Avantajele sosetelor din bumbac, esentiale pentru a avea grija de picioarele tale

Avantajele sosetelor din bumbac, esentiale pentru a avea grija de picioarele tale

Avantajele sosetelor din bumbac, esentiale pentru a avea grija de picioarele tale

Sosetele au devenit din ce in ce mai mult accesorii la moda, si incep sa aiba modele sau culori mai stralucitoare. Specialistii in sosete bumbac barbati iti ofera perechi de sosete din bumbac in diverse culori si chiar cu diverse motive. Modelele se schimba, dar materialul ramane in principal acelasi: bumbac.

Sa reamintim pe scurt ca bumbacul este o fibra naturala foarte rezistenta, care inconjoara semintele plantei de bumbac. Prin urmare, este un produs natural si bun pentru mediu.

Materialul de bumbac este unul dintre cele mai comune materiale in fabricarea sosetelor fabricate in Romania. Intr-adevar, ciorapii din bumbac au multe avantaje fie din punct de vedere al confortului, fie al igienei. Prin acest articol vei descoperi avantajele acestei materii prime precum si cele mai comune materiale care alcatuiesc acest tip de sosete, inclusiv intretinerea acestora.

Sosete din bumbac: avantaje

Bumbacul este unul dintre cele mai utilizate materiale la fabricarea sosetelor pentru barbati, dar si pentru femei si copii. Trebuie sa existe un motiv pentru o utilizare atat de extinsa. Bumbacul aduce moliciune si confort fie la atingere, fie la purtare, bumbacul lasa pielea sa respire. Un alt avantaj: intretinerea acestuia. Sosetele din bumbac sunt foarte usor de intretinut si pot rezista cu usurinta la multe spalari. Ceea ce il face un material foarte popular. Exista chiar si variante precum Fil d’Ecosse . Un bumbac tratat chimic pentru a-l intari.

Sosete din bumbac sau 100% bumbac?

Cand vorbim despre sosete din bumbac, trebuie sa stii ca pentru ca o pereche de sosete sa se spuna ca este bumbac, soseta trebuie sa fie alcatuita din cel putin 50% bumbac. Pe de alta parte, o pereche de sosete din 100% bumbac va avea cel putin 98% bumbac cu 2% elastan, in general.

Care este de fapt diferenta? Sa facem o comparatie rapida. 100% bumbac este mai usor si mai subtire si are o capacitate de absorbtie mai mare decat bumbacul amestecat cu poliester. Iar in ceea ce priveste spalarea si calcatul, bumbacul 100% este mai rezistent.

Sosete barbati 100% bumbac

Sosetele din bumbac pur au intrebuintari pentru confort simplu, absorbtie sau lejeritate, dar si pentru nevoi medicale. Ia exemplul sosetelor pentru diabetici recomandate de asociatiile de  diabet. Aceste sosete barbati din 100% bumbac  folosesc caracteristicile bumbacului pentru a crea o soseta care sa raspunda perfect nevoilor diabeticilor.

Sosetele din bumbac 100% sunt folosite si pentru a realiza sosete hipoalergenice datorita bumbacului certificat Oeko-tex.

Cum sa ingrijesti sosetele de bumbac?

Este foarte simplu sa ai grija de sosetele tale de bumbac. Intr-adevar, bumbacul este un material hidrofil care este rezistent la spalarea la masina.

In continuare este important sa respecti anumite indicatii pentru a prelungi durata de viata a sosetelor tale.

Inainte de a-ti pune sosetele in masina de spalat, este important sa le pui pe dos. Acest truc iti va permite sa pastrezi culoarea vibranta a perechilor pe termen lung.

Pentru configurarea masinii tale de spalat, poti opta pentru o spalare traditionala la 30°. Este important sa nu depasesti aceasta temperatura deoarece sosetele pot prezenta semne premature de uzura.

Facebook Comments