Care sunt avantajele unui autoturism nou?

Care sunt avantajele unui autoturism nou?

Care sunt avantajele unui autoturism nou

Dupa cum bine stim cu totii, pentru adultul anului 2021, autoturismul este una dintre cele mai importante necesitati, iar in cele ce urmeaza veti afla si de ce.

In primul rand, masina poate fi utilizata pentru a face naveta la locul de munca. Nimic nu este mai neplacut decat sa fie nevoie sa mergi la servici, dar inainte de a ajunge la servici, sa astepti in frig autobuzul in statie. Apoi, la intoarcere, povestea se repeta.

O masina personala este ideala si cand trebuie sa mergi la cumparaturi. Orice ai de cumparat, trebuie doar sa iti pui bagajele in portbagaj si sa te intorci acasa. Totul este foarte simplu.

Exista pe piata o multime de autoturisme, incepand de la cele din grupul VAG (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bugatti, Lamoborghini, VW comerciale), si pana la masini ale altor producatori auto germani precum Opel pentru cei care cauta o masina la pret redus, Mercedes sau BMW.

Exista si producatori auto francezi (Renault, Peugeot sau Citroen), exista producatorii asiatici (Honda, Kia, Nissan, Mazda, Hyundai, s.a.m.d.). Exista multi producatori asadar pe piata, deci cu siguranta fiecare sofer are de unde alege.

Cea mai importanta intrebare insa este: masina noua sau masina second hand? Pentru ca atat masinile noi, cat si cele second hand au atat avantaje cat si dezavantaje.

Unii considera ca decat sa-si cumpere o masina noua de la un producator precum Opel de exemplu, mai bine isi aleg o masina second hand din grupul VAG, in special un model de la VW sau Audi, care are 3-4 ani vechime, pentru ca fac o afacere mai avantajoasa.

Altii sunt de parere insa ca trebuie sa isi aleaga o masina noua. De aceea, va prezentam in cele ce urmeaza, cateva dintre cele mai importante avantaje si dezavantaje ale masinilor noi. De acestea veti avea parte indiferent ca alegeti o masina din grupul VAG, o masina Opel, Honda, Mazda, Renault sau orice alta masina de pe piata.

Avantajele unei masini noi

Cate persoane si-au cumparat oare masini second hand, iar la scurt timp au ajuns cu ele in service pentru o inlocuirea a ambreiajului? Cati au fost oare nevoiti sa-si schimbe volanta sau turbina? Cati au avut nevoie de diferite alte reparatii scumpe, la nu foarte mult timp dupa ce si-au ales masinile second hand?

Ei bine, cand vine vorba despre masinile noi, avantajul este ca nu se strica la fel de repede. Vei putea merge la drum cu o masina noua, fara teama ca te lasa ambreiajul, volanta sau cutia de viteze, printre altele.

Cu o masina noua nu vei avea probleme precum martor aprins in bord, precum cu o masina second hand. Cu siguranta, cu o masina noua nu te vei confrunta cu zgomote ciudate sau batai ale capetelor de bara sau ale bucselor. Deci, acesta poate fi un motiv pentru a-ti alege o masina.

Un alt avantaj important pe care il au masinile noi, este garantia. Fiecare masina noua, indiferent ca face parte din grupul VAG sau este o alta masina, daca este noua, vine insotita de garantie.

Probabil nu vei considera ca este foarte importanta garantia masinii, mai ales ca este noua, dar tinand cont de drumurile proaste din Romania care sunt pline de gropi, este important sa ai garantie.

In plus, poate masina noua pe care o cumperi, face parte dintr-un lot pe care au fost montate discuri de ambreiaj sau discuri de frane defectuoase, iar la cateva mii de kilometri necesita schimbare.

Ei bine, daca ai masina noua si in garantie, nu trebuie sa te preocupe acest lucru, pentru ca ai masina in garantie. Daca in schimb cumperi o masina second hand, fiecare astfel de problema, trebuie suportata din propriul buzunar.

Atunci cand iti cumperi o masina noua, nu ai alte cheltuieli suplimentare. In schimb, cand iti cumperi o masina second hand, este important sa ii schimbi cat mai repede uleiul si kitul de distributie. Acest lucru te ma pagubeste de ceva banuti.

Asadar, dupa cum se poate observa din cele discutate in randurile anterioare, masinile noi vin insotite de un numar important de avantaje, iar cele mentionate anterior sunt doar cateva dintre ele.

La fel ca orice alt produs, si o masina noua are unele dezavantaje, cel mai important dintre acestea este cel financiar. O masina noua este mult mai scumpa decat una second hand, iar pentru cei cu buget redus, aceasta cu siguranta sare din schema.

Apoi, valoarea acesteia se depreciaza rapid. Doar ce ai iesit cu masina pe poarta reprezentantei, si deja valoarea acesteia a scazut. Apoi, in 2-3 ani de zile, pretul va fi lejer cu cateva mii de euro mai mic.

Masina noua vine cu polita de asigurare CASCO, care de-asemenea in majoritatea cazurilor este o cheltuiala in plus. Chiar si la nevoie, soferii refuza sa-si faca masina in baza politei, pentru ca apoi vor suporta costuri foarte mari.

Facebook Comments