Obiceiuri sanatoase care te vor ajuta sa ai o viata mai echilibrata

Obiceiuri sanatoase care te vor ajuta sa ai o viata mai echilibrata

Obiceiuri sanatoase care te vor ajuta sa ai o viata mai echilibrata

Conducerea unui stil de viata mai bun consta in incorporarea unor obiceiuri sanatoase care va pot permite sa promovati sanatatea, sa preveniti dezvoltarea bolilor si sa va imbunatatiti calitatea vietii. Este vorba despre a face schimbari reale in modul in care traiesti si a lua masuri care te vor ajuta sa te simti si sa traiesti mai bine (MedlinePlus, 2019).

Organizatia Mondiala a Sanatatii a definit ca un stil de viata bun se concentreaza pe o dieta sanatoasa; sa faca activitate fizica regulata; mentinerea unei greutati corporale sanatoase; nu bea prea mult alcool; si fara fumat.

Acest lucru va afecteaza in mod direct bunastarea fizica si mentala, ceea ce va va permite sa va bucurati de o existenta mai deplina. Lucreaza cu un instructor fitness, daca vrei sa obtii rezultate bune.

Obiceiuri sanatoase pe care ar trebui sa le adopti pentru a avea un stil de viata mai bun

Institutele Nationale de Sanatate din SUA (NIH, 2019) afirma ca a face obiceiuri sanatoase parte din rutina ta zilnica te poate ajuta sa te simti mai bine despre tine. Nu numai ca te protejeaza de problemele de sanatate, dar te mentine activ si mai plin de energie. De asemenea, va intareste si va permite sa petreceti suficient timp avand grija de voi insiva si obtinand o versiune mai buna a dvs.

In urma unei vieti echilibrate va va creste nivelul de satisfactie si va oferi stimuli mai buni la nivel cognitiv. Acest lucru va poate ajuta sa luati decizii mai bune si sa aveti relatii pozitive cu mediul dvs. In plus, veti avea grija de sanatatea si stima de sine si veti invata sa gestionati stresul intr-un mod mai bun.

 1. Mentine o dieta echilibrata pentru a avea un stil de viata mai bun

Mentinerea unei diete echilibrate inseamna consumul unei mari varietati de alimente in proportiile potrivite. Este vorba despre alegerea cantitatii potrivite de alimente din diferite grupuri pentru a obtine o alimentatie buna. Acest lucru va va ajuta sa castigati energia de care are nevoie corpul dumneavoastra in functie de nivelul activitatii zilnice (NHS, 2019).

2 Obtine activitate fizica regulata pentru a avea obiceiuri sanatoase

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS, 2020) afirma ca activitatea fizica contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, cum ar fi inima si accidentul vascular cerebral, cancerul si diabetul. In plus, reduce simptomele depresiei si anxietatii si imbunatateste rationamentul, invatarea si abilitatile de judecata. Recomanda activitati fizice aerobice moderate (cum ar fi mersul pe jos, alergarea si ciclismul) timp de cel putin 150-300 de minute; adica 30 de minute pe zi timp de cinci zile pe saptamana.

De ce dansam?

Dansam pentru a ne exprima. Dansul este expresia in miscare. Dansul comunica sentimente, senzatii, chiar opinii. Toate culturile danseaza. Din punct de vedere istoric si cultural am dansat mereu. Prin traditie sau prin rit, prin hobby sau prin profesie, miscarea si muzica au fost intotdeauna prezente intr-un fel sau altul.

In dans exista ritm, rit, conexiune, sincronizare, interactiune corp-minte, exista expresie. Dansul este un tip de experienta de exprimare si comunicare care, in acelasi timp, ne permite sa experimentam noi senzatii cu corpul, mintea si spiritul.

Tipuri de dans

Dansul a facut parte din cultura umana inca din cele mai vechi comunitati si civilizatii, dovezile inregistrate ale dansului datand de acum 30.000 de ani.

De atunci, diferite dansuri s-au schimbat, s-au contopit si au evoluat in ceea ce stim astazi ca fiind cele mai cunoscute genuri de dans.

Iata o lista cu cele mai populare tipuri de dans:

 1. Balet
 2. Bal de sala
 3. Contemporan
 4. Hip Hop
 5. Jazz
 6. Tap Dance
 7. Dans popular
 8. Dans irlandez
 9. Dans modern
 10. Dans swing

Dansul de balet s-a dezvoltat in timpul Renasterii italiene, inainte de a evolua in Franta si Rusia intr-un dans concert destinat spectacolului public. Acesta este sub forma unui balet, in care dansul este coregrafiat cu muzica clasica.

Productiile de balet variaza intre utilizarea costumelor elaborate si montarea in scena si utilizarea costumului minim si punerea in scena. Baletul este acum o forma de dans foarte raspandita, foarte tehnica, cu multe subgenuri, inclusiv clasic, romantic, neoclasic si contemporan.

Cu sase metode de baza recunoscute: metoda Cecchetti, metoda Bournoville, metoda Vaganova, Scoala Franceza, metoda Academiei Regale de Dans si metoda Balanchine, baletul este studiat profesional la scolile de dans de top din intreaga lume.

Harlequin Floors a dezvoltat o gama de ringuri de balet specializate, care ofera suficienta tractiune pentru a preveni ranirea, permitand in acelasi timp miscarile fluide cerute de dansul de balet. Harlequin Cascade este unul dintre cele mai populare ringuri de balet ale noastre si poate fi asezat pe multe dintre podelele noastre cu arcuri .

Harlequin Floors ofera, de asemenea, bare de balet profesionale, disponibile fie ca bare permanente pe perete , pe podea sau de sine statatoare .

Facebook Comments