Ce sunt boxele active? Specificatii si avantaje

Ce sunt boxele active? Specificatii si avantaje

Ce sunt boxele active Specificatii si avantaje

Cand vine vorba despre difuzoare active, termenul „activ” se refera de obicei la componente si la sistemele de conectare. Difuzoarele active sunt capabile sa imparta banda de frecventa a semnalului audio in parti mai mici: inalta, joasa si medie. Acestea sunt apoi directionate catre difuzoare individuale special concepute pentru a functiona la acea frecventa.

Modelele active includ un amplificator de putere si un procesor de semnal intern, precum si difuzoare incorporate. Sunt perfecte pentru posibilitati de conectare si organizare rapida. Sunt solutia cea mai recomandata pentru cei care nu doresc sa se complice in a adauga o statie de amplificare separata.

In acest fel, exista conexiuni minime de realizat, iar sunetul este de o calitate la fel de inalta si de puternica precum un sistem cu un amplificator extern si difuzoare pasive simple. Aceste prototipuri pot fi legate si la instrumente sau microfoane pentru a mari sunetul captat, fiind in acelasi timp conectate la un mixer si pot fi sincronizate in acest fel, ca semnal sonor furnizat.

Boxe RFG Art este un sistem care poate folosit si ca monitor care se poate instala intr-un bar sau chiar in propria casa in cazul in care sunt organizate in mod regulat petreceri. Sistemul dispune de amplificare cu putere 1400 W/peak, 700 W/RMS. In acelasi timp, dispune de o tehnologie FiRPHASE si este un produs de incredere, care poate rezista la putere fara a se arde.

Exista un difuzor 15″ neodymium cu bobina de 2.5″ si are un driver 1″ cu bobina de 1,75″. Exista, de asemenea, un amplificator digital bi-amp cu DSP si limiter. Aceasta boxa este perfecta pentru petreceri, de aceea nimic nu va sta in calea folosirii acesteia intr-o seara de karaoke. Pentru DJ, aceste boxe sunt la fel de recomandate, deoarece sunt potrivite la petreceri private.

Cu siguranta vor aduce o satisfactie foarte mare, deoarece sunt usoare si puternice. Sunetul este clar si nu se incalzesc tare la volum mare.

Difuzoarele active sunt difuzoare care au un sistem de amplificare integrat direct in carcasa. Deci tot ce este de facut atunci cand sunt folosite este sa fie conectata o sursa si va reproduce muzica fara a fi nevoie de receptor, amplificator sau amplificator extern. Difuzoarele active nu sunt mai costisitoare sau mai putin costisitoare decat difuzoarele pasive si se pot gasi modele de preturi variate in ambele categorii.

Faptul ca nu ocupa spatiu este un alt avantaj al acestor boxe active. Daca exista putin spatiu pe birou, langa un monitor sau laptop, cu siguranta se vor dori difuzoare cu putere, dar care sa nu ocupe loc, deoarece incarcarea zonei de lucru poate duce la dezordine si dezorganizare. De asemenea, vor fi mai putine fire de conectat, in cazul unui sistem audio Bluetooth sau Wi-Fi.

Cei care nu sunt interesati de asociere intre diferite dispozitive sau de prezenta efectelor multiple, precum procesoarele de sunet pretentioase sau egalizatoarele grafice, prefera difuzoarele amplificate.

Pe langa aceste lucruri, sistemul de amplificare incorporat este specific calibrat pentru a nu se ajunge la arderea difuzoarelor, chiar daca acestea sunt date putin mai tare! Portabilitatea este de asemenea un avantaj, intrucat exista modele de boxe wireless portabile.

Cele mai importante motive pentru care oamenii iubesc muzica

Muzica este unul dintre cele mai puternice mijloace de evocare a sentimentelor de nostalgie. Ascultarea muzicii care a fost cantata mult in timpul unui eveniment semnificativ de viata (de exemplu, o sarbatoare in familie) cu multi ani in urma poate declansa o experienta emotionala profund nostalgica. Sentimentul nu este in muzica, ci in ceea ce ne aminteste.

Poate ca tocmai am ajuns sa auzim un anumit cantec la fel de trist pentru ca am invatat sa il asociem cu o experienta de pierdere.

Ascultarea muzicii se explica si prin impactul estetic al muzicii: placere, emotie sau inspiratie. Subiectivitatea este esentiala pentru raspunsurile estetice. O piesa muzicala care este atragatoare din punct de vedere estetic pentru o persoana poate fi respingatoare pentru alta. Aceste diferente provin din experienta personala si din atitudinea fata de muzica si din starea de spirit actuala.

Experienta estetica implica si contextul, cum ar fi mediul fizic extern care inconjoara individul in timpul unei activitati muzicale. De exemplu, experienta de ascultare se schimba in functie de faptul ca este consumata singura sau cu colegii, intr-o sala de concert sau acasa.

Oamenii pot folosi muzica pentru a-si exprima identitatea si valorile altora. Muzica ne ajuta sa aratam ca apartinem unui anumit grup social. Muzica face parte din ceea ce suntem. De exemplu, ascultarea muzicii inovatoare poate servi pentru a comunica credinta ca cineva este creativ si neconventional.

Cu ajutorul muzicii ne putem identifica unei categorii de persoane si chiar putem sa facem parte din anumite grupuri specifice, motiv pentru care uneori muzica ne schimba si vestimentatia si ne face sa avem anumite atitudini vis a vis de anumite subiecte si idei.

Facebook Comments