Care sunt beneficiile pentru sanatate ale orzului?

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale orzului?

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale orzului?

Orzul este un bob de cereale pe care oamenii il pot folosi in paine, bauturi, tocanite si alte feluri de mancare. Ca un bob integral, orzul ofera fibre, vitamine si minerale. Acestea ofera diverse beneficii pentru sanatate.

Consumul unei diete bogate in cereale integrale poate contribui la reducerea riscului de obezitate, diabet, boli de inima, anumite tipuri de cancer si alte probleme cronice de sanatate. In randurile care urmeaza, puteti afla mai multe detalii despre beneficiile pentru sanatate ale consumului de orz, dar si despre cum sa va asigurati ca puteti cultiva orzul fara probleme.

Beneficii majore ale consumului de orz

  1. Bogat in multi nutrienti benefici

Orzul cu bob integral contine o serie de vitamine, minerale si alti compusi vegetali benefici. Inmuierea sau incoltirea orzului tau poate imbunatati absorbtia acestor nutrienti.

  1. Reduce foamea si va poate ajuta sa pierdeti in greutate

Orzul poate reduce foamea si poate promova sentimentele de plenitudine – ambele pot duce la pierderea in greutate in timp. Orzul diminueaza foamea in mare parte prin continutul ridicat de fibre. O fibra solubila cunoscuta sub numele de beta-glucan este deosebit de utila.

Acest lucru se datoreaza faptului ca fibrele solubile , cum ar fi beta-glucanul, tind sa formeze o substanta asemanatoare cu gel in intestinul dvs., ceea ce incetineste digestia si absorbtia nutrientilor. La randul sau, acest lucru iti reduce pofta de mancare si promoveaza plinatatea. Mai mult, fibra solubila poate viza grasimea din burta asociata bolii metabolice.

  1. Continutul de fibre insolubile si solubile imbunatateste digestia

Continutul ridicat de fibre de orz ajuta alimentele sa se miste prin intestin si promoveaza un echilibru bun al bacteriilor intestinale, ambele jucand un rol important in digestie.

  1. Poate preveni calculii biliari si reduce riscul de chirurgie a vezicii biliare

Continutul ridicat de fibre de orz poate ajuta, de asemenea, la prevenirea calculilor biliari. Calcarele biliare sunt particule solide care se pot forma spontan in vezica biliara, un organ mic situat sub ficat. Vezica biliara produce acizi biliari pe care corpul tau ii foloseste pentru a digera grasimile.

In majoritatea cazurilor, calculii biliari nu cauzeaza simptome. Cu toate acestea, din cand in cand, pietrele de fiere mari se pot bloca intr-o conducta a vezicii biliare, provocand dureri intense. Astfel de cazuri necesita adesea o interventie chirurgicala pentru indepartarea vezicii biliare.

Tipul de fibre insolubile gasite in orz poate ajuta la prevenirea formarii de calculi biliari si la reducerea probabilitatii de interventie chirurgicala asupra vezicii biliare.

Intr-un studiu observational de 16 ani, femeile cu cea mai mare cantitate de aport de fibre aveau 13% mai putin sanse de a dezvolta calculi biliari necesitand indepartarea vezicii biliare. Acest beneficiu pare a fi legat de doza, deoarece fiecare crestere de 5 grame a aportului de fibre insolubile a scazut riscul de pietre la fiere cu aproximativ 10%.

  1. Poate reduce riscul bolilor de inima

Cerealele integrale sunt in mod constant legate de o mai buna sanatate a inimii. Prin urmare, nu ar trebui sa surprinda faptul ca adaugarea regulata a orzului in alimentatia dvs. poate scadea riscul de boli de inima.

Acest lucru se datoreaza faptului ca orzul poate reduce anumiti factori de risc. Pe langa reducerea nivelului de colesterol LDL „rau”, fibra solubila a orzului poate reduce nivelul tensiunii arteriale.

De fapt, o recenzie recenta a studiilor randomizate de control a observat ca un aport mediu de 8,7 grame de fibre solubile pe zi poate fi legat de o reducere modesta a tensiunii arteriale de 0,3–1,6 mmHg.

Hipertensiunea arteriala si nivelul ridicat de colesterol LDL sunt doi factori de risc cunoscuti pentru bolile de inima. Astfel, reducerea lor va poate proteja inima.

Dupa cum se poate vedea asadar, consumul de orz poate veni cu o multime de beneficii pentru sanatate (in acest articol v-au fost prezentate doar 5, dar lista este mult mai cuprinzatoare).

De precizat este insa faptul ca pana cand oamenii sa poata consuma orzul si sa se bucure de toate beneficiile acestuia pentru sanatate, fermierii trebuie sa gaseasca solutiile cele mai eficiente pentru a controla bolile care sunt capabile sa afecteze cultura.

Exista o multime de agenti patogeni care sunt capabili sa afecteze culturile, insa exista solutii in lupta impotriva acestora. Exista fungicide pentru orz, care in cazul in care sunt aplicate la momentul potrivit si in doza corecta conform indicatiilor producatorului, vor salva culturile de orz.

Este important ca toti cei care cultiva astfel de cereale, sa se asigure de faptul ca folosesc doar fungicide eficiente, si care au moduri de actiune eficiente, in amestec sau alternativ.

Vestea buna pentru fermieri insa, este ca la Esenzi pot gasi cele mai potrivite fungicide pentru orz si pentru alte cereale, dar si diferite alte produse care sa le fie de ajutor in lupta crancena pe care o duc pentru a tine sub control bolile plantelor.

Facebook Comments