De ce avem atatea pofte dulci?

De ce avem atatea pofte dulci?

De ce avem atatea pofte dulci?

Ascunzandu-se in spatele simplului „am pofta de dulce” nu este o scuza pentru a manca dulciuri fara a va opri. Este adevarat ca exista oameni care se bucura de deserturi mai mult decat altii, dar daca situatia devine aproape dependenta, este de obicei o consecinta a obiceiurilor proaste si a unui atasament emotional fata de aceste produse.

Zaharul si produsele foarte dulci au efecte asupra creierului; sunt placute si provoaca o oarecare dependenta, la fel ca si ciocolata. Ele au, de asemenea, o alta consecinta negativa: ne cresc nivelul de toleranta, cerul gurii se obisnuieste sa manance dulciuri si mai dulci si mai dulci, ceva tipic ultra-procesat.

Dupa cum explica nutritionistul Carlos Rios, aceste produse – ciocolata, bomboane, dulciuri, biscuiti etc. – Ne inconjoara peste tot si atribuim o valoare emotionala care ne scuteste de stres sau ne face sa ne simtim mai bine. Unele sunt chiar integrate in rutina zilnica, asociate cu anumite momente ale zilei, iar daca nu le luam, se pare ca „ne lipseste ceva”.

Daca mergem pe o dieta, lucrurile se complica si mai mult pentru ca punem restrictii mai severe asupra dietei noastre, creand mai multa anxietate. Totul se schimba insa daca mancam, cu moderatie…

Vrei ceva dulce? Incearca deliciosul cozonac Boromir Magnum 3.3 kg. 

Fructele proaspete

Nimic mai simplu decat o portie de fructe bune de sezon pentru a calma anxietatea, poftele sau foamea intre mese. Ar trebui sa fie desertul nostru obisnuit.

Restul fructelor sunt in mod natural dulci si asta va ajuta la calmarea poftei de deserturi. Este intotdeauna recomandabil sa-l consumi intreg.

Cum sa consumi un fruct? Bine spalat. Cu iaurt, fulgi de ovaz sau sub forma de compot.

Iaurt simplu si alte produse lactate

Vorbind de iaurt, este un alt aliment perfect pentru atunci cand suntem atacati de pofta de dulciuri sau de foame in general. De asemenea, alte produse lactate usoare si usor digerabile, bogate in proteine, cum ar fi branza proaspata, kefirul sunt alternative bune la zahar. Trebuie doar sa va asigurati ca acestea sunt pe cat posibil de naturale.

Alege un brand bun, cunoscut, si invata sa gusti aroma pura. O alta optiune este sa adaugati fructe proaspete, portocale sau coaja de lamaie, scortisoara sau vanilie.

Nuci si seminte

Da, foarte energice, si pline de virtuti: nucile sunt bijuterii nutritionale care, luate cu masura, nu ne vor ruina dieta. Migdalele, nucile, fisticul, castanele, caju, alunele pot fi mancate in mod natural, fara prajire pe cat posibil fara sare.

Ele sunt sanatoase si va pot ajuta chiar sa pierdeti in greutate, deci este o idee buna sa aveti intotdeauna un bol cu un amestec pe placul vostru acasa sau la serviciu. Ele sunt, de asemenea, gustarea preferata pentru a fi luate in deplasarile cu masina, ele sunt usor de transportat si conservate si sunt foarte simplu de mancat oriunde. Daca ne este greu sa ne controlam, cel mai bine este sa pregatim portiuni de consum pentru a nu cadea in tentatia de a ajunge sa mancam prea multe, la o singura masa.

Facebook Comments