Ce fel de pregatire au cardiologii pediatrii?

Ce fel de pregatire au cardiologii pediatrii?

Ce fel de pregatire au cardiologii pediatrii?

Cardiologii pediatri sunt medici care au finalizat:

 • Cel putin patru ani de scoala medicala
 • Trei ani de rezidentiat pediatric
 • Trei ani sau mai mult de formare in programul de cardiologie pediatrica

Unii cardiologi pediatri petrec ultimii 1 sau 2 ani de specializare concentrandu-se pe abilitati speciale pentru diagnosticarea si tratarea problemelor cardiace la copii. Domeniile comune de interes includ

 • Metode avansate de imagistica, cum ar fi imagisticaprin rezonanta magnetica (RMN), tomografia computerizata (CT) si ultrasunetele
 • Proceduri de cateterism si interventii cardiace
 • Sistemul electric al inimii (electrofiziologie, sau „EP”)
 • Insuficienta cardiaca si transplant de inima
 • Ingrijirea copiilor in ATI -cardiace
 • Adulti cu diferente cardiace cu care s-au nascut (boala cardiaca congenitala adulta, „ACHD”)

Ce tipuri de tratamente ofera cardiologii pediatri?

Cardiologii pediatri diagnosticheaza, trateaza si gestioneaza problemele cardiace la copii, cum ar fi:

 • „Boala cardiaca congenitala” (diferentele cardiace cu care se nasc copiii), cum ar fi gaurile dintre camerele (camerele) inimii, problemele valvelor si vasele de sange anormale.
 • „Aritmii” sau ritmuri cardiace anormale cauzate de sistemul electric care controleaza bataile inimii.

Ce trateaza acestia ?

Unii cardiologi pediatri trateaza, de asemenea, „hipertensiunea pulmonara” (hipertensiunea arteriala in plamani), dar in unele regiuni ale tarii hipertensiunea pulmonara este tratata de pneumologii pediatri (specialisti in plamani).

Unii cardiologi pediatri pot trata „hipertensiunea sistemica” (hipertensiune arteriala in organism), dar in unele regiuni ale tarii hipertensiunea sistemica este tratata de nefrologi pediatri (specialisti in rinichi).

Unde se poate gasi un cardiolog pediatru?

Cardiologii pediatri lucreaza intr-o varietate de facilitati medicale, cum ar fi spitalele pentru copii, centrele medicale universitare, spitalele comunitare mari si practicile private din intreaga tara. Medicul pediatru va poate ajuta sa gasiti un cardiolog pediatru .

Cardiologi pediatri: Cea mai buna ingrijire pentru copii

Copiii nu sunt mici adulti. Tipurile de probleme cardiace pe care le au copiii sunt foarte diferite de cele ale adultilor. De exemplu, copiii sunt mai predispusi sa fie diagnosticati cu diferente cardiace cu care se nasc, dar este foarte rar pentru ei sa aiba atacuri de cord. Cardiologii pediatri sunt instruiti special pentru a detecta problemele cardiace care afecteaza copiii.

Vezi aici cei mai buni medici la Policlinica Baba Novac!

Cardiologii pediatri lucreaza indeaproape cu pediatrii de ingrijire primara pentru a oferi ingrijire coordonata si cuprinzatoare.

Deoarece problemele cardiace pot fi uneori complexe si insotite de alte dificultati la copii, cardiologii pediatri lucreaza adesea si ca o echipa cu alti profesionisti din domeniul medical.

Acestea includ chirurgi cardiaci pediatri, anestezisti cardiaci, specialisti neonatali, intensivisti cardiaci pediatri, radiologi pediatri, asistenti medicali pediatri, nutritionisti, logopezi, terapeuti ocupationali si kinetoterapeuti. Aceste echipe au o pregatire excelenta si o vasta experienta in nevoile speciale ale copiilor cu probleme cardiace si sunt deosebit de adaptate nevoilor lor.

Cardiologii pediatri au o vasta pregatire si experienta in tratarea copiilor si tratarea copiilor cu probleme cardiace. Daca medicul pediatru sugereaza ca copilul dumneavoastra sa vada un cardiolog pediatru, puteti fi siguri ca copilul dumneavoastra va primi cea mai buna ingrijire posibila.

Tipuri de cardiologie

Toti cardiologii studiaza afectiunile cardiace, dar studiul afectiunilor cardiace adultilor si copiilor necesita fiecare cai de antrenament diferite. Prin urmare, un cardiolog adult (numit adesea pur si simplu „cardiolog”) este inadecvat pregatit pentru a avea grija de copii, iar cardiologii pediatri nu sunt instruiti pentru a trata bolile cardiace ale adultilor. Aspectele chirurgicale nu sunt incluse in cardiologie si sunt in domeniul chirurgiei cardiotoracice .

De exemplu, bypass- ul coronarian (CABG), bypass-ul cardiopulmonar si inlocuirea valvei sunt proceduri chirurgicale efectuate de chirurgi, nu de cardiologi. Cu toate acestea, unele proceduri minim invazive, cum ar fi cateterismul cardiac si implantarea stimulatorului cardiacsunt efectuate de medici cardiologi care au pregatire suplimentara in interventii nechirurgicale (cardiologie interventionala si respectiv electrofiziologie ).

Cardiologia este o specialitate a medicinei interne . Pentru a fi cardiolog in Statele Unite , un rezidentiat de trei ani in medicina interna este urmat de o bursa de trei ani in cardiologie. Este posibil sa va specializati in continuare intr-o subspecialitate. Sub-specialitatile recunoscute in SUA de catre Consiliul de Acreditare pentru Educatia Medicala Absolventa sunt electrofiziologia cardiaca , ecocardiografia , cardiologia interventionala si cardiologia nucleara .

Subspecialitatile recunoscute in SUA de catre Asociatia Americana de Osteopatie Biroul Specialistilor Osteopati includ electrofiziologia cardiaca clinica sicardiologie interventionala.

Electrofiziologia cardiaca este stiinta de elucidare, diagnosticare si tratare a activitatilor electrice ale inimii. Termenul este de obicei folosit pentru a descrie studiile unor astfel de fenomene prin inregistrarea pe cateter invaziv (intracardiac) a activitatii spontane, precum si a raspunsurilor cardiace la stimularea electrica programata (PES).

Aceste studii sunt efectuate pentru a evalua aritmiile complexe , elucidarea simptomelor, evaluarea electrocardiogramelor anormale , evaluarea riscului de aparitie a aritmiilor in viitor si proiectarea tratamentului.

Aceste proceduri includ tot mai mult metode terapeutice (de obicei ablatia cu radiofrecventa sau crioablatia) pe langa procedurile de diagnostic si prognostic. Alte modalitati terapeutice folosite in acest domeniu includ terapia medicamentoasa antiaritmica si implantarea de stimulatoare cardiace si defibrilatoare-cardiovertice implantabile automate (AICD).

Facebook Comments