Aflati care sunt cele mai utilizate masini grele in constructii

Aflati care sunt cele mai utilizate masini grele in constructii

Aflati care sunt cele mai utilizate masini grele in constructii

Masinile grele in constructii sunt utilizate in diverse scopuri, desi sunt intotdeauna ocupate in proiecte mari. Selectarea diferitelor tipuri de echipamente grele depinde de amploarea lucrarilor si de bugetul proiectului. Acest lucru face ca procesul de constructie sa fie mai usor si mai rapid.

Aici descompunem caracteristicile principalelor masini grele utilizate in domeniul constructiilor.

– Camion Hopper: acestea sunt autovehicule care au o cutie de descarcare in spate pentru transportul materialelor. Ele sunt folosite ca masini de incarcare si functia lor este pur de transport.

– Excavator: este un echipament utilizat pentru excavare si terasament. Caracteristica sa distinctiva se concentreaza pe posibilitatea de a face 360º se transforma pe propria axa, spre deosebire de buldoexcavator, a carui gama este mai limitata. https://www.parbrizutilaj.ro/este locul din care poti cumpara parbrize si lunete pentru utilaje atunci cand ai nevoie de astfel de produse.

– Asphalter: se foloseste pentru amplasarea asfaltului pe suprafete. Acest tip de echipament este de obicei insotit de un camion incarcat cu asfalt si un compactor pentru a se asigura ca lucrarea finala este optima.

– Incarcator frontal: acesta este numele dat echipamentului responsabil pentru miscarea volumelor mari de pamant intre 2 puncte prin utilizarea unei lopeti sau a unei linguri. Acestea sunt de diferite dimensiuni si se pot rostogoli, fie pe piste, fie pe anvelope.

– Compactor: acesta este numele dat echipamentului responsabil de reducerea dimensiunii materialului prin compactare. De obicei, aceste masini folosesc role.

– Buldoexcavator: este un echipament multifunctional, rezultatul combinatiei dintre un tractor, un incarcator frontal si un brat articulat. Este utilizat in general pentru excavarea superficiala in sol compact, santuri, printre alte sarcini.

– Grader motor: scopul sau este de a nivela solul, iar caracteristica sa distinctiva este o lama intre puntile spate si cele din fata.

– Buldozer: buldozerele sunt folosite pentru impingerea si deplasarea unor cantitati mari de material. Acestea sunt de obicei compuse dintr-un tractor pe senile sau anvelope si o lama orizontala pentru sapare si ridicare.

– Profiler: sunt echipamente comandate pentru indepartarea asfaltului si betonului de pe o suprafata.

 

Compactoare

Compactoarele au mai multe aplicatii, sunt masini grele utile pentru diverse scopuri de compactare.

De exemplu, compactoarele cu role netede sunt folosite pentru a compacta straturile cu asfalt sau pamant putin adanc.

Pe de alta parte, rolele in picioare sunt folosite pentru o compactare mai profunda, iar rolele de anvelope sunt utilizate pe soluri cu bob subtire.

Macarale turn

Macaraua turn este un echipament fix. Are un turn vertical, apoi un brat care opereaza macaraua si un brat care actioneaza ca o contragreutate in partea din spate a masinii. De asemenea, are o cabina de unde operatorul opereaza macaraua.

Stivuitor telescopic

Acestea sunt masini de ridicat grele cu diferite aplicatii in constructii. Acestea sunt echipate cu un brat telescopic care se ridica, coboara si poate fi, de asemenea, extins dupa cum este necesar.

Care sunt aplicatiile masinilor grele?

Fiecare masina grea are aplicatii foarte specifice, de exemplu, daca vorbim despre un excavator, scopul sau special este excavarea, cu toate acestea, este folosit si pentru demolari, taierea copacilor, dragarea raurilor, ridicarea obiectelor de volum mare si alte aplicatii.

In cazul gradatoarelor, functia lor principala este de a nivela suprafata pe o podea, dar acestea sunt, de asemenea, utilizate in mod obisnuit pentru a indeparta zapada de pe drumuri, pentru a indeparta stratul inutil de asfalt sau pentru a aplatiza solul.

Rolele sau compactoarele sunt utilizate pentru a compacta materialele sau suprafata terenului.

Autobasculantele se gasesc foarte des pe santierele de constructii unde sunt folosite pentru a transporta volume mari de materiale, de exemplu resturi sau materiale de piatra.

Pentru a efectua structuri de ridicare in orice constructie, masinile grele ideale sunt macaralele turn.

Cu acest echipament, materiale precum rame, blocuri de beton sau armaturi din otel pot fi ridicate cu usurinta si la o inaltime considerabila.

Daca gaurile trebuie forate pentru instalarea pilotilor intr-o constructie, masina grea care urmeaza sa fie utilizata este echipamentul de foraj pentru piloti.

Exista, de asemenea, o echipa de conducere gramada, care este responsabil pentru ridicarea unei gramezi si pastreaza in pozitie pana cand ajunge la adancimea necesara pe teren.

In concluzie, utilajele grele au aplicatii diverse, in special in constructii. Sunt echipamente care faciliteaza munca, prin urmare sunt utile in orice domeniu.

Buldoexcavatoare – Cum functioneaza si piese

Cand trebuie sa faceti sapaturi mari pe o bucata de teren, echipamentul ideal pentru a face acest lucru este un buldoexcavator. Este o masina care este utilizata pentru a efectua sapaturi mari pe teren, pentru a muta cantitati mari de pamant, pentru a pregati locul in care sunt plasate bazele constructiilor mari, pentru a face rampe in parcele sau pentru a deschide gauri pentru trecerea canalelor, tevilor, canalelor de scurgere etc.

Se formeaza dintr-un fel de galeata (sau lopata) atasata la un brat cu doua articulatii. Bratul la randul sau este incorporat intr-un tractor sau intr-un incarcator frontal.

Facebook Comments