin gauri minuscule din frunzele unei plante, numite stomi. Transpiratia este un proces foarte important in cresterea si dezvoltarea unei plante.

Apa este o intrare esentiala in reactia de fotosinteza care transforma lumina soarelui, dioxidul de carbon si apa in carbohidrati pe care noi si alte animale ii putem manca pentru energie. De asemenea, pe masura ce vaporii de apa se deplaseaza din stomatele plantei prin transpiratie, dioxidul de carbon poate intra in planta. Transpiratia vaporilor de apa din stomatele deschise permite dioxidului de carbon (o alta componenta esentiala a fotosintezei) sa se deplaseze in planta. De asemenea, transpiratia raceste planta si creeaza miscarea in sus a apei prin planta.

 

Facebook Comments