Cei mai cunoscuți businessmeni din istorie – ce avem de învățat de la ei?

Cei mai cunoscuți businessmeni din istorie – ce avem de învățat de la ei?

jobs

Cei mai cunoscuți businessmeni din istorie – ce avem de învățat de la ei?

 

Cu toții ne-am dori să punem pe picioare o afacere care să ne aducă milioane, sau cel puțin să ne asigure independența financiară necesară ca să nu mai depindem de job, șefi și orarul strict de muncă. Din păcate, însă, nici pe departe nu toți reușesc acest lucru. Chiar dacă astăzi există o mulțime de metode de promovare online, lumea businessului rămâne necruțătoare și nu fiecare reușește să supraviețuiască în acest mediu. Cu toate acestea, de-a lungul istoriei au existat persoane a căror avere a ajuns de-a dreptul legendară și a depășit-o cu mult pe cea a miliardarilor cunoscuți astăzi, dacă e să raportăm bogățiile lor la realitățile timpurilor de rigoare.

 

John D. Rockefeller (1839-1937)

 

 

 

 

 

 

 

Rockefeller este recunoscut ca fiind cel mai bogat om din istoria moderna a lumii. Averea lui a fost estimată la 200 si 336 miliarde dolari SUA. În 1870, la vârsta de 31 de ani, el a fondat Standard Oil și a cumpărat cele mai multe rafinării de petrol din SUA, ajungând astfel să controleze circa 90% din industria americană de petrol. Standard Oil reprezintă “tatăl” marilor companii petroliere americane de astăzi – ConocoPhilips, ExxonMobile, Chevron. Totodată, John D. Rockefeller a fost si un mare filantrop, astfel ca de-a lungul vieții a donat mai mult de jumătate din avere diverselor proiecte caritabile.

 

Andrew Carnegie (1833-1911)

 

 

 

 

 

 

 

 

Averea estimată a lui Carnegie a fost de 309 miliarde de dolari SUA. Carnegie a investit în industria oțelului, într-o piață în care cererea de oțel era efectiv explozivă, sfârşind astfel să devină lider pe piață. În 1901 își vinde proprietățile industriale pentru suma de 480 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă un record la acea vreme. În urma acestei tranzacții, este numit “omul cel mai bogat din lume” și devine o reprezentare perfectă a visului american.

 

Cornelius Vanderbilt (1794-1877)

 

 

Averea acestuia a fost estimată între 150 – 200 de miliarde dolari. Chiar dacă a abandonat școala la vârsta de doar 11 ani, la 16 ani procură un vas pentru transportul pasagerilor, care-i aduce primele venituri. În continuare, și-a dezvoltat afacerea investind în companii maritime și de cale ferată. El a ajuns să fie considerat al doilea cel mai bogat om din istorie, la egalitate cu Andrew Carnegie.

 

Steve Jobs-(1955-2011)

 

 

Co-fondator și CEO al firmei Apple Computer, dar și CEO al firmei PIXAR, cel mai mare acționar și membru în consiliul de directori ai companiei Disney, Steve Jobs rămâne a fi o personalitate influentă din industria calculatoarelor și a divertismentului.

În 1976, împreună cu un bun prieten, Steve Woznyac, într-un garaj au asamblat primul calculator, înființând compania Apple. În 2011, Steve Jobs a murit de cancer, astfel ca soția sa, Powell Jobs, i-a moștenit averea, estimată la 14,4 miliarde de dolari, iar în prezent este a patra cea mai bogată femeie din lume.

 

Bill Gates (1955-prezent)

 

 

Co-fondator al Microsoft Corporation, la ai săi 64 ani, este cel mai bogat om din lume, conform revistei americane Forbes. În 2016, când a părăsit Microsoft, avea o avere estimată la 50 miliarde dolari, care a crescut în 2017 la 86 miliarde dolari. În 1995, Co-fondatorul Microsoft a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 12,9 miliarde de dolari. De atunci, el a rămas pe primele locuri ale topului.

Așa deci, businessmeni au existat tot timpul. Ei și-au construit afacerile bazându-se în mare măsură pe marketingul tradițional și ținând cont de ultimele știri ale momentului în domeniul în care au ales să crească.

Cu siguranță, topul poate fi mai lung, însă cert este un lucru – fiecare dintre aceste exemple este o dovadă de talent, credință în forțele proprii, curaj și multă muncă, formula fiind una general valabilă și pentru viitorii milionari.

Facebook Comments