Acupunctura: Prezentare generala

Acupunctura: Prezentare generala

Acupunctura: Prezentare generala

Acupunctura implica introducerea de ace foarte fine in piele la punctele strategice ale corpului. Acupunctura, o componenta cheie a medicinei traditionale chineze, este frecvent utilizat pentru a trata durerea. Utilizarea sa este din ce in ce mai frecventa pentru a imbunatati bunastarea generala, de exemplu, pentru a gestiona stresul.

Medicina traditionala chineza explica acupunctura ca o tehnica utilizata cu scopul de a echilibra fluxul de energie sau forta de viata, cunoscut sub numele de „chi” sau „qi”, care se crede ca curge prin canale (meridiane) in organism. Prin introducerea acelor in anumite puncte din aceste meridiane, acupuncturistii considera fluxul de energie ca fiind reechilibrat.

In schimb, multi acupuncturisti occidentali vad punctele de acupunctura ca locuri pentru stimularea nervilor, muschilor si tesuturilor conjunctive. Unii cred ca aceasta metoda stimuleaza analgezicele naturale ale organismului.

De ce se practica acupunctura?

Acupunctura este utilizata in primul rand pentru a calma disconfortul asociat cu o varietate de boli si conditii, inclusiv:

 • Greata postoperatorie si varsaturi induse de chimioterapie,
 • Dureri dentare,
 • Dureri de cap, inclusiv dureri de cap provocate tensiune si migrene,
 • Dureri lombare.
 • Dureri de gat.
 • Osteoartrita.
 • Crampe menstruale.
 • Tulburari respiratorii, ar fi rinita alergica.

Riscurile care vin la pachet cu acupunctura

Riscurile care sunt provocate de acupunctura sunt scazute daca va intoarceti la un acupuncturist certificat si competent, care utilizeaza ace sterile. Reactii adverse frecvente includ durere, si vanatai sau sangerare usoara in cazul in care acele sunt inserate.

In prezent, se folosesc ace de unica folosinta, iar aceasta este o practica standard, astfel incat riscul de infectie este minim. Nu toata lumea este un candidat bun pentru acupunctura. Este posibil sa aveti risc de complicatii daca:

 • Aveti o tulburare de sangerare. Sansele dvs. de sangerare sau de a obtine vanatai de la ace cresc daca aveti o tulburare de sangerare sau daca luati diluanti de sange.
 • Aveti un stimulator cardiac. Acupunctura care presupune aplicarea pulsurilor electrice usoare la ace, poate interfera cu functionarea unui stimulator cardiac.
 • Sunteti insarcinata. Unele tipuri de acupunctura sunt concepute pentru a stimula munca, care ar putea declansa nastere prematura.

Pregatirea pentru acupunctura

Nu este nevoie de pregatire speciala inainte de tratamentul cu acupunctura. Daca aveti in vedere acupunctura, urmati aceiasi pasi pentru a alege un specialist:

Adresati-va persoanelor in care aveti incredere pentru recomandari.

Verificati acreditarile si instruirea acupuncturistului.

Cere cat mai multe informatii de la acupuncturistul ales. Intrebati ce implica tratamentul, cat de probabil este sa va ajute cu starea dumneavoastra, si care este costul total al tratamentului/costul per sedinta de acupunctura.

Aflati daca asigurarea de sanatate acopera tratamentul.

Spuneti medicului dumneavoastra ca aveti in vedere acupunctura. Medicul dumneavoastra poate fi in masura sa va spuna despre rata de succes a tratamentului de acupunctura pentru starea dumneavoastra, si poate va recomanda chiar medicul de familie un acupuncturist bun.

La ce va puteti astepta

In timpul unui tratament de acupunctura, acupuncturistul introduce ace foarte subtiri in anumite locuri de pe corp. Introducerea acelor provoaca de obicei un mic disconfort. Fiecare persoana care efectueaza acupunctura are un stil unic, amestecand adesea aspecte ale abordarilor orientale si occidentale ale medicinei.

Pentru a determina tipul de tratament de acupunctura care va va ajuta cel mai mult, medicul dumneavoastra va poate intreba despre simptomele, comportamentele si stilul dvs. de viata.

De-asemenea, este posibil ca specialistul in acupunctura sa examineze cu mare atentie:

 • Partile corpului tau care sunt dureroase.
 • Forma, acoperirea si culoarea limbii tale.
 • Culoarea fetei tale.
 • Forta, ritmul si calitatea pulsului la incheietura mainii.

Aceasta evaluare initiala si tratament poate dura pana la 60 de minute. Programarile medicale ulterioare dureaza de obicei aproximativ o jumatate de ora. Un plan comun de tratament pentru o singura problema ar consta de obicei, intr-una sau doua tratamente pe saptamana. Numarul de tratamente va depinde de starea tratata si severitatea acesteia. In general, este comun pentru a primi sase pana la opt tratamente.

Rezultate

Beneficiile de care puteti avea parte dupa un tratament de acupunctura sunt uneori dificil de estimat, desi multi oameni considera ca este util tratamentul ca o modalitate de a gestiona mai multe tulburari dureroase.

Cu toate acestea, mai multe studii au indicat ca unele tipuri de acupunctura simulate par sa produca aceleasi rezultate ca acupunctura reala.

Acupunctura are putine efecte secundare; prin urmare, merita incercat daca aveti dificultati in gestionarea durerii cu metode mai conventionale.

Acestea sunt in mare parte cele mai improtante informatii in ceea ce priveste tratamentul prin acupunctura. Cu siguranta insa, dupa ce va faceti o programare acupunctura in Bucuresti si luati legatura cu acupuncturistul, puteti sa solicitati o multime de informatii care va intereseaza.

De obicei, oamenii au o multime de curiozitati in ceea ce priveste acupunctura, mai ales cei care nu doar ca nu au urmat o asemenea terapie, dar nici nu au vazut cum se desfasoara aceasta (nici macar la tv sau online). Cu toate acestea, acupuncturistul va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie inainte de terapie.

Facebook Comments