De ce nu se incarca Huawei Mate 9?

De ce nu se incarca Huawei Mate 9?

De ce nu se incarca Huawei Mate 9?

Exista situatii in care telefoanele Huawei Mate 9 nu se incarca, iar aceasta cu siguranta este o problema, pentru ca daca bateria este descarcata complet, telefonul nu poate fi utilizat.

Inainte de a lua decizia de a cumpara anumite piese telefoane Huawei, precum o baterie noua sau un incarcator nou, asigurati-va ca urmati urmatorii pasi de depanare. Este posibil sa remediati problema fara a avea nevoie de aceste telefoane Huawei.

Pasul 1: Asigurati-va ca utilizati incarcatorul si cablul original

Inainte de a face orice altceva, verificati incarcatorul pe care il utilizati pentru a sti daca este unul original sau un tert.

Motivul pentru care producatorii ambaleaza in mod normal, un kit de incarcator impreuna cu unitatea principala, se datoreaza faptului ca aceste accesorii au fost testate sa functioneze perfect cu telefonul, dand tensiunea si curentul corect.

Producatorii de accesorii terte construiesc de asemenea incarcatoare care pot fi egale cu specificatiile unor dispozitive, dar nu puteti fi sigur daca ar lucra cu dispozitivul dvs. sau nu.

Atunci cand depanati o problema de incarcare, este bine sa incepeti sa va asigurati ca utilizati incarcatorul si cablul original.

Pasul 2: Reporniti telefonul de cateva ori

Presupunand ca utilizati incarcatorul si cablul original si ca telefonul dvs. inca nu se incarca, atunci haideti sa nu trecem la rezolvarea problemelor mai complexe.

In schimb, reporniti telefonul de cateva ori pentru a exclude posibilitatea ca problema sa fie cauzata de un mic firmware sau un glitch hardware.

Reboot-urile repara de obicei glitch-urile din sistem sau o problema hardware temporara care apare din cand in cand. Incercati sa reporniti telefonul de cateva ori si apoi incarcati telefonul.

De asemenea, ar fi practic sa il incarcati in timp ce este oprit. Daca inca nu se incarca, atunci pasul urmator va va tine ocupat un pic.

Pasul 3: Verificati fizic incarcatorul, cablul si porturile

Inainte de a efectua verificarea, incercati sa conectati incarcatorul la o alta priza pe care stiti ca functioneaza, deoarece aici ar putea fi problema. Daca problema persista chiar si cu alte prize, continuati cu verificarea fizica a incarcatorului.

Scoateti cablul din el si apoi priviti in port pentru a vedea daca exista resturi, vopsele, coroziuni sau pini indoiti. Pentru resturi si scame, puteti sa le pescuiti in afara portului folosind o penseta, sau puteti sa incercati indepartarea resturilor cu un aer comprimat, daca este posibil. Pentru coroziune, il puteti curata cu un varf cu alcool, si pentru ace indoiti, incercati sa le indreptati cu o penseta.

Cand verificati cablul, tot ce trebuie sa faceti este sa treceti cu degetul prin el de la un capat la altul, pentru a simti ca sunt bulgari sau pauze. De asemenea, trebuie sa verificati conectorii de pe ambele capete pentru a identifica lucrurile pe care incercam sa le gasim in portul incarcatorului.

Cu toate acestea, pentru a verifica daca cablul mai conduce electricitate, incercati sa il conectati la computer, daca este posibil, apoi conectati-l la telefon. Calculatorul dvs. ar trebui sa-l poata detecta cu conditia ca optiunile USB sa fie setate pe media sau transfer de fisiere (nu se incarca doar) si daca nu are pauze.

Dupa ce verificati daca incarcatorul si cablul nu au probleme, verificati portul de incarcare al telefonului pentru a afla daca problema este provocata de scame, murdarie, coroziune si pini indoiti.

Spalati-l cu aer comprimat pentru a va asigura ca este curat si in cazul acelor indoite, puteti incerca sa le indreptati, dar fiti foarte atenti pentru a nu le deteriora. Cea mai sigura ruta este sa permiteti tehnologiei sa o faca pentru dvs., daca este intr-adevar cazul.

Pasul 4: Duceti telefonul la service

Daca primii 3 pasi nu au dat rezultate favorabile, atunci nu puteti face nimic pentru telefonul dvs. Este timpul sa-l duceti intr-un service gsm, acolo unde specialistii il vor analiza, si vor vedea care piese telefoane Huawei nu permit incarcarea (incarcatorul sau mufa de incarcare), si va vor inlocui piesele defecte cu alte piese telefoane Huawei compatibile, pe care le cumpara de la un magazin gsm.

Facebook Comments