Cum alegi un fotograf maternitate?

Cum alegi un fotograf maternitate?

Cum alegi un fotograf maternitate?

In mod normal, primul eveniment de o importanta majora din viata unui cuplu este nunta, iar apoi un eveniment la fel de important, sau chiar mai important ar spune unii, este nasterea copilului.

Foarte multi parinti si mame in special, isi doresc sa aiba parte de o sedinta foto in perioada sarcinii. Unele femei isi doresc pur si simplu sa aiba amintiri placute pentru tot restul vietii, din perioada de dinainte ca familia lor sa se inmulteasca.

Alte femei isi doresc ca o sedinta foto maternitate sa fie prima amintire importanta cu bebele, chiar daca acesta inca nu si-a facut aparitia. Nimic nu va fi mai frumos peste ani, decat o mama care se uita alaturi de copilu sau, la pozele efectuate de catre un fotograf profesionist, inainte de nasterea bebelusului.

Femeile care sunt insarcinate si care isi doresc o sedinta foto de maternitate de neuitat, trebuie sa cunoasca mai multe lucruri, inainte de a alege fotograful, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

  1. Alegerea fotografului

Alegerea fotografului este fara doar si poate, cel mai important pas in vederea efectuarii unei astfel de sedinte foto de maternitate. Exista o multime de fotografi profesionisti, asa ca este destul de dificil de facut o alegere.

Viitoarele mamici insa, ar putea lua legatura cu fotograful care le-a fost alaturi si la nunta. Exista multi fotografi profesionisti, care odata ce aleg sa faca poze unei familii la nunta, devin importanti pentru familia respectiva.

In cazul in care mirii au fost incantati de colaborarea cu fotograful ales, cu siguranta il vor contacta si pentru o sedinta foto de maternitate. Apoi, cu siguranta stim cu totii ca dupa nasterea bebelusului, urmeaza botezul.

Un fotograf care deja este familiarizat cu membrii familiei reprezinta cea mai buna alegere. Acesta va prinde toata atmosfera in detaliu, va imortaliza cele mai importante momente la ceremonia de la bizerica, dar si la petrecerea de dupa ritualul de la biserica.

Un alt detaliu important tot in ceea ce priveste alegerea fotografului, este acela ca daca deja fotograful a fost ales pentru nunta, cu siguranta este indicat sa fie ales si pentru o sedinta foto de maternitate, pentru o sedinta foto cu bebele si pentru a participa la botez.

Deja parintii sunt familiarizati cu fotograful, se simt confortabil in preajma acestuia, iar cand atmosfera este relaxata, si in fotografii se vede acest lucru. Daca in schimb, fotograful nu este compatibil ca si gandire cu mirii sau parintii si are o fire mai dificila, atunci una dintre parti cu siguranta nu se va simti tocmai confortabil.

  1. Alegerea momentului

In ceea ce priveste sedinta foto de maternitate, dupa cum se poate vedea, cel mai important detaliu consta in alegerea fotografului. Cu siguranta insa, si alegerea momentului reprezinta un factor important.

Cel mai indicat este ca o astfel de sedinta foto sa aiba loc in momentul in care burtica este suficient de vizibila. Este recomandat asadar ca o sedinta foto de maternitate sa aiba loc undeva in jurul saptamanilor 33 – 34 de sarcina.

La inceputul sarcinii, burtica nici nu este atat de vizibila, si nici viitoarea mamica nu se simte foarte bine. Apoi, nu trebuie nici amanat foarte mult momentul, pentru ca bebele sa nu se grabeasca si sa vina pe lume mai repede decat este planificat, iar apoi sa fie ratata sedinta foto.

Tocmai din acest motiv, saptamanile 33 – 34 de sarcina reprezinta cel mai potrivit moment pentru realizarea unei astfel de sedinte foto.

  1. Alegerea hainelor

In ceea ce priveste o astfel de sedinta foto, scopul este de a arata cat mai bine pantecul. Acesta este motivul pentru care, viitoarele mamici trebuie sa poarte articole de vestimentatie care sa le scoata in evidenta burtica.

In aceste conditii, o rochie mulata se potriveste de minune. Exista si femei insa, carora nu le face o placere prea mare sa poarte rochie, iar in aceste conditii o camasa este cea mai potrivita.

Exista insa si mamici care aleg ca pentru sedinta foto de maternitate sa pozeze nud.

  1. Alegerea machiajului

In ceea ce priveste machiajul, acesta trebuie sa fie unul cat mai discret. Aici nu este nevoie de un machiaj profesionist precum la nunta de exemplu. Un machiaj cat mai natural, care sa sublinieze trasaturile usor, este perfect.

  1. Implicarea familiei

Cu siguranta, mamicile pot alege sa implice si tatii, si ceilalti copii in sedinta foto. Una – doua fotografii in care apare intreaga familie, cu siguranta reprezinta un plus pentru fotografile de maternitate.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in legatura cu o sedinta foto de maternitate. Cel mai indicat insa este sa gasiti acel fotograf potrivit, care sa poata efectua sedinta foto si alaturi de care sa va simtiti confortabil. Restul detaliilor le veti stabili pe parcurs, alaturi de acesta.

 

Facebook Comments