Care sunt cele mai populare aplicatii pe telefon?

Care sunt cele mai populare aplicatii pe telefon?

Care sunt cele mai populare aplicatii pe telefon?

Din ce in ce mai multi tineri utilizeaza telefonul in diferite scopuri, atat pentru divertisment cat si pentru informare. Chiar daca pe piata exista numeroase aplicatii pentru diferite scopuri, cateva dintre acestea sunt folosite de aproximativ toate persoanele din intreaga lume. In acest articol iti vom prezenta cateva dintre cele mai populare aplicatii, iar in cazul in care nu le folosesti deja, ar trebui sa le testezi. Aceste aplicatii pot fi instalate si pe telefoane Samsung dar si pe alte telefoane fiind adaptate pentru toate sistemele de operare.

  1. TikTok

Aceasta este o aplicatie chinezeasca, ce a devenit extrem de populara in Asia, incepand cu anul 2016. Cu timpul, aceasta a inceput sa fie utilizata la scala larga, fiind cea mai descarcata aplicatie a anului 2020. TikTok este extrem de simplu de utilizat: poti realiza videoclipuri de 5-10 secunde, pe diferite teme, la care poti adauga un fundal sonor sau voiceover-uri si filtre. De altfel, exista numeroase activitati pe aceasta aplicatie, unde tinerii accepta anumite provocari si realizeaza clip-uri cu acestea. TikTok functioneaza in functie de diferiti algoritmi si politica cookie, iar continutul recomandat pentru tine este infinit. In cazul in care urmaresti conturi care ofera un anumit tip de content sau conturi dintr-o anumita tara, aplicatia va realiza automat o colectie infinita de TikTok-uri care au aceeasi tema.

  1. Instagram

Instagramul este utilizat de toata lumea, fiind la un moment dat cea mai populara aplicatie de social media. Aceasta aplicatie are mult mai multe caracteristici comparativ cu TikTok, deoarece poti incarca poze, povesti (poze care dispar dupa 24 de ore), Reels (clipuri de cateva secunde) si videoclipuri lungi de cateva minute. Continutul media afisat se imparte in mai multe categorii: Calatorii, Shopping sau Beauty, iar postarile sunt afisate in urma utilizarii sistemului de hashtag. Totodata, Instagram ofera si functia de magazin online, de unde poti achizitiona direct obiectele dorite.

Utilizatorii care au un numar mare de followeri sunt influenceri, iar acestia pot utiliza si alte functii ale aplicatiei, precum cea de Swipe Up. Doar cu o simpla glisare poti intra direct pe un site de cumparaturi si sa achizitionezi ceea ce doresti. De altfel, influencerii ofera si coduri de reducere pentru anumite produse, pe care acestia le recomanda.

  1. Snapchat

Aceasta este o aplicatie de divertisment in care poti realiza fotografii sau clipuri video folosind filtere. Totusi, continutul media realizat de tine va fi vizibil doar pentru 24 de ore, atat in cazul pozelor postate pe Wall, cat si in cazul celor trimise la prieteni prin mesaje. Comparativ cu alte aplicatii, Snapchat va salva in memoria proprie pozele si videourile tale.

Toate aceste aplicatii mentionate sunt perfecte pentru socializare si chat si au asigurat contactul oamenilor unii cu ceilalti inclusiv in timpul pandemiei, asigurand cele mai bune conditii, inclusiv distribuirea de fisiere si de materiale foto sau video. Astfel, oamenii au putut ramane aproape unii de ceilalti mult mai simplu si mai usor fara riscuri si fara sa nu respecte normele de distantare sociala impuse.

 

Facebook Comments