Ce trebuie sa stim cand alegem o tableta?

Ce trebuie sa stim cand alegem o tableta?

Ce trebuie sa stim cand alegem o tableta?

Tableta este un dispozitiv mobil care poate fi utilizat atat in interes personal, cat si in interes profesional, iar in randurile urmatoare ale acestui articol, veti avea posibilitatea de a afla care sunt cele mai importante detalii care merita luate in considerare in momentul in care intentionati sa va cumparati un astfel de dispozitiv.

In interes profesional, tableta este un dispozitiv foarte important pentru agentii de vanzari si pentru reprezentantii companiilor. Acestia au nevoie de astfel de dispozitive atunci cand isi viziteaza clientii, pentru a le prezenta ofertele, si chiar pentru a prezenta mai multe informatii despre produsele si serviciile firmei.

In interes personal, fiecare dintre noi putem sa folosim o tableta Samsung atunci cand vrem sa ne uitam la filme online, dat fiind faptul ca ecranul tabletei este mai mare in comparatie cu ecranul unui smartphone.

Putem folosi tableta si cand folosim aplicatii de editare a fotografiilor, cand ne uitam la emisiuni sau cand studiem online. Acestea sunt insa doar cateva exemple de situatii in care tableta este deosebit de importanta pentru utilizarea in interes personal.

Atunci cand vine vorba despre alegerea unui asemenea dispozitiv, exista unii factori importanti de care trebuie tinut cont, dupa cum se poate vedea in cele ce urmeaza.

  1. Pretul

In primul rand, persoanele care au de gand sa isi cumpere o tableta, vor tine cont de pretul acesteia. Este cat se poate de firesc acest lucru, pentru ca fiecare stie cati bani are la dispozitie si cati isi permite sa cheltuiasca pentru cumpararea unui astfel de dispozitiv.

De mentionat insa este ca, atunci cand bugetul este mai mare, optiunile sunt mai multe. Cei care isi cauta tableta potrivita, se vor orienta spre tablete ale caror preturi, se incadreaza in bugetul lor.

  1. Specificatiile tehnice ale tabletei

Fara doar si poate, la fel ca si cand vine vorba despre alegerea unui smartphone sau despre alegerea unui laptop, si cand trebuie aleasa o tableta, se tine cont neaparat de specificatiile tehnice ale dispozitivului.

Spatiul de stocare este o prina specificatie importanta. Utilizatorii cauta de regula tablete care au spatiul de stocare cat mai mare, pentru a putea salva cat mai multe fisiere, fotografii, si alte date importante. La tabletele Android insa, exista si posibilitatea de a extinde spatiul de stocare, cu un card de memorie.

Procesorul este apoi un alt element cheie. Cu cat procesorul este mai performant, cu atat mai bine va rula si tableta. Pe piata se gasesc tablete cu procesoare ARMv1 care sunt cele mai vechi, in timp ce ARMv8 sunt cele mai noi.

Procesoarele pot avea fie un nucleu fie mai multe. Pe piata se gasesc in prezent tablete cu nuclee Cortex, care sunt specifice procesoarelor ARMv7. Exista de-asemenea tabblete care au procesoare X86 scoase pe piata de catre Intel, sau procesoare atom sau procesoare Core i. Unele dintre aceste dispozitive chiar au atat performantele cat si preturile super atractive.

Nu trebuie sa uitam de memoria RAM, care este o alta caracteristica importanta a unei tablete; si cu cat memoria RAM este mai mare, cu atat mai bine va fi facuta trecerea de la o aplicatie la alta in conditii de multitasking.

Pe piata se gasesc in clipa de fata tablete care au intre 512 MB RAM si 16 GB RAM. Cu toate acestea, cei mai multi utilizatori cauta tablete cu 4 si 6 GB RAM.

Apoi, utilizatorii tin cont de sistemul de operare, care poate fi iOS (dezvoltat de Apple), Android care este dezvoltat de catre Google si care poate fi intalnit la tablete Samsung, Lenovo sau Huawei; sau tablete cu sistemul de operare Windows, dezvoltate de Microsoft. Cele mai cautate insa, sunt cele cu sistemul de operare Android.

Apoi, utilizatorii mai tin cont de dimensiunea tabletei, de autonoma bateriei, de conectivitate, dar si de numele producatorului. Cam acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii de luat in considerare la alegerea unei tablete.

Facebook Comments