Cat de eficiente sunt accesoriile de protectie pentru telefon?
Va mai aduceti aminte de telefoanele mobile pe care le foloseati in trecut, inainte de aparitia pe piata a smartphone-urilor? Va mai aduceti aminte de modele precun Nokia 1100, Nokia 3310 sau de modelele de la Alcatel?
Ei bine, acele dispozitive nu erau performante, puteau fi folosite la vremea respectiva doar pentru a comunica prin intermediul apelurilor telefonice sau prin intermediul mesajelor scrise (SMS). Stiti care erau cele mai importante calitati ale acestor telefoane insa?
In primul rand, rezistau foarte mult timp incarcate. Un asemenea telefon daca era incarcat lunea, pana sambata – duminica rezista incarcat fara probleme. O alta calitate si mai importanta a telefoanelor mobile din trecut, era rezistenta.
Cati dintre voi nu v-ati scapat oare telefoanele pe gresie sau pe beton, si ati observat ca le-a sarit bateria si capacul de la baterie sau cartela sim? Ei bine, totul se rezolva rapid, pentru ca puneati cartela la locul ei, puneati bateria si capacul peste baterie, iar telefonul functiona din nou fara probleme.
Ei bine, timpul a trecut iar tehnologia de atunci a evoluat foarte mult. Avantajul smartphone-urilor din zilele noastre este fara doar si poate reprezentat de performantele pe care acestea le au, de specificatii tehnice, chiar si de design.
Asa cum nu se poate face insa o comparatie a performantelor intre telefoanele clasice si smartphone-uri, unde smartphone-urile castiga detasat, asa nu se poate face o comparatie nici cu privire la rezistenta (telefoanele clasice erau infinit mai rezistente).
Acum, un smartphone care face cunostinta cu asfaltul de exemplu, ajunge rapid in service pentru o inlocuire display, daca nu este protejat de accesoriile de protectie compatibile, cum ar fi o folie de protectie pentru ecran si o husa telefon.
Folia de protectie pentru ecran poate fi din nylon de exemplu sau din sticla confectionata. Cele mai eficiente sunt fara doar si poate cele din sticla. Acestea se lipesc pe ecran la fel ca si cele din nylon, dar au avantajul de a fi mult mai groase si mai puternice.
De aceea, daca telefonul are o folie subtire de nylon aplicata si cade pe asfalt, cel mai probabil ecranul se va sparge. Daca folia de sticla este aplicata in schimb, mai mult ca sigur se sparge sau se ciobeste folia, dar ecranul ramane intact.
Apoi, cu siguranta smartphone-ul are nevoie si de o husa telefon. Exista o multime de modele de huse, confectionate din diferite materiale, de diferite culori, etc.
De exemplu, exista utilizatori care prefera husele de tip carcasa. Acestea acopera marginile dispozitivelor si spatele acestora, si ofera o buna protectie in zonele respective. Dezavantajul insa este acela de a nu oferi protectie si pentru ecran. Aceste huse pot fi confectionate din materiale plastice, din cauciuc sau din silicon. Cei mai multi utilizatori care au nevoie de un asemenea accesoriu, isi indreapta atentia spre huse de silicon care rezista mai mult decat cele din cauciuc sau plastic.
Exista insa si huse care acopera telefonul in totalitate, si il protejeaza in totalitate. De exemplu, o husa flip cover poate fi utila pentru ca acopera si spatele telefonului, si marginile acestuia dar si ecranul. Cu o folie de protectie pentru ecran si o asemenea husa, mai mult ca sigur telefonul chiar si in cazul in care cade de mai multe, nu mai ajunge in service pentru inlocuirea display-ului.
Apoi, exista husele universale precum cele de tip saculet. Acestea sunt confectionate in general din piele naturala sau piele sintetica, sunt foarte rezistente si eficiente in ceea ce priveste protectia. Cu toate acestea insa, multi utilizatori nu cauta asemenea modele pentru ca trebuie sa scoata dispozitivele din husa de fiecare data cand trebuie sa le foloseasca.