Ce instrumente de lucru folosesc tamplarii?

Ce instrumente de lucru folosesc tamplarii?

Ce instrumente de lucru folosesc tamplarii?

In cazul in care esti o persoana pasionata de prelucrarea lemnului si vrei sa ai propriul atelier de tamplarie, in care sa lucrezi ocazional, sau chiar sa incepi o astfel de afacere, in cele ce urmeaza vom discuta despre instrumentele de lucru pe care le folosesc tamplarii.

Este recomandat sa citesti acest articol pana la final, pentru a descoperi care sunt cele mai importante instrumente pe care trebuie sa le achizitionezi.

Dalta

Dalta este fara doar si poate, o unealta care nu trebuie sa lipseasca dintr-un atelier de tamplarie. Aceasta te poate ajuta sa indepartezi tot surplusul de material. Poti sa folosesti dalta de-asemenea chiar si cand trebuie sa faci unele mici corectii sau cand trebuie sa lucrezi la cele mai fine detalii.

Exista seturi de dalti spre care iti poti indrepta atentia, sau poti alege sa cumperi una – doua astfel de unelte la bucata. Acestea pot fi drepte sau in V, si au manerul ergonomic, pentru a le putea folosi cu usurinta in timpul lucrului.

Instrumente de masurat

Cu siguranta ai nevoie de instrumente de masurat atunci cand lucrezi intr-un atelier de tamplarie. Vei putea sa iti indrepti atentia spre instrumente precum un vinclu de tamplarie, vei putea alege o ruleta, o rigla de colt, o nivela, un metru de tamplarie, si nu numai.

Este foarte important sa ai la dispozitie si un creion de tamplarie, pe care sa il folosesti de fiecare data pentru a face marcaje pe lemn, pentru a trasa suprafetele care urmeaza sa fie taiate.

Menghina

Exista diferite tipuri de menghine pentru lemn si tamplarie. De exemplu, iti poti alege de la Casaidea o menghina de tamplarie pentru strangere – departare. Poti de-asemenea sa-ti alegi o menghina pentru tamplarie tip F.

O menghina este deosebit de utila pentru ca atunci cand o folosesti in timpul proiectului, ajuta la stabilitatea si precizia de care ai nevoie pentru a taia si prelucra lemnul.

Circular de masa

Cu siguranta circularul de masa este un alt instrument care nu trebuie sa iti lipseasca din atelierul de tamplarie. Acesta poate fi utilizat in multe scopuri.

Cu cat circularul de masa este mai masiv iar lama lui de taiere are o adancime mai mare, cu atat este mai performant. Vei putea sa iti indrpeti atentia spre un circular de masa mai simplu daca nu ai proiecte mari de executat, sau vei putea alege un utilaj specific, care are mai multe lame, si care este capabil sa efectueze mai multe lucrari in acelasi timp. Acesta este ideal daca ai mai multe lucrari de facut.

Masina de degrosat

In mod evident, si masina de degrosat este un utilaj esential intr-un atelier de tamplarie. Aceasta te va ajuta sa subtiezi o bucata de lemn pana in momentul in care vei ajunge la grosimea dorita.

Rindea

Rindeaua este de-asemenea necesara in atelierele de tamplarie, pentru a indrepta materialul brut (lemnul brut), care urmeaza sa fie utilizat in diferite aplicatii.

Daca ai nevoie sa folosesti rindeaua ocazional, poti opta pentru o rindea manuala. In cazul in care ai nevoie sa folosesti rindeaua foarte des, atunci cu siguranta este necesar sa iti indrepti atentia spre o astfel de unealta electrica. Iti vei usura munca, si vei avea si un randament mai bun.

Strung pentru lemn

Strungul pentru lemn este de-asemenea foarte important mai ales daca ai nevoie sa realizezi piese mici, care au detalii curbe sau neregulate (forme scobite, lustruite, polizate sau sculptate).

Cand ai in atelier un strung pentru lemn, poti sa faci fara probleme manere pentru corpurile de mobilier, piese de sah, mici statuete din lemn, si nu numai.

Fierastrau pendular

Nici o astfel de unealta electrica nu trebuie sa iti lipseasca din atelier. Poti sa folosesti fierastraul pendular pentru a face taieturi de precizie. Cu siguranta este mult mai usor si mai eficient in comparatie cu fierastraul de mana.

Surubelnite

Vei avea nevoie si de surubelnite in atelier, mai ales daca vei face obiecte de mobilier. Poti alege surubelnite manuale sau o surubelnita electrica.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai utile instrumente pe care trebuie sa le ai in atelierul de tamplarie. Multe dintre aceste instrumente le poti gasi la cele mai bune preturi, la CasaIdea.

Facebook Comments