Tacamuri din otel inoxidabil 18/10 vs. 18/0? – Tipuri de otel utilizate pentru fabricarea tacamurilor

Tacamuri din otel inoxidabil 18/10 vs. 18/0? – Tipuri de otel utilizate pentru fabricarea tacamurilor

Ar trebui sa stiti diferenta dintre cumpararea 18/10 grad tacamuri din otel inoxidabil sau tacamuri 18/0.
Aceste numere reprezinta procentele continutului de crom si nichel din otel.
De exemplu, tacamurile din otel inoxidabil etichetate 18/10 au un continut de crom de 18% si un continut de nichel de 10%. Alternativ, tacamurile nominale 18/0 au un continut de crom de 18% cu continut zero de nichel.
Cromul este o substanta metalica dura care imbunatateste durabilitatea si rezistenta tacamurilor, in timp ce nichelul este un element metalic argintiu care ajuta la rezistenta la procesul de coroziune.

Tacamuri clasificate 18/10

  • Rezistent la rugina
  • Durabilitate ridicata
  • Finisaj lucios si lucios.
  • Cost mai mare

Tacamuri calificate 18/0

  • Alternativa de cost mai mic
  • Stralucire mai moale

Selectarea tacamurilor (pentru catering si acasa)

Odata ce stiti ce grad de tacamuri se potriveste cel mai bine nevoilor dv, va trebui sa selectati ce stil va reflecta cel mai bine principiile si temele de baza ale restaurantului. Desi alegerea finala va fi personala, exista anumite ghiduri care pot fi o sursa de consideratie.

Stil

Gustul si imprejurimile casei sau restaurantului dv vor determina stilul de tacamuri pe care il alegeti.

Luati in considerare tipul de oaspeti pe care ii primiti pe care ii atrageti in mod regulat si urmariti sa va reflecte gusturile generale. Luati in considerare un design traditional sau modern, manere rotunjite sau plate, elemente decorative sau metal neted si tipul de finisaj, fie periat, fie lustruit. Poti cumpara mai multe astfel de produse de pe HORECA.

Durabilitate si pret

Estetica vizuala este doar un element al tacamurilor comerciale. Cumpararea de tacamuri elegante si ostentative ar fi lipsita de sens in cazul in care acestea trebuie sa fie inlocuite in fiecare luna sau cam asa ceva.

Calitatea fabricatiei trebuie recunoscuta pentru a asigura durabilitatea si longevitatea pieselor. Otelul inoxidabil este o alegere populara, deoarece are rezistenta combinata cu etichete de pret economice.

Atunci cand sunt intretinute si ingrijite in mod corespunzator, tacamurile din otel inoxidabil pot ramane la un standard ridicat pentru multi ani de utilizare. Alegerea intre 18/10 si 18/0 va determina rezistenta elementelor la oxidare si nivelul de luminozitate care poate fi asteptat de la produs.

Echilibru si greutate

Tacamurile perfecte ar trebui sa aiba o senzatie confortabila si echilibrata atunci cand sunt tinute in mana. Cu cat tacamurile sunt mai grele, cu atat vor arata mai scumpe si cu atat ar trebui sa fie mai durabile. Tacamurile in stil formal sunt de obicei mai mari si mai grele decat piesele medii si, prin urmare, mai scumpe, prin urmare, utilizate in principal in restaurante de inalta calitate. Daca doriti o optiune mai ieftina, articolele cu greutate medie vor fi mai accesibile, desi un pic mai fragile decat alternativele grele.

Combinati cu intelepciune

Este recomandat sa stabiliti posibile optiuni de tacamuri cu tacamurile existente pentru a va asigura ca acestea se potrivesc perfect inainte de a face orice achizitii.

Cum au aparut primele linguri?

Cele mai vechi mentiuni despre lingura in Anglia pot fi datate din 1259, cand relatarile din garderoba regelui Edward I mentioneaza linguri. Nu numai ca lingurile au fost folosite ca ustensile de mancare in acea perioada, dar, la fel ca Egiptul Antic, lingurile au avut semnificatie in ceremonii ca semn al bogatiei si puterii. In timpul incoronarii unui nou rege britanic, noul suveran numit avea sa fie uns cu o lingura ceremoniala.

Cotonul a devenit material comun pentru linguri in secolul al XIV- lea , facandu-le mai accesibile pentru o mare parte din clasele de jos si de mijloc. Secolul al XV -lea a vazut singura varianta reala a designului tipic, o lingura pliabila care ar putea incapea in buzunare pentru o calatorie usoara. S-ar putea argumenta ca a fost primul ustensil de grab-n-go.

In vremea Tudorilor, in secolul al XVI- lea , seturile de linguri apostolice sau lingurile cu imaginea unui sfant sau apostol la capatul manerului, au devenit cadouri comune de botez. Curand, lingurile de botez cu materiale care reflectau clasele sociale, au fost comune pentru toate categoriile sociale. Cei bogati s-au nascut literalmente cu linguri de argint in gura.

Lingura a vazut mai multe modificari de design de-a lungul Renasterii si in secolul al XVIII- lea . Atunci designul modern, un bol ingust, de forma eliptica, cu un capat rotunjit al manerului, a ramas blocat pentru secolele care au urmat.

In industria alimentara de astazi, exista linguri pentru orice tip de nevoie de pregatire si servire. Restaurantele si alte operatiuni de alimentatie folosesc linguri pentru consumul de alimente, cum ar fi supe sarate sau gelato decadent, pentru amestecarea si amestecarea ingredientelor si pentru masurare. Marimea poate varia, dar forma simpla, dar sofisticata a lingurii ramane neschimbata. Tot ce conteaza de fapt este sa alegeti corect lingurile.