Cum se obtine albirea dentara?

Cum se obtine albirea dentara?

Cum se obtine albirea dentara?

Dintii pot fi patati sau decolorati din mai multe motive. Daca doriti sa ii faceti mai stralucitori si mai albi, puteti face acest lucru in siguranta. Exista mai multe optiuni din care sa alegeti, printre care si estetica si albire dentara profesionala.

Puteti vizita medicul stomatolog pentru tratamente de albire sau puteti incerca produse de albire la domiciliu. Desi exista unele reactii adverse la albirea dintilor, majoritatea tratamentelor conventionale de albire sunt sigure de utilizat, atat timp cat urmati indicatiile produsului.

Cum se decoloreaza dintii?

Dintii pot deveni decolorati din mai multe motive, dupa cum veti putea descoperi in randurile care urmeaza.

Decolorare extrinseca

Decolorarea extrinseca are loc atunci cand alimentele, bauturile sau obiceiurile de fumat va pateaza dintii. Cafeaua, ceaiul, vinul rosu, alimentele cu coloranti si tutunul pot contribui la acest tip de colorare. Aceste pete afecteaza exteriorul dintilor. Decolorarea extrinseca poate fi tratata cu paste de dinti de albire care vizeaza petele exterioare ale dintilor.

Decolorare intrinseca

Decolorarea intrinseca este din interiorul dintilor. Este posibil sa aveti o decolorare intrinseca din cauza consumului de medicamente, a bolilor copilariei, a infectiei, a traumatismelor dentare sau a imbatranirii. Este posibil ca decolorarea intrinseca sa fie albita profesional pentru a obtine acelasi nivel, sau mai bine, sa depasiti albitatea dintilor.

Optiuni de albire a dintilor

Exista multe metode si produse disponibile pentru albirea dintilor. S-ar putea sa fiti confuz cu privire la ce sa folositi si care sunt in siguranta.

Exista trei categorii generale de metode de albire, care sunt:

  1. administrate de medicul stomatolog.
  2. eliberate de medicul stomatolog pentru a le folosi acasa.
  3. remedii de albire dentara sau produse de albire dentara folosite pe cont propriu, fara supravegherea medicului stomatolog.

Puteti alege o anumita metoda pentru albirea dintilor pe baza unuia sau mai multor factori, inclusiv:

  • tipul de decolorare pe care il aveti.
  • costul implicat in tratament.
  • metoda de tratament.
  • varsta (aceasta se refera la copii).
  • istoricul dumneavoastra stomatologic, inclusiv umpluturi si coroane.

Este util sa discutati metodele de albire cu medicul stomatolog inainte de a incerca una. Dentistul dvs. va poate recomanda un plan de tratament care sa raspunda cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

Probabil veti discuta despre cateva abordari diferite pentru albirea dintilor. Retineti ca timpul necesar pentru albirea dintilor depinde de tipul de decolorare pe care il aveti si de metoda pe care o utilizati pentru albirea dintilor.

Albirea profesionala a dintilor

Dentistul dvs. poate folosi mai multe metode diferite pentru a va albi dintii, fie la cabinet, fie acasa. In general, metodele pe care le folosesc specialistii, va vor inalbi dintii cu peroxid de carbamida. Aceasta se descompune la peroxid de hidrogen si uree si vizeaza culoarea dintelui intr-o reactie chimica. Este considerat un mod sigur de albire a dintilor.

Tratament intern

Un tratament de albire la cabinetul dentistului poate fi benefic, deoarece functioneaza foarte repede. Efectul de albire poate dura si mai mult. Adesea, este posibil sa aveti nevoie doar de o ora de tratament sau de cateva vizite pentru a va albi dintii.

Acest lucru se datoreaza faptului ca, concentratia de peroxid de hidrogen in produsele aplicate este mai mare decat in ​​produsele pe care le utilizati acasa. Tratamentele de la cabinetul stomatologului sunt recomandate daca aveti si gingii sensibile sau leziuni de abractie.

Dentistul dvs. poate utiliza de asemenea, aplicarea luminii atunci cand aplica produsul de albire pe dinti pentru a accelera procesul, insa aceasta metoda suplimentara nu a fost intotdeauna dovedita eficienta.

Tratamentul la domiciliu prin intermediul stomatologului

Dentistii va pot ajuta de asemenea, sa va albiti dintii acasa. Este posibil ca medicul stomatolog sa va poata recomanda sa optati pentru tavi adaptate la comanda. Le veti adauga un gel si le veti purta timp de 30 de minute – 1 ora pe zi (asa cum recomanda medicul stomatolog) timp de cateva saptamani pentru albirea dintilor.

Produse de albire dentara

Exista in schimb si produse de albire dentara pe care le puteti cumpara personal, pentru a va albi dintii, iar in continuare puteti afla despre ce este vorba.

  1. Pasta de dinti de albire

Pasta de dinti de albire nu utilizeaza peroxid de carbamida. Mai degraba, aceste paste de dinti vizeaza suprafata dintilor dvs. cu o varietate de substante, inclusiv abrazive si covarina albastra chimica. Este posibil sa dureze timp pentru pentru a actiona, dar cele cu covarina albastra pot fi eficiente dupa doar o singura utilizare, deoarece substanta chimica face ca dintii sa para mai albi.

  1. Benzi de albire

Puteti cumpara de asemenea, benzi de albire pentru dinti. Acestea contin o cantitate mai mica de peroxid de hidrogen decat produsele profesionale. Le aplicati de una sau de doua ori pe zi pe dinti pentru o perioada determinata de timp, asa cum este indicat de producator. Sunt disponibile o varietate de produse de acest fel, fiecare la diferite concentratii ale agentilor de albire.

De precizat insa este faptul ca, nici pasta de dinti si nici benzile de albire nu sunt la fel de eficiente precum tratamentele profesionale de albire dentara.

Facebook Comments