Controlul incalzirii ca parte a unei case inteligente – ce merita sa stii si cum sa alegi?

Controlul incalzirii ca parte a unei case inteligente – ce merita sa stii si cum sa alegi?

Controlul incalzirii ca parte a unei case inteligente - ce merita sa stii si cum sa alegi?

Problemele de incalzire si facturile te fac sa transpiri? Raspunsul poate fi controlul incalzirii ca parte a unei case inteligente. Dar fii atent! Este o astfel de incalzire inteligenta o modalitate de a economisi bani? In ce este diferit de cel traditional si cand merita sa te intereseze?

La fel ca majoritatea componentelor unei case inteligente, incalzirea este asociata cu o usurinta in viata de zi cu zi, precum si cu o gama mai larga de posibilitati.

In acest caz, este vorba despre controlul incalzirii prin intermediul unei aplicatii si a unui termostat de la Salus adecvat conectat, dar si a unor elemente precum un cap termostatic sau un releu. Si, de asemenea, sa iti „inveti” casa si obiceiurile si sa te adaptezi corespunzator.

Incalzire inteligenta versus incalzire programabila – care este diferenta?

„Legatura evolutiei” dintre termostatul clasic si cel inteligent este termostatul programabil, care – asa cum sugereaza si numele – iti permite sa programezi manual programul de incalzire.

Un astfel de termostat are si avantajele sale si este, de asemenea, recomandat ca o modalitate de a economisi si de a gestiona mai bine incalzirea. Poate fi, de asemenea, o alternativa buna la solutii mai standard – mai vechi si mai moderne.

Acesta din urma – adica inteligent – adauga nu numai posibilitatea controlului la distanta (chiar si de la distanta foarte mare) prin intermediul aplicatiei, ci si utilizarea senzorilor sau a tehnologiilor, datorita carora incalzirea se adapteaza indiferent daca esti acasa sau afara si ce stil de viata ai.

In functie de model, incalzirea se ajusteaza si la temperatura din exterior sau la deschiderea ferestrelor si la curentul predominant. In cazul temperaturilor scazute, poate proteja si tevile impotriva inghetului. Ele pot fi, de asemenea, integrate cu un asistent vocal sau alte elemente ale sistemului inteligent de acasa.

Ecologie, economii – care sunt avantajele controlului inteligent al incalzirii?

Cand e vorba despre beneficiile incalzirii inteligente, de multe ori revine la a fi mai ecologic, ducand la un consum mai mic de energie. Si, pe langa amprenta de carbon, facturile sunt tot mai mici.

Economiile estimate de producatori provin foarte des de la presupunerea ca o anumita persoana foloseste incalzirea practic tot timpul si se ia in calcul temperatura constanta sau oprirea incalzirii numai noaptea. Cu unele modele, se poate intampla ca utilizarea programului de incalzire de baza sa fie mai mare si sa consume mai multa energie.

Deci, incalzirea inteligenta poate ajuta atat planeta, cat si portofelul tau, dar trebuie sa fie utilizata corespunzator. Si este foarte posibil ca, in mod obisnuit sau programabil, sa ai deja obiceiuri care te fac sa economisesti bani si sa faci ceva pentru lume (de exemplu, le opresti cand mergi la culcare sau cand iesi din casa). Si, desi presupunerea unui control inteligent al incalzirii este de a elimina eroarea provenita de la factorul uman (inclusiv uitarea obisnuita, ceea ce duce la faptul ca incalzirea functioneaza inutil tot timpul), va trebui sa ajuti cel putin partial.

Merita sa iti amintesti: controlul incalzirii (precum si costurile de instalare) vor incepe sa dea roade dupa un timp (sursele mentioneaza adesea aproximativ doi ani, altele aproximativ un an).

Deci, pentru cine este incalzirea inteligenta?

Cu siguranta pentru persoanele carora le plac tehnologiile moderne si apreciaza confortul oferit de posibilitatea controlului la distanta a incalzirii, precum si de utilizarea functiilor sale suplimentare. Un alt argument pentru alegerea incalzirii inteligente este sa conduci un stil de viata activ si sa fii acasa in momente diferite – dar suficient de regulat pentru ca sistemul sa invete.

Incalzirea inteligenta este, de asemenea, o alegere pentru apartamente si case care sunt deja izolate corespunzator. Si mai degraba ceva pentru persoanele cu locuinte private.

 

Facebook Comments