Tipuri de masini grele utilizate in constructii

Tipuri de masini grele utilizate in constructii

Tipuri de masini grele utilizate in constructii

In industria constructiilor exista mai multe modalitati de a sprijini distributia si fabricarea proiectelor de beton. Printre acestea se numara mixere portabile cu tambur, care functia lor principala este de a amesteca si transporta betonul de la o instalatie fixa de dozare la punctul de expediere.

Acestea sunt ideale atunci cand sunt necesare volume mari de livrare si in perioade scurte de timp. Acestea sunt fabricate din diferite capacitati volumetrice, de la 5 la 9 metri cubi, in functie de ceea ce este necesar.

Exista, de asemenea, fabrici de beton de productie continua, aceste echipamente pot produce beton la fata locului, cu o livrare medie a productiei intre 50 si 80 de metri cubi pe ora, in fiecare reaprovizionare.

Acestea sunt foarte versatile si pot fi utilizate atunci cand proiectul este foarte departe de o instalatie de dozare fixa sau daca zona este prea mica pentru a monta una. Acestea pot fi realimentate la fata locului cu un incarcator frontal si suruburi de livrare a cimentului la fata locului.

Utilizarea pompelor de beton

Cand gasim spatii pe santier unde nu poate intra un mixer portabil sau o fabrica continua de beton, se recurge la pompe de beton.

Acestea sunt folosite pentru a muta betonul dintr-un punct si mutate cu ajutorul tevii presurizate in zona in care doriti sa plasati, sa zicem, niveluri inferioare si superioare. Aici putem avea livrari aproximative de la 30 la 57 de metri cubi pe ora si va depinde de modelul care este utilizat in acest moment.

Pompa

Acum, daca avem acces la lucru pentru vehiculele de marfa si evacuarile sunt necesare la niveluri mai mici sau mai mari, o pompa de brat din beton poate fi pozitionata; are intervale de lucru foarte versatile, pentru a face o livrare mai eficienta si pentru a economisi timp prin faptul ca nu trebuie sa asamblati teava. Cu acest echipament putem lucra la inaltimi de la 20 la 36 de metri cu rotatii de 360°.

Zi de zi in constructie, toate aceste echipamente sunt folosite pentru a face munca pe santier mai usoara, mai eficienta, mai sigura si mai prietenoasa pentru cei care indeplinesc aceste sarcini. Poti vedea detalii despre preturi pe Retutilaje buldoexcavator de vanzare.

Ce este un buldozer?

Buldozerul este o masina de constructii puternica montata pe sine sau punti pneumatice cu o lopata frontala larga care este utilizata la efectuarea demolarilor, lucrarilor de excavare, impingerilor, pentru a nivela solul etc. De fapt, buldozerul este cunoscut pentru dimensiunea remarcabila a lamei din fata in comparatie cu cabina si alte masini.

Buldozerul este un termen englezesc care inseamna nivelator. Este un tip foarte util de tractor in lumea constructiilor pentru a efectua lucrari de terasament.

In plus fata de acea lopata frontala pe care am mentionat-o, situata in fata, prezinta si un ripper in spate care favorizeaza executarea altor sarcini si, prin urmare, permite o versatilitate mai mare. Si adevarul este ca aceasta masinarie are multe utilizari in lumea contructiilor.

Cum au aparut buldoexcavatoare

Adesea, galeata buldoexcavatorului poate fi inlocuita si cu accesorii electrice, cum ar fi un spargator , sape, melc sau o masina de slefuit cioturi. Articularea imbunatatita a atasamentelor poate fi realizata cu atasamente intermediare, cum ar fi tiltrotatorul. Multe buldoexcavatoare dispun de cuplare rapida  a sistemelor de montare (atasare rapida) si circuite hidraulice auxiliare pentru montarea simplificata a atasamentului, crescand utilizarea masinii pe santier.

Unele galeti de incarcare au un fund retractabil , permitandu-le sa goleasca sarcina mai rapid si mai eficient. Galele de incarcare cu fund retractabil sunt adesea folosite si pentru nivelare si razuire. Ansamblul frontal poate fi un atasament detasabil sau montat permanent.

Deoarece sapatul pe anvelope provoaca in mod intrinsec sa se balanseze masina, iar greutatea oscilanta a buldoexcavatorului ar putea face ca vehiculul sa se rastoarne, majoritatea buldoexcavatoarelor folosesc stabilizatoare hidraulice sau stabilizatori in spate atunci cand sapa si coboara cupa incarcatorului pentru o stabilitate suplimentara.

Aceasta inseamna ca cupa trebuie ridicata si stabilizatoarele retractate atunci cand vehiculul trebuie sa isi schimbe pozitiile, reducand eficienta. Din acest motiv, multe companii ofera excavatoare pe senile miniaturale, care sacrifica functia incarcatorului si capacitatea de a fi condus de la un santier la altul, pentru o eficienta sporita a sapaturii.

Cadrul lor relativ mic si controlul precis fac buldoexcavatoarele foarte utile si comune in proiecte de inginerie urbana , cum ar fi constructii si reparatii in zone prea mici pentru echipamente mai mari. Versatilitatea si dimensiunile lor compacte le fac unul dintre cele mai populare vehicule de constructie urbana . Pentru proiecte mai mari, se foloseste in general un excavator pe senile.

In ultimii ani, tractoarele mici compacte au devenit foarte populare printre proprietarii privati. Tractoarele subcompacte, de dimensiunea dintre un tractor compact si un tractor pentru gazon, sunt adesea vandute in configuratia de buldoexcavator, uneori cu o masina de tuns tuns pe burta inclusa. Aceste tractoare ofera proprietarilor privati de case posibilitatea de a efectua proiecte minore de excavare.

Facebook Comments