Ce trateaza medicul ginecolog?

Ce trateaza medicul ginecolog?

Ce trateaza medicul ginecolog?

Ginecologul este medicul femeilor care se ocupa de diagnosticarea si identificarea conditiilor, patologiilor si bolilor legate de organele de reproducere ale femeilor.

Medicii ginecologi se impart in:

 • Ginecologi de practica generala
 • Ginecologi – obstetricieni, care se ocupa de monitorizarea femeilor gravide, si le acorda acestora ajutor la nastere.
 • Ginecologi – endocrinologi, care se ocupa de identificarea si tratarea disfunctiei hormonale in corpul femeii.

In corpul femeilor pot avea lor diferite procese care le pot afecta starea de sanatate, motiv pentru care femeile trebuie sa mearga in timp util la un cabinet de ginecologie in Tg Mures, pentru rezolvarea problemelor, inca de la inceputul acestora.

Boli infectioase – inflamatoare

Bolile de acest tip sunt larg raspandite, si de cele mai multe ori apar dupa ce are loc patrunderea infectiei in organism. In cele mai multe cazuri, starea rea de sanatate vine la pachet cu scaderea imunitatii, iar acest lucru se intampla din diferite motive, chiar si dintr-o simpla raceala.

Bolile infectioase – inflamatoare fac referire la:

 • Boli cu transmitere sexuala, boli venerice si alte boli care se pot transmite prin contact sexual dar care au un caracter diferit (candidoza de exemplu sau trihomoniaza).
 • Inflamarea membranelor mucoase ale organelor genitale, vaginale, ovare, utere, dar si conectarea acestor canale ale organelor.
 • Boli ale sistemului urinar feminin, dat fiind faptul ca in mod direct acestea afectaza starea functiei sexuale.

Tulburari de cancer hormonale – endocrine

Din acest grup fac parte acele boli care provoaca tot felul de variatii in ceea ce priveste dezvoltarea si functionarea sistemului feminin de reproducere.

In ceea ce priveste tulburarile hormonale – endocrine, trebuie facuta precizarea ca acestea au un foarte mare impact in ceea ce priveste toate sferele vietii, dat fiind faptul ca schimbarile hormonale sunt responsabile de bunastarea si starea de spirit. Acestea afecteaza chiar si viata sexuala la femei.

La aceste tulburari hormonale – endocrine se atribui inceperea ciclului menstrual care fie are loc prea devreme, fie are loc prea tarziu. Tot aici de-asemenea se indica si disparitia functiilor organelor genitale. De precizat este faptul ca medicii ginecologi reusesc sa trateze fiecare dintre problemele mai sus mentionate, cu succes.

Boli oncologice

In momentul in care vine vorba despre bolile oncologice, trebuie facuta precizarea ca este deosebit de important sa fie identificate toate bolile care sunt asociate cu degenerarea tesuturilor organelor genitale, iar aici ne referim la cancer in primul rand, dar si la diferite eroziuni si displazie, la tulburari in crestere si dezvoltarea tesuturilor.

Sunt rare cazurile femeilor in varsta care nu au nevoie de consultare ginecologica. De-asemenea, trebuie precizat ca si fetele tinere trebuie sa mearga la ginecolog, pentru ca acesta poate depista si trata unele boli care apar la o varsta frageda.

Ce se intampla in timpul unui consult ginecologic?

In cadrul unui consult ginecologic, este posibil ca medicul ginecolog sa se ocupe de urmatoarele actiuni:

 • Masurarea greutatii si a inaltimii.
 • Masurarea tensiunii arteriale.
 • Examinarea abdomenului inferior.
 • Examen rectal.
 • Examen pelvian.
 • Examinarea sanilor.
 • Efectuarea testului Babes-Papanicolau.

Este foarte important de mentionat faptul ca toate aceste teste sunt stabilite de catre medicul ginecolog in functie de varsta pacientelor, in functie de antecedentele personale ale acestora dar si in functie de istoricul medical.

Pacientele care merg la un consult ginecologic, este foarte important sa-i puna medicului intrebari, daca sunt preocupate de starea de sanatate a organelor de reproducere. Este important sa ceara explicatii atunci cand nu intelegi unele informatii.

Nu in ultimul rand, dupa ce are loc consultul ginecologic si dupa ce medicul le raspunde la intrebarile legate de starea de sanatate a organelor de reproducere, pacientele mai trebuie sa intrebe si cand va avea loc urmatoarea vizita la cabinetul de ginecologie.

 

Facebook Comments