Cinci motive bune pentru a avea o gradina

Cinci motive bune pentru a avea o gradina

Cinci motive bune pentru a avea o gradina

De multe ori, suntem tentati sa avem o gradina, dar cadem pe ganduri… Credem ca a avea o gradina va fi laborios si ca ne va fura timpul sau, chiar, ca inseamna sa avem un spatiu mare disponibil pentru cultivare.

Ei bine, astazi suntem hotarati sa aratam de ce a avea o gradina nu este doar un lucru pozitiv pentru sanatatea fizica, ci si pentru sanatatea emotionala. Iata aici folie profesionala solarii pentru gradina ta.

Motivele pentru a incepe in lumea gradinaritului sunt variate. Cu toate acestea, astazi ne vom concentra asupra fundamentelor. Multiple beneficii evidente exista in a avea o gradina proprie si mai jos vom enumera doar cateva:

O dieta sanatoasa: unul dintre principalele motive pentru a lua in considerare o gradina in curtea ta este ca puteti controla productia in mod natural. Ceva care nu numai ca ne va permite sa mancam mai bine, dar, adaugat, ne va aduce ceva si mai interesant: sa ne putem bucura de arome autentice si naturale. Si acest lucru inseamna ca cultivarea propriilor noastre legume ne permite ceva ce legumele industriale nu au in vedere: sa crestem si sa putem consuma proaspat, stiind ca ceea ce mancam este complet lipsit de orice aditiv si sa inovam cu noi retete pe care poate nu le-am incercat niciodata inainte.

Un hobby de mindfulness: corpul si mintea, sa ne amintim de ele. Acel tandem perfect pentru a te simti bine si a fi fericit. A avea o gradina aduce beneficii emotionale importante nu numai pentru ca a ne dedica gradinaritului este o sarcina care ne va permite sa ne relaxam, ci, in plus, pentru ca faptul de a ne vedea culturile crescand si bucurandu-ne de ele raporteaza un sentiment placut de satisfactie.

  1. Un adevarat paliativ pentru stres si viata contra cronometru. Mai mult, este dovedit faptul ca persoanele care au grija de o gradina traiesc mai mult, nu numai pentru ca mananca mai sanatos, ci si pentru ca este un adevarat leac emotional.
  2. Nu este nevoie de mult spatiu: daca nu avem o gradina mare in care sa putem aloca o parte pentru a avea o gradina, putem opta intotdeauna pentru o masa de cultivare sau chiar o gradina verticala. Un spatiu mic pe care il putem gestiona in casa noastra (de exemplu, pe o terasa) care ne va permite sa avem propria hrana si sa controlam indeaproape evolutia acesteia.
  3. Este o investitie economica si profitabila: a avea o gradina nu numai ca va avea un impact direct asupra listei de cumparaturi, dar, in plus, este o investitie economica care da roade.
  4. Ajuta la sustenabilitate: faptul de a avea propriile noastre culturi inseamna nu numai un mic plaman pentru mediu, ci, in plus, o modalitate de a ne educa intr-o gestionare mai adecvata a alimentelor.

Acestea fiind spuse, acestea sunt cele cinci motive intemeiate pentru a avea o gradina. Daca aveti deja una, care sunt ale voastre?

Cum poti manca mai sanatos?

Majoritatea oamenilor ar trebui sa manance mai mult peste, dar exista limite recomandate pentru unele tipuri de peste.

Ai nevoie de niste grasimi in dieta ta, dar este important sa fii atent la cantitatea si tipul de grasime pe care o consumi. Exista 2 tipuri principale de grasimi: saturate si nesaturate. Prea multe grasimi saturate pot creste cantitatea de colesterol din sange, ceea ce creste riscul de a dezvolta boli de inima.

In medie, barbatii ar trebui sa nu aiba mai mult de 30 g de grasimi saturate pe zi. In medie, femeile ar trebui sa nu aiba mai mult de 20 g de grasimi saturate pe zi.

Copiii sub 11 ani ar trebui sa aiba mai putine grasimi saturate decat adultii, dar o dieta cu continut scazut de grasimi nu este potrivita copiilor sub 5 ani.

Incercati sa reduceti aportul de grasimi saturate si alegeti alimente care contin grasimi nesaturate, cum ar fi uleiurile vegetale si tartinabile, pestele gras si avocado.

Pentru o alegere mai sanatoasa, folositi o cantitate mica de ulei vegetal sau de masline sau unt cu grasimi reduse in loc de unt, untura sau ghee.

Toate tipurile de grasimi sunt bogate in energie, asa ca ar trebui consumate doar in cantitati mici.

Consumul regulat de alimente si bauturi bogate in zahar creste riscul de obezitate si carii dentare.

Alimentele si bauturile dulci sunt adesea bogate in energie (masurata in kilojuli sau calorii), iar daca sunt consumate prea des pot contribui la cresterea in greutate. De asemenea, pot provoca carii, mai ales daca sunt consumate intre mese.

Zaharurile libere sunt toate zaharurile adaugate in alimente sau bauturi sau care se gasesc in mod natural in miere, siropuri si sucuri de fructe si smoothie-uri neindulcite.

Acesta este tipul de zahar pe care ar trebui sa il reduceti, mai degraba decat zaharul gasit in fructe si lapte.

Multe alimente si bauturi ambalate contin cantitati surprinzator de mari de zaharuri libere.

Zaharurile libere se gasesc in multe alimente, cum ar fi:

  • Bauturi carbogazoase cu zahar
  • Cereale cu zahar pentru micul dejun
  • Prajituri
  • Biscuiti
  • Produse de patiserie si budinci
  • Dulciuri si ciocolata
  • Bauturi alcoolice

Etichetele alimentelor pot ajuta. Folositi-le pentru a verifica cat de mult zahar contin alimentele.

Mai mult de 22,5 g de zaharuri totale la 100 g inseamna ca alimentele sunt bogate in zahar, in timp ce 5 g de zaharuri totale sau mai putin la 100 g inseamna ca alimentele sunt sarace in zahar.

Facebook Comments