Cat de importanta este instalatia pe gaze si cum o montezi corect?

Cat de importanta este instalatia pe gaze si cum o montezi corect?

Cat de importanta este instalatia pe gaze si cum o montezi corect?

Erati constient de faptul ca toate aparatele cu gaz trebuie instalate in conformitate cu Legea privind sanatatea si securitatea in munca? Instalarea aparatelor pe gaz ca alternativa la aparatele electrice a dus la ca multe case sa fie echipate doar cu aparate pe gaz sau cu o combinatie de aparate pe gaz si electrice.  Motivul acestei cresteri este evident; eliminarea incarcaturii face din ce in ce mai dificil ca o casa medie sa functioneze asa cum ar trebui sa faca o unitate familiala.

Legea privind sanatatea si siguranta impune ca toate aparatele cu gaz sa fie instalate in conformitate cu reglementarile de sanatate si siguranta, in principal din cauza faptului ca instalarea incorecta a acestor aparate poate duce la pericole care pot duce la daune materiale sau chiar deces. Era prea usor pentru o persoana obisnuita sa instaleze pur si simplu aparate cu gaz fara a lua in considerare implicatiile in cazul in care este facut incorect. Aceste reguli de mai jos sunt utilizate si atunci cand vorbim despre instalatii termice.

Atunci cand aparatele cu gaz sunt instalate in conformitate cu reglementarile, raman anumite linii directoare cu privire la utilizarea in siguranta a aparatelor cu gaz. Veti gasi aceste instructiuni conform standardului SANS pentru instalarea gazului si utilizarea in siguranta.

Procedura de instalare pentru toate aparatele cu gaz de uz casnic trebuie sa primeasca un Certificat de conformitate (COC) de la instalator, iar acest instalator trebuie sa fie un agent de instalare autorizat care este inregistrat la ANRE sau unul care este calificat.

Ce se intampla daca instalati aparate pe gaz fara COC?

In cazul unei daune asupra unei proprietati, asigurarea dumneavoastra nu va acoperi acest lucru fara un COC valabil.

O companie de asigurari de locuinte poate refuza o cerere pentru daune cauzate de aparatele pe gaz neinstalate de un instalator inregistrat si fara un Certificat de conformitate.

Daca inca aveti aparate existente instalate in casa dvs., va revine sarcina de a va asigura ca acestea indeplinesc standardele de sanatate si siguranta. COC acopera incalzitoarele cu gaz, plitele de gatit, plitele sau cuptoarele, precum si gratarele cu gaz si braais. Semineele pe gaz si sistemele de apa calda trebuie sa aiba COC. Daca nu sunteti acoperit, faceti cel mai curand o programare pentru a avea un instalator de gaz inregistrat sa inspecteze aparatele cu gaz si sa emita un COC, deoarece exista reglementari stricte in ceea ce priveste distantele minime pentru buteliile de gaz in raport cu punctele de intrare si iesire din casa, ferestre, scurgeri si instalatii electrice. / prizele de curent.

Aparatele cu gaz instalate necorespunzator ar putea duce la o scurgere de gaz care va avea implicatii majore pentru sanatate si siguranta pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra si care nu include pericolul de deteriorare a proprietatii ca urmare a unei explozii.

Conform reglementarilor se aplica oricaror instalatii de gaz existente sau noi si aceste reglementari trebuie respectate pentru a se emite un Certificat de conformitate. Copiati si lipiti linkul pentru detalii complete despre reglementarile referitoare la instalarea aparatelor cu gaz intr-o casa.

Sfaturi generale de siguranta

  • Consultati intotdeauna manualul livrat impreuna cu aparatul pentru sfaturi specifice de siguranta.
  • Pastrati aparatele si fitingurile GPL in stare buna prin intretinere regulata.
  • Aparatele cu GPL trebuie intretinute numai de instalatori autorizati de GPL sau companii de service.
  • Verificati regulat aparatele dumneavoastra pentru deteriorarea performantei, semne de coroziune si scurgeri minore.
  • Asigurati-va ca zona in care utilizati aparatul cu GPL este bine ventilata.
  • Nu detasati buteliile, regulatoarele sau orice conexiuni in timp ce aparatul GPL este in functiune.
  • Nu lasati aparatele nesupravegheate in timpul utilizarii.
  • Asigurati-va ca alimentarea cu gaz este oprita la butelie dupa utilizare si in timp ce aparatul este nesupravegheat.

Reumplerea buteliei de GPL:

Verificati daca butelia dvs. de gaz este umpluta corect sau schimbata in timp util

Cand schimbati cilindrul gol cu ​​unul umplut, asigurati-va ca cilindrul de schimb a fost umplut in mod legal si in siguranta, verificand daca exista o etansare termocontractabila care acopera supapa cilindrului.

Nu acceptati cilindrul daca nu exista sigiliu sau daca sigiliul este transparent, fara scris sau marcaj.

Daca sigiliul are imprimate doar cuvintele GPL sau GPL, nu acceptati butelia – chiar daca sigiliul este unul colorat.

Singura etansare acceptabila este cea care are aceeasi marca pe etansare ca si pe corpul cilindrului.

Asigurati-va intotdeauna ca lucrati intr-o zona bine ventilata.

Incalzitoarele rulante sunt conectate la butelia GPL printr-un furtun portocaliu si un regulator – regulatorul se insurubeaza in supapa buteliei. Asigurati-va intotdeauna ca supapa cilindrului este inchisa inainte de a slabi/scoate regulatorul.

Verificati daca exista o garnitura de cauciuc la capatul regulatorului. Garnitura de cauciuc este denumita si etansare, inel O sau saiba si este etansarea dintre regulator si supapa cilindrului.

Asigurati-va ca garnitura de cauciuc este amplasata la capatul regulatorului si este in stare buna si nu a disparut, crapat sau deteriorat in niciun fel. Garniturile pot deveni casante in timp, se pot despica sau chiar se pot bloca in interiorul supapei cilindrului de GPL.

Facebook Comments