Vata Rockwool – izolatia termica si fonica preferata

Vata Rockwool – izolatia termica si fonica preferata

Vata Rockwool - izolatia termica si fonica preferata

Izolatia termica si fonica sunt esentiale pentru a mentine o temperatura confortabila in interiorul cladirilor si pentru a reduce zgomotul provenit din exterior. Printre cele mai populare materiale de izolatie utilizate in prezent se numara vata Rockwool.

Ce este vata Rockwool?

Vata Rockwool este un material de izolatie fabricat din fibre de bazalt topite si transformate in fire fine. Aceste fibre sunt apoi impletite si tratate cu un liant pentru a forma placi, role sau alte forme de izolatie. Vata Rockwool este rezistenta la foc, nu se micsoreaza sau se dilata si are o durata de viata lunga, fiind o alegere populara pentru izolatia cladirilor.

De ce sa alegi vata Rockwool?

Exista numeroase motive pentru care vata Rockwool este preferata pentru izolarea cladirilor. In primul rand, aceasta are o performanta termica excelenta, pastrand caldura in interior in timpul iernii si mentinand un mediu racoros in timpul verii. De asemenea, este o alegere buna pentru izolarea fonica, reducand zgomotul din exterior si intre incaperi.

Vata Rockwool este, de asemenea, rezistenta la foc si poate fi utilizata intr-o varietate de aplicatii, inclusiv in constructia de cladiri cu mai multe etaje. Acest material de izolatie nu contine substante chimice daunatoare sau toxice si este complet reciclabil, fiind o alegere buna pentru mediul inconjurator.

Cum se instaleaza vata Rockwool?

Vata Rockwool poate fi instalata intr-o varietate de aplicatii, inclusiv in pereti, acoperisuri si podele. Aceasta poate fi taiata la dimensiunile potrivite si este usor de instalat cu ajutorul unor instrumente de baza, cum ar fi cutite si agrafe. Este important sa se asigure o instalare corespunzatoare pentru a obtine performantele termice si fonica dorite.

Pretul vatei Rockwool

Pretul vatei Rockwool variaza in functie de dimensiunea si forma materialului, precum si de furnizorul de la care se achizitioneaza. In general, pretul mediu pentru vata Rockwool este in jur de 30-40 lei pe metru patrat pentru o grosime de 10 cm. Este important sa se ia in considerare si costurile de transport si livrare atunci cand se face o comparatie intre diferiti furnizori.

Concluzie

Vata Rockwool este o alegere excelenta pentru izolarea termica si fonica a cladirilor. Aceasta ofera performante superioare in ceea ce priveste reducerea pierderilor de caldura si zgomot, este rezistenta la foc si nu contine substante chimice toxice. De asemenea, este usor de instalat si este complet reciclabil.

Pretul vatei Rockwool poate varia in functie de dimensiunea si forma materialului, dar este competitiv in comparatie cu alte optiuni de izolatie. In concluzie, daca sunteti in cautarea unei solutii de izolatie eficiente si durabile, vata Rockwool este o alegere excelenta. Cu o performanta termica si fonica superioara, rezistenta la foc si un impact minim asupra mediului inconjurator, aceasta este preferata de constructori si proprietari de cladiri deopotriva. In plus, pretul competitiv face ca aceasta optiune de izolatie sa fie accesibila pentru orice buget.

Daca sunteti interesat sa achizitionati vata Rockwool, exista multe optiuni disponibile pe piata. Este important sa luati in considerare dimensiunea si forma necesare pentru a va potrivi nevoilor de izolare. In plus, trebuie sa alegeti un furnizor de incredere care ofera produse de calitate si servicii de instalare.

Care sunt cauzele pentru care ai apa in subsol?

Iata cele mai frecvente trei simptome si cauzele fiecareia dintre aceste probleme mai jos.

Apa curge prin podeaua de beton din subsol

Daca apa trece prin podeaua subsolului sau intra acolo unde peretii subsolului se intalnesc cu podeaua, atunci sursa apei este probabil apa subterana. Exista cateva motive pentru aceasta.

Cauze:

Presiune hidrostatica –  Cresterea apei subterane si saturatia pe vreme umeda determina presiune hidrostatica, care impinge fundatia si impinge apa prin fisuri si deschideri din beton. Aceasta presiune poate provoca, de asemenea, craparea podelei si peretilor subsolului.

Apa langa peretele exterior al fundatiei sau pete pe peretele fundatiei

Daca apa din subsol pare sa fie doar langa peretii exteriori ai fundatiei, atunci problema este probabil apa de suprafata care nu se scurge corect. Exista mai multe probleme de cautat in jurul casei tale.

Cauze:

Ferestre cu scurgeri de la subsol sau puturi de ferestre infundate –  Frunzele si resturile pot infunda puturile ferestrelor si le pot umple cu apa. Apa se poate scurge in subsol prin fisuri si goluri din jurul ferestrelor vechi de la subsol.

Jgheaburi care se revarsa – Apa care se revarsa din jgheaburi poate patrunde in subsol si poate eroda solul, ceea ce poate provoca fisuri ale fundatiei.

Burlane scurte – Izvoarele ar trebui sa se extinda la cel putin 10 picioare de casa pentru a se asigura ca scurgerea este evacuata suficient de departe de fundatie.

Panta de peisaj – Curtea si solul de langa casa ar trebui sa se incline departe de fundatie pentru a impiedica apa sa se acumuleze si sa sature solul.

Pavaj asezat – Pavajul se poate crapa si se depune in timp, ceea ce poate face ca apa de ploaie sa curga spre casa. Un antreprenor poate repara sau inlocui pavajul astfel incat acesta sa se incline departe de casa.

Scurgeri din acoperis – Scurgerile de apa prin acoperis se pot scurge si pot deteriora tavanul sau peretii subsolului.

Aflati mai multe despre cauzele apei din subsol dupa ploaie si despre modalitatile prin care puteti rezolva aceasta problema.

Facebook Comments