Cum sa alegi cel mai bun vin rosu?

Cum sa alegi cel mai bun vin rosu?

Cum sa alegi cel mai bun vin rosu?

Probabil ca ți-ai pus aceasta intrebare de o duzina de ori, daca nu ai facut-o. Dar cum recunoști un vin roșu de calitate? De fapt, nu este intotdeauna ușor sa știi care vinuri roșii sunt deosebit de accesibile la gust.

De asemenea, in era digitala, devine din ce in ce mai ușor sa obții o sticla de vin. Intr-adevar, exista astazi o multitudine de site-uri web pe care poti comanda online vinuri roșii, dar și vinuri albe. Pentru a nu regreta achiziția ta și pentru a evita cumpararea impulsiva, urmeaza ghidul și sfaturile de mai jos privind alegerea vinului roșu perfect.

Ce face un vin roșu grozav?

In primul rand, trebuie sa știi ca un vin roșu bun depinde de gusturile individuale. Poate ca si tu esti un fermier si cu ajutorul unui teasc si  zdrobitor manual pentru struguri cu capacitate de maximum 350 kg/ora, ai reusit sa faci un vin excelent.

Pentru a putea alege vinul roșu perfect pentru papilele tale gustative, este important sa gusti cat mai multe soiuri de struguri. Intr-adevar, gustul vinului roșu difera de cel alb din urmatoarele motive:

  • Conținut mai mare de tanin
  • Conținut mai mare de alcool
  • Profil de aroma diferit
  • Complexitate crescuta

Toate aceste calitați provin din procesul de fermentare in timpul caruia cojile de struguri sunt lasate in rezervor cu suc. Fermentarea face ca tot zaharul din pulpa strugurilor zdrobiți sa se transforme in alcool cu ​​gust fin pentru a mulțumi toti gustatorii.

In plus, maturitatea butoiului și a sticlei joaca un rol important. Aceasta corespunde infloririi vinului care il va aduce la varf. Natura acestor procese și calitatea strugurilor au cel mai mare impact asupra aromei și caracterului vinului.

Un vin roșu bun va fi cu atat mai excelent daca il decantezi.

Gasește vinul tau preferat

Doar pentru ca acesta este vin roșu bine imbatranit nu inseamna neaparat ca trebuie sa-ți placa. Aromele de imbatranire sunt pline de amaraciune la fel ca trufele și branzeturile mature. Se recomanda cu tarie sa incepi cu urmatoarele soiuri de vin pentru a-ti ințelege mai bine preferințele:

  • Aciditatea Pinot Noir

Pinot Noir din Burgundia este vinul roșu perfect pentru a ințelege aciditatea. Daca iti place Pinot Noir, exista șanse mari sa gusti vinuri roșii mult mai acide, cum ar fi Grenache, de exemplu. Cand gusti Pinot Noir pentru prima data, simți ceva revigorant in gura, ca și cum ai bea o bautura spumanta. Este pur și simplu efectul aciditații.

  • Corpul lui Syrah / Shiraz

Corpul vinului este, de asemenea, important. Intr-adevar, vinurile roșii tind sa fie vinuri grele, puternice și structurate spre deosebire de vinurile albe datorita compozițiilor lor. Cu toate acestea, calitatea și aroma vinurilor variaza in funcție de originile lor. Syrah, cunoscut și sub numele de Shiraz, este un exemplu excelent de vin roșu cu corp greu, originar din Rhône.

  • Taninul Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este un vin cu o structura tanica care iți lasa gura uscata cand inghiți. Este extrem de popular in lumea vinului pentru aroma sa bogata, picanta, care se imperecheaza minunat cu carnea roșie.

Facebook Comments