Perete despărțitor glisant: ce este, cum se montează și ce avantaje are pentru amenajarea spațiului

Perete despărțitor glisant: ce este, cum se montează și ce avantaje are pentru amenajarea spațiului

flexio0 cover 1

Atunci când vorbim despre apartamente cu un spațiu limitat, dar și o configurație neconvențională, un perete despărțitor glisant poate fi o soluție foarte bună pentru a compartimenta mai bine un anumit spațiu. În acest fel, un astfel de perete despartitor glisant poate fi o soluție elegantă, dar și eficientă în același timp, astfel încât reorganizarea spațiului să fie una cât mai bine făcută. Există mai multe lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre un astfel de perete glisant, astfel încât să luați decizia cea mai bună cu privire la unul.

Ce reprezintă un astfel de perete despărțitor glisant?

Un perete despărțitor glisant este o soluție utilă din multe puncte de vedere, acesta reprezentând de fapt un sistem inovator de uși culisante, acest sistem fiind folosit la compartimentarea spațiilor rezidențiale, dar și comerciale. Cu ajutorul unui astfel de sistem modern, veți ajunge să separați zone individuale ale casei într-un mod cât mai precis. Nu se va elimina în acest fel posibilitatea de a vă bucura de un spațiu open space în acest fel.

Alegând acest perete despărțitor glisant veți avea la dispoziție o soluție smart pentru compartimentarea spațiilor, aceasta soluție oferindu-vă beneficiile pe care le doriți. Un avantaj major al unui astfel de perete este că el vă poate oferi beneficiile dorite fără a sacrifica unul dintre cele mai importante aspecte și anume lumina naturală.

Spre deosebire de ușile acordeon, un astfel de perete despărțitor living din sticlă securizată este de obicei instalat pe întreaga înălțime a camerei, acesta devenind practic parte din decor. În acest fel, el poate fi montat, astfel încât să nu interfereze în nici un caz cu structura podelei. Acest aspect este unul foarte important, mai ales în situația în care vă doriți menținerea integrității ambelor zone ale unei anumite încăperi și anume să vă bucurați atât de bucătărie, cât și de camera de zi. 

În același timp nu vă doriți ca diviziunile de pe podea să rămână vizibile după glisarea panoului. În acest fel, veți avea parte de un perete despărțitor glisant, acesta montandu-se pe șine direct pe perete sau pe tavan. Podeaua vă rămâne neatinsă în acest fel, iar aspectul încăperii va fi unul interesant din toate punctele de vedere.

Unde este un perete glisant cel mai potrivit?

Un astfel de perete despărțitor glisant este soluția cea mai bună de a fi instalat între bucătărie și living. De asemenea, el mai poate fi instalat chiar și în dormitor. Ideea este că acest perete va lăsa lumina să intre și astfel veți avea parte de un aspect al încăperilor voastre foarte elegant. Există o mulțime de motive pentru a vă bucura de acest perete despărțitor glisant într-un apartament de exemplu, astfel încât să limitați pe cât posibil răspândirea mirosurilor în living, în momentul în care vă preparați masa preferată.

Perete Despartitor Glisant: Soluții Elegante pentru Spații Flexibile

Acest perete despărțitor este o soluție excelentă pentru apartamentele de tip studio, iar dacă aveți mai mult spațiu disponibil într-o cameră se poate aranja acest spațiu în funcție de nevoile pe care le aveți. În acest fel, este o idee bună să plasați un perete despărțitor în apartament, astfel încât zona de lucru să fie cât mai bine compartimentată. Mai puteți realiza în acest fel și o zonă de odihnă, astfel încât dormitorul să fie unul cât mai intim.

O alta idee pe care o puteți considera este să vă folosiți de un perete despărțitor, astfel încât să separați camera copiilor. Dacă aveți doi copii și o singură cameră pentru aceștia, atunci un perete despărțitor este o idee bună în ceea ce privește o mai bună compartimentare. În acest fel, o cameră simplă se poate transforma într-o camera dublă. 

Copiii voștri vor putea să se bucure astfel de un spațiu privat pentru a dormi sau pentru a studia. Acest lucru este destul de diferit față de un perete din lemn sau din rigips. Marele avantaj al unui perete despărțitor glisant este că acesta dispare, iar în acest fel copiii vor putea să se bucure de un spațiu mai mare pentru aventurile zilnice.

Unde mai poate fi folosit un astfel de perete despărțitor?

În zona de lucru, un astfel de perete despărțitor poate fi o soluție de avut în vedere. Chiar și în situația biroului, dar cu precădere în situația în care vă doriți să lucrați de acasă, un astfel de perete despărțitor poate fi soluția cea mai bună pentru a vă bucura de liniștea, dar și de compartimentarea dorită. În acest fel, veți putea separa viață de familie de muncă, atât la propriu, cât și la figurat.

Nu este greu să creați un spațiu ideal pentru biroul vostru de acasă și anume un spațiu funcțional, dar și confortabil în același timp. Acest spațiu beneficiază de mai multă lumină naturală, de aceea taskurile zilnice nu mai sunt nici o problemă pentru voi. 

Imediat ce vă terminați toate aceste taskuri, vă puteți întoarce la cei apropiați și să vă bucurați de familie. Spațiul pentru birou poate fi utilizat doar pentru muncă și astfel acest spațiu se va separa foarte ușor folosind un perete despărțitor.

Un alt mod de folosire al unui perete despărțitor este către zona de baie. Acesta poate fi o modalitate excelentă de a crea o zonă de duș mare, dar și confortabilă în același timp. Peretele despărțitor este o soluție din acest punct de vedere și anume o soluție care vă ajută în separarea cât mai buna a spațiilor din interiorul unei locuințe.

Ce variante de perete despărțitor ai la îndemână?

În ceea ce privește aceste soluții pereți despărțitori, trebuie să știți că aveți la îndemână o mulțime de astfel de soluții pe care le puteți considera. Pereții aceștia vă oferă o compartimentare elegantă pentru spațiul vostru. Ei ies în evidență printr-o multitudine de materiale, aceștia oferind locuințelor spațiul luminos de care oricine se poate bucura. Acești pereți sunt confecționați din materiale solide, fie că vorbim despre rame sau despre panouri de sticlă securizată, de aceea ei sunt o alegere buna, pentru orice persoană care își dorește un spațiu cât mai plăcut.

Facebook Comments