Care sunt cele mai populare pietre semipretioase?

Care sunt cele mai populare pietre semipretioase?

Care sunt cele mai populare pietre semipretioase?

In Egiptul antic si in alte culturi din antichitate, oamenii credeau ca pietrele pretioase au o gama larga de beneficii pentru sanatate. In timpurile moderne, pietrele pretioase sunt utilizate mai ales in scopuri ornamentale, cum ar fi in confectionarea unor bratari barbati si femei, sau a altor bijuterii.

Cu toate acestea, unii oameni inca cred ca puteti primi beneficii pentru sanatate de la anumite pietre pretioase si minerale. Unii folosesc pietre pretioase ca parte a practicilor lor spirituale pentru a restabili campurile de energie, a castiga pacea si a promova dragostea si siguranta.

In unele credinte, pietrele pretioase sunt plasate pe anumite zone ale corpului, numite „chakre”, pentru a promova vindecarea. In alte sisteme, obtinerea de beneficii pentru sanatate din pietre pretioase poate fi la fel de simpla ca purtarea unei bijuterii realizate cu o bijuterie specifica.

Exista o multime de astfel de pietre care se bucura de o mare popularitate, iar in continuare puteti descoperi cateva exemple.

Cuart Rose

O piatra pretioasa populara, cuartul roz trandafir se spune ca ajuta la vindecarea durerilor inimii. Strans asociat cu iubirea, cuartul de trandafir pare sa aiba o energie linistitoare, blanda, care poate calma un purtator agitat. Pentru a beneficia la maxim de un cuart trandafir, purtati pietrele pretioase pe un pandantiv in jurul gatului.

Acest lucru permite ca piatra sa ramana aproape de inima si sa ajute la inchiderea ranilor emotionale, sa promoveze iubirea de sine si sa mentina inima deschisa la relatii pozitive.

Un cadou minunat poate fi o bijuterie cu cuart trandafir pentru cineva care trece prin divort, despartire, instrainarea familiei sau orice lupta cu singuratatea si lipsa linistii interioare.

Granat

Se spune ca nuantele superbe, adanci de rosu din granat, energizeaza purtatorii, ceea ce i-ar putea ajuta sa faca fata problemelor de sanatate. Purtati granat pentru a oferi intregului sistem un impuls, revitalizati-va corpul si promovati bunastarea emotionala prin cresterea increderii. De asemenea, se spune ca piatra aduce protectie impotriva karmei rele. Purtati-va granatul oriunde, dar in apropierea inimii se spune ca este optim.

Ametist

O minunata piatra pretioasa, ametistul se spune ca aduce forta, curaj si pace la purtator. Aceste beneficii pot ajuta la promovarea vindecarii. Este o piatra linistitoare, cu proprietati pasnice, cu o energie linistita, care ar trebui sa ajute si la eliberarea creativitatii.

Datorita faptului ca piatra are astfel de calitati linistite, este un cadou minunat pentru oricine sufera de anxietate, tulburari de dispozitie si dependente. Purtati-l oriunde pentru a promova sanatatea spirituala si fizica. Se pot purta bratari barbati si femei care sa fie prevazute cu ametist, inele sau alte bijuterii.

Perla

O perla frumoasa apare in mod natural in interiorul unei stridii si poate veni in mai multe nuante, forme si dimensiuni. Se spune ca perlele echilibreaza intregul corp si creeaza sentimente pozitive si fericite in interiorul purtatorului.

In sistemele medicinale asiatice traditionale, perlele au fost utilizate pentru tratarea sistemelor digestive dureroase, probleme de fertilitate si probleme cardiace.

Astazi, pudra de perle este folosita in machiaj pentru a obtine un ten stralucitor. Unii oameni cred ca poate fi folosita o astfel de piatra si pentru a trata multe afectiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea.

Chihlimbar

Chihlimbarul galben, maro sau rosu colorat se crede ca ar fi o piatra pretioasa puternica, cu utilizari de la tratarea durerilor de cap si a stresului pana la promovarea auto-exprimarii. De asemenea, se spune ca promoveaza curatarea si purificarea, ceea ce poate ajuta la eliminarea bolilor din corp si la calmarea durerii, astfel incat purtatorul sa se vindece.

Citrin

Se spune ca Citrinul promoveaza bunastarea emotionala si creste energia pozitiva. Unii cred ca poate ajuta la dificultati de auz, afectiuni digestive, probleme cu somnul si la gestionarea durerii si inflamatiei. Purtati citrin in forma sa naturala, daca este posibil, pentru a imbunatati beneficiile sale pozitive.

Acvamarin

Avand culoarea oceanului, acvamarinul stralucitor este una dintre cele mai frumoase pietre pretioase pe care le puteti cumpara. Exista multe credinte traditionale legate de aceasta piatra care poatr fi integrata in orice bijuterie. S-a spus ca acvamarina ajuta la problemele digestive, ale ochilor si ale dintilor.

In trecut, marinarii foloseau deseori acvamarine pentru a le aduce noroc pe mare. Unii inca mai utilizeaza piatra astazi in scopuri de protectie. Se spune ca piatra este o forta pozitiva care poate aduce fericirea purtatorului sau si poate ajuta la infruntarea procesului de durere.

Adular

Se spune ca este o piatra stralucitoare, alba, limpede sau de culoarea curcubeului, care ajuta purtatorii sa atinga echilibrul, in special pe femei. Inca din cele mai vechi timpuri, calatorii au folosit aceasta piatra pretioasa ca un talisman protector. Bijuteriile cu pietre lungi au fost folosite pentru a atenua anxietatea, depresia, insomnia si pentru a promova creativitatea. Unii cred ca aceasta piatra pretioasa poate ajuta si la combaterea bolilor atat la batranete, cat si in perioada frumoasa a copilariei.

Facebook Comments