Airsoft – ce replica sa alegi?

Airsoft – ce replica sa alegi?

Airsoft - ce replica sa alegi?

Exista multe  tipuri de replici airsoft: pistol airsoft cu ​​arc, pistol electric sau chiar CO2 , cum sa alegi replica ideala?

Alegerea ar trebui sa se bazeze pe diverse criterii, cum ar fi:

  • Bugetul tau.
  • Stilul tau de joc.
  • Caracteristicile tale personale.

Criteriile pot fi numeroase, iar daca in timp poti dezvolta o afinitate cu un model cu totul anume, atunci cand esti la inceput poate fi dificil sa alegi din toate reproducerile disponibile pe piata.

In acest articol, iti sugerez sa faci un bilant al diferitelor tipuri de reproduceri, caracteristicile acestora si cateva sfaturi pentru a te ajuta sa alegi cea care ti se potriveste cel mai bine.

Ce pistol airsoft sa alegi?

Exista 3 tipuri principale de arme, fiecare cu avantajele si dezavantajele lor:

  • Replici AEG (pistol electric automat) :

Aceste replici au un mecanism electric care propulseaza bilele si trebuie sa fie alimentate de baterii. In ciuda acestui fapt, durata de viata a bateriei este buna atata timp cat alegi o replica cu o baterie suficienta. Acest model replica necesita foarte putina intretinere si este o investitie buna din punct de vedere al longevitatii.

Potrivit diferitelor marci, replicile AEG nu ofera suficiente senzatii (lipsa de realism) si prezinta o reactivitate mai putin izbitoare decat celelalte tipuri de replici.

  • Replici CO2 sau gaze :

Acest model replica propulseaza bilele folosind gaz sau CO2. Acest tip de replica se gaseste cel mai adesea sub forma de replica de pistol airsoft. Pentru aceste modele, principalul avantaj este realismul in ceea ce priveste senzatiile.

Aceste replici, pe de alta parte, necesita mai multa intretinere, mai mult buget pentru a putea obtine in mod regulat rezerve.

  • Replici cu arc:

Aceste replici au un mecanism cu arc. Au avantajul de a furniza putere mare, necesita o intretinere redusa si pot functiona pentru o perioada lunga de timp.

Cu acest model de replica, totusi, este necesar sa reincarci dupa fiecare tragere, iar raza de actiune poate fi limitata.

Replici adaptate jucatorului

Pentru a-ti directiona achizitia catre o replica mai degraba decat catre alta, trebuie sa iti pui intrebarile potrivite si sa iti adaptezi decizia la mai multe criterii:

  • Inaltimea si greutatea ta: Morfologia ta va fi un lucru foarte important de luat in considerare, intr-adevar nu trebuie uitat ca va trebui sa sustii greutatea si dimensiunea replicii si echipamentului tau. Asa ca nu te grabi sa iei cea mai mare si mai grea replica.
  • Locul unde se practica airsoft: daca se joaca afara sau intr-o cladire, nu va avea acelasi domeniu de aplicare. O arma lunga va fi mai eficient in aer liber, in timp ce una scurta se va preta mai mult la jocurile de interior.
  • Stilul tau de joc: Daca esti un jucator mai mobil, cel mai bine este sa apelezi la replici compacte pentru a-ti oferi multa libertate de miscare. Dimpotriva, daca preferi un stil de joc mai relaxat, armele lungi vor functiona mai bine.
  • Scenariile tale: pentru mai mult realism, te poti decide si asupra modelului de replica in functie de scenariile in care joci (replici de arme istorice, moderne, pistol pentru trage la tinta).

Facebook Comments