Alegerea scaunului de birou

Alegerea scaunului de birou

Alegerea scaunului de birou

Stiati ca foarte multe persoane care lucreaza la birou, se confrunta cu dureri de spate, iar acestea sunt cauzate de postura incorecta adoptata la servici?

Calitatea unui scaun de birou este mult mai importanta decat ati putea crede initial, pentru ca va creaza probleme precum adoptarea unei pozitii incorecte, va provoaca dureri de spate, si cu siguranta nu veti dori sa suportati consecintele pe termen lung.

Din acest motiv, in cazul in care intentionati sa alegeti un scaun de birou pentru a va desfasura munca din biroul amenajat acasa (cand lucrati la sediul firmei, angajatorul va pune scaunul la dispozitie), trebuie sa tineti cont de mai multe detalii.

Cel mai probabil veti opta pentru un scaun directorial SIB 818, dar pana sa va indreptati atentia spre TopScaune.ro, care este cel mai renumit magazin online de pe piata in ceea ce priveste scaunele comercializate, trebuie sa cunoasteti mai multe detalii.

Doar dupa ce cunoasteti detaliile pe care le puteti descoperi in acest articol, puteti alege un scaun directorial SIB 818, sau un alt model de scaun de birou.

Trebuie sa cunoasteti pozitia corecta cand stati pe scaunul de birou

Este important ca atunci cand urmeaza sa cumparati un scaun de birou, talpile sa va atinga podeaua, sau daca scaunul are in dotare un astfel de accesoriu, sa atingeti suportul pentru picioare.

Este de-asemenea important sa stiti ca genunchii este necesar sa fie flexati la 90 de grade, si ca trebuie sa se afle fie putin mai jos de solduri, fie la acelasi nivel.

Un alt detaliu important pe care trebuie sa il cunoasteti este legat de curbura naturala a coloanei vertebrale, care vie va fi pastrata prin designul spatarului scaunului de birou ales, fie va fi pastrata datorita suportului lombar al scaunului.

In ceea ce priveste umerii, acestia trebuie sa fie relaxati si usor trasi inapoi, in timp ce antebratele este indicat sa fie asezate paralel cu podeaua. Coatele de-asemenea trebuie sa fie flexate la 90 de grade, iar mouse-ul si tastatura trebuie sa fie asezate aproape, pentru a nu fi necesar sa intindeti coatele pentru a ajunge la ele.

Tipuri de scaune de birou

Atunci cand vine vorba despre tipul scaunelor de birou, va puteti indrepta atentia spre scaune de birou care sunt neajustabile. Acestea nu pot fi reglate dupa cum se poate intelege si din numele lor, dar sunt atractive in ceea ce priveste designul, si pot fi incluse in diferite decoruri.

Aceste scaune nu sunt mobile, nu au mecanisme de reglare si cu siguranta trebuie sa le folositi doar pentru perioade scurte de timp.

Exista apoi scaunele de birou partial ajustabile, care se regleaza doar partial dupa cum se intelege si din denumirea lor. Acestea pot fi rotative, pot fi blocate in diferite unghiuri de inclinare, si pot fi reglate pe inaltime. Pentru o mai buna stabilitate, alegeti un asemenea scaun care are suport cu 5 roti pivotante.

Nu in ultimul rand, exista scaunele de birou care sunt complet ajustabile, si care reprezinta cea mai buna alegere. Un astfel de scaun este si scaunul directorial SIB 818, care va ofera posibilitatea de a face cat mai multe ajustari.

Un astfel de scaun va ajuta sa pastrati o pozitie corecta a spatelui, scazand considerabil durerile si senzatia de oboseala la sfarsitul zilei.

Acestea sunt asadar categoriile de scaune de birou spre care va puteti indrepta atentia, si dupa cum se poate vedea, cele complet ajustabile reprezinta alegerea cea mai buna. Tineti cont insa si de calitatea materialelor folosite de producatori, si nu in ultimul rand, alegeti-va scaunele de birou si in functie de culoare, pentru a se integra in decor.

Facebook Comments