Alegerea veiozei in functie de abajur

Alegerea veiozei in functie de abajur

Alegerea-veiozei-in-functie-de-abajur

Atunci cand intentionezi sa iti amenajezi livingul intr-un mod armonios, cu siguranta este foarte important sa stii sa iti alegi veioza. Cu siguranta nu este suficient doar sa tii cont de culoarea abajurului, si sa incerci sa o integrezi in decor.

Poti gasi de exemplu o veioza cu picior inalt care sa se potriveasca perfect incaperii, daca are abajurul potrivit, sau poti alege o astfel de veioza care sa nu se potriveasca. Forma abajurului este un factor important pe care trebuie sa il ai in vedere, iar in continuare vom discuta mai multe detalii legate de alegerea unei veioze in functie de abajur.

Veioza cu abajur cilindric

Abajurul cilindric se potriveste de minune langa mobilierul modern, care are forme inalte si zvelte. Baza veiozei cu un astfel de abajur este foarte important sa fie lunga si ingusta, pentru pastrarea echilibrului vizual, dar trebuie facuta precizarea ca exista si modele de veioze care au piciorul scurt, si care ii permit abajurului sa se apropie foarte mult de suprafata pe care este asezata.

Ambele combinatii pot fi potrivite si pot sa creeze armonie vizuala, insa fara doar si poate, varianta unei veioze care are piciorul scurt, se potriveste mai bine alaturi de obiectele de mobilier al caror design nu include picioare expuse.

Abajurul care este inalt si opac, si care are un diametru mic, directioneaza lumina atat in partea de sus, cat si in cea de jos, uniform. Lumina care este indreptata spre tavan se reflecta in incapere ca lumina ambientala, in timp ce daca abajurul este confectionat dintr-un material transparent sau chiar si semitransparent, ofera posibilitatea ca o anumita cantitate de lumina sa patrunda si prin partile laterale.

Abajurul dreptunghiular

De cele mai multe ori, veiozele care au abajurul dreptunghiular, au o baza cu forme de patrat sau dreptunghi, ceea ce inseamna ca se vor integra foarte bine un decor contemporan sau chiar si intr-unul minimalist.

Este important de mentionat faptul ca o veioza care are abajurul dreptunghiular si semiopac sau transparent, imprastie lumina in mod egal, oferint lumina suficienta pentru lucru.

De cele mai multe ori, veiozele care au formele rectangulare, sunt utilizate pentru iluminatul de accent.

Veioze cu abajur de tip toba

Cand vine vorba despre veiozele care au abajurul de tip toba, precizam faptul ca de fapt acesta este cilindric dar mai scurt, si care are diametrul mai mare. Un astfel de abajur este potrivit atunci cand este nevoie de raspandirea unei mai mari cantitati de lumina.

O astfel de lumina, atat prin partea inferioara cat si prin cea superioara a abajurului, ofera o cantitate mare de lumina. Trebuie insa facuta precizarea ca acest tip de veioze se pot folosi si ca veioze de lumina ambientala, mai ales in cazul in care abajurul este semiopac sau chiar opac.

Veioze cu abajur empire

In ceea ce priveste acest tip de veioze, ele sunt potrivite in toate stilurile de design interior. De-asemenea, este necesar de facut precizarea ca veiozele care au abajur empire, se afla mereu in tendintele modei, si scot in evidenta frumusetea naturala a siluetei, careia ii camufleaza toate defectele.

O astfel de veioza care are abajurul empire, iese in evidenta atat datorita functionalitatii sale, cat si datorita elegantei formelor.

Este important de facut precizarea ca deschiderea ampla din partea de jos, ofera lumina necesara pentru tot felul de activitati, in timp ce deschiderea superioara elibereaza caldura care a fost generata de catre bec.

Veiozele care abajurul de tip empire, se potrivesc foarte bune pe masutele care sunt asezate alaturi de fotoliu, in zona de relaxare a locuintei. De-asemenea, astfel de veioze reprezinta cea mai buna optiune si pentru decorurile contemporane sau scandinave de exemplu.

Abajur conic rectangular

Un astfel de abajur este cunoscut ca fiind o combinatie intre abajurul rectungular si cel Empire, acesta fiind motivul datorita caruia este foarte des folosit in diferite stiluri de amenajari interioare (incaperi moderne sau chiar si clasice).

Abajur clopot

In ceea ce priveste veiozele care au abajurul clopot, de precizat este faptul ca acesta poate fi cel mai important element de decor al unei incaperi. Veiozele care au acest tip de abajur, este necesar sa aiba la baza o forma eleganta si linii rotunjute

In cazul in care baza este mai inalta, poate fi utilizata veioza pe o consola care sa fie sursa de iluminat ambiental; in timp ce daca este mai scurta, atunci se poate aseza pe masuta amplasata alatur de fotoliul de citit.

Veiozele care au acest tip de abajur, se spune ca sunt potrivite pentru livingurile care au fost amenajate in stil glam, traditional, clasic sau shabby chic.

Asadar, acestea sunt tipurile de abajur populare, si in functie de stilul de amenajare al locuintei si in functie de preferinte, fiecare isi poate alege veiozele potrivite pentru propria locuinta (dormitor, bucatarie, living).

Facebook Comments