Aplicatiile pe telefonul mobil – cum se instaleaza si cum se utilizeaza

Aplicatiile pe telefonul mobil – cum se instaleaza si cum se utilizeaza

Aplicatiile pe telefonul mobil – cum se instaleaza si cum se utilizeaza

Iata o serie de informatii importante despre cum poti gestiona corect aplicatiile de pe telefonul mobil. Daca folosesti telefonul mult, ai nevoie de o husa telefon.

 Cum instalez aplicatii mobile?

Aplicatiile mobile sunt dezvoltate si publicate prin asa-numitele magazine de aplicatii. Desigur, numele nu are nici un mister…

Prin intermediul lor, utilizatorii pot accesa un set nesfarsit de aplicatii care pot fi instalate prin simpla apasare a unui buton.

Fiecare sistem de operare are propriul magazin de aplicatii. In cazul Android avem Google Play si pentru iOS avem App Store.

Cum functioneaza magazinele de aplicatii mobile?

Scopul principal al acestor magazine este de a oferi utilizatorilor acces la o multitudine de aplicatii pentru dispozitivul lor mobil. Si intr-adevar succesul smartphone-urilor se datoreaza in mare parte lor.

Un sistem de operare mobil are o serie de aplicatii preinstalate. Ceasul, calendarul si trimiterea de SMS-uri nu sunt altceva decat aplicatii preinstalate de producatori.

Daca un mobil s-ar limita doar la acele aplicatii, nu ar fi chiar atat de util pe cat poate fi astazi.

Producatorii sistemelor de operare, care pentru a-l rezuma, vom spune ca sunt Google si Apple, au nevoie de o modalitate de a-si face telefoanele mobile mai interesante, mai complete. Modul in care au gasit a fost acest lucru, prin magazine app.

Aceste magazine de aplicatii permit oricarei persoane sau companii sa isi publice propriile aplicatii si sa le puna la dispozitia a milioane si milioane de oameni care utilizeaza aceste sisteme de operare. Acesta este exact modul in care Facebook, Whatsapp, Instagram sau aplicatia bancii…

Este o relatie reciproca in cazul in care ambele sunt necesare. Producatorul sistemului de operare doreste ca sistemul sau sa fie atractiv si sa aiba o multitudine de optiuni pentru utilizator si pentru aceasta are nevoie de oameni pentru a dezvolta aplicatii pentru sistemul sau si a le publica in magazine.

Pe de alta parte, creatorii ai unei aplicatii, au nevoie de utilizatori. Asadar, publica aplicatia lor in magazinele, astfel incat sa fie disponibila automat pentru milioane si milioane de oameni.

Acum, datorita numarului mare de aplicatii pe care le putem instala pe dispozitivele noastre, telefoanele noastre mobile sunt mai complete ca niciodata. Poate chiar mai important decat propriul nostru computer.

Ce putem gasi in magazinele de aplicatii mobile?

Magazinele nu sunt altceva decat o piata de aplicatii. L-am putea compara cu o piata de fructe. Ajungi la piata si ai diferite tarabe de cumparat. Ai mai multe opriri si fiecare oprire are produse diferite. Am putea spune ca se intampla ceva similar in cazul magazinelor de aplicatii.

Magazinele au doua obiective principale: sa faca publice aplicatii noi si sa faciliteze instalarea acestora.

Pentru a face acest lucru, ne ofera sugestii si clasamente ale aplicatiilor care ne-ar putea interesa. In plus, putem face, de asemenea, direct cautari text asa am face atunci cand cautam ceva in motorul de cautare Google.

Cat de utile sunt magazinele pentru creatorii de aplicatii?

Dupa cum am vorbit, fiecare sistem de operare are propriul magazin de aplicatii. Deci, daca dorim ca aplicatia noastra sa fie disponibila pentru Android, va trebui sa cream un cont de dezvoltator pe Google Play si sa publicam aplicatia noastra acolo.

In acelasi mod, daca dorim ca aplicatia noastra sa fie disponibila pentru iOS, va trebui sa cream un cont de dezvoltator in AppStore si, de asemenea, sa publicam aplicatia noastra.

 

 

 

Facebook Comments